Πολιτική

Φίλης για Αμβρόσιο: “Αυτά που λέει είναι τζιχάντ”! (ΒΙΝΤΕΟ)

"Θα περίμενα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος να πάρει αποστάσεις από τις κατάρες του Αμβρόσιου". Αυτό δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, αναφερόμενος στην κόντρα που έχει ξεσπάσει με την Εκκλησία για το μάθημα των θρησκευτικών. Τι είπε για την λειτουργίας των σχολείων.

Στην τηλεοπτική εκπομπή mega σαββατοκύριακο βρέθηκε το πρωί της Κυριακής ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης και έριξε λίγο… λάδι στη φωτιά της κόντρας του με την Εκκλησία.

Αυτά που είπε ο Αμβρόσιος είναι τζιχάντ“, τόνισε ο υπουργός Παιδείας, αναφερόμενος στις… κατάρες του μητροπολίτη Καλαβρύτων, την Μ. Παρασκευή, ο οποίος είχε πει μεταξύ (πολλοών) άλλων “να σαπίσει το χέρι του Φίλη, να δηλητηριαστούν οι άθεοι”, αν υπογράψει διατάγματα για αλλαγές στο μάθημα των θρησκευτικών.

Κόντρα για την οποία πήρε θέση την Παρασκευή ο Αρχιεπίσκοπος, αναφέροντας “κουράστηκε και μας κούρασε ο Φίλης, οφείλουμε να σεβόμαστε τον Αμβρόσιο, όσοι δεν τον ξέρουν, τον παρεξηγούν“, ωστόσο ο υπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε πως ο Αρχιεπίσκοπος θα έπρεπε να έχει πάρει αποστάσεις από τις… κατάρες του Αμβρόσιου, κάτι που δεν έκανε.

“Δεν συγκυβερνούμε με την εκκλησία και αυτό χρειάζεται μία διαμόρφωση ρόλων. Επιδίωξη είναι η συνεργασία με την εκκλησία στη βάση διακριτών ρόλων. Αλλο το κατηχητικό, άλλο το σχολείο”, σημείωσε ακόμη ο Νίκος Φίλης και κατηγόρησε την εκκλησία ότι “εκβιάζει και παίζει με τη θρησκευτικότητα των πολιτών” και ότι “η εικόνα που δίνεται από ακραίους μητροπολίτες σκανδαλίζει τους πιστούς”. 

Για τα σχολεία

Αναφερόμενος στο ολοήμερο σχολείο, τόνισε ότι δεν κόβεται, αλλά θα γίνει τρίωρο, ενώ ακόμη σημείωσε πως όλα τα παιδιά θα έχουν ίσες ευκαιρίες.

“Από τις 08:00 έως τις 13:15 θα λειτουργεί το ολοήμερο. Μετά θα γίνονται κανονικά μαθήματα από τους δασκάλους μέχρι τις 16:00. Το ολοήμερο θα είναι 3 ώρες σε όλη την Ελλάδα. Το δημοτικό θα λειτουργεί 6 ώρες”, σημείωσε ακόμη.

Ακόμη, ο υπουργός Παιδείας έκανε λόγο για προσλήψεις χιλιάδων αναπληρωτών από τη νέα σχολική χρονιά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης στο TikTok: Μπες κι εσύ στο axiologisi.ypes.gov.gr και δώσε τον βαθμό σου όπως στην Eurovision για να γίνουμε καλύτεροι
«Δίνουμε το πρώτο λόγο στους πολίτες για να αξιολογήσετε τις υπηρεσίες στο Δημόσιο αλλά και στον Δήμο σας», λέει στο βίντεο που «ανέβασε» στο TikTok ο Πρωθυπουργός
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης 1
Ζωή Κωνσταντοπούλου: Επεισοδιακό φινάλε σε συνέντευξή της – «Σας καλέσαμε για 40 λεπτά και ήρθατε ένα τέταρτο πριν» – «Το θεωρώ μεγάλη αγένεια»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας παραπονέθηκε ότι οι δημοσιογράφοι δεν τη ρώτησαν για συγκεκριμένα θέματα και εκείνοι της επισήμαναν ότι άργησε να πάει στο στούντιο
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου στο βήμα της Βουλής 19
Άρση ασυλίας για Παύλο Πολάκη και Έλενα Ακρίτα εισηγείται η επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής
Η υπόθεση του βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ αφορά τη μήνυση που του έχει υποβάλει η Αθηνά Λινού και της βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον της ο Γιώργος Γεραπετρίτης
Ο Παύλος Πολάκης και η Έλενα Ακρίτα σε επιτροπή της Βουλής 4
Στέφανος Κασσελάκης: Ένοχος για παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες – 30 μήνες φυλακή με αναστολή και πρόστιμο 50.000 ευρώ
Η εισαγγελέας είχε ζητήσει την απαλλαγή του Στέφανου Κασσελάκη επισημαίνοντας ότι «δεν είχε δόλο» - Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει έφεση κατά της απόφασης
Eurokinissi 36
Κωστής Χατζηδάκης για ανομία στα πανεπιστήμια: Διαγραφή φοιτητών που συμμετέχουν σε επεισόδια, απόδοση ευθυνών και στους πρυτάνεις που δεν εφαρμόζουν τον νόμο
«Όποιος κάνει ζημιά στη δημόσια περιουσία πρέπει να καταβάλει αποζημίωση. Θα έρχεται ένα χαρτί από την ΑΑΔΕ που θα προσδιορίζει τι πρέπει να πληρώσει»
Αστυνομική επιχείρηση σε υπό κατάληψη χώρο του ΑΠΘ 1