Πολιτική

Φορολογικές δηλώσεις: Αποκάλυψη Αλεξιάδη – Πότε ανοίγει το taxisnet

Στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας και τις αρχές της μεθεπόμενης θα ανοίξουν οι εφαρμογές του taxisnet για τις φετινές δηλώσεις εισοδήματος, σύμφωνα με όσα ανέφερε σήμερα το βράδυ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, κλείνοντας τις εργασίες του φορολογικού φόρουμ του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Αμέσως μετά, είπε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, θα ακολουθήσει το νομοσχέδιο για την λαθρεμπορία των καπνικών προϊόντων, το νομοσχέδιο για το πλαστικό χρήμα κ.α. Για το νομοσχέδιο για το πλαστικό χρήμα είπε ότι θα υπάρξουν κίνητρα για την χρήση του και υποχρεωτικά μέτρα αλλά με γεωγραφικές και ηλικιακές εξαιρέσεις (ανέφερε για παράδειγμα νησιά κλπ).

Ο κ. Αλεξιάδης τόνισε ότι το 2016 θα είναι έτος μεγάλων αλλαγών στα ζητήματα φορολογικής πολιτικής, αλλαγές που θα προκύψουν μέσα από διάλογο, με όποιον θέλει να κάνει διάλογο. Αφού ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και η συζήτηση για το χρέος θα προχωρήσουν οι αλλαγές με στόχο ένα απλό, δίκαιο και σταθερό αλλά και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα, είπε ο κ.Αλεξιάδης.

Αναφερόμενος στο Περιουσιολόγιο ο κ.Αλεξιάδης τόνισε ότι δεν θα αποτελέσει την βάση για την επιβολή νέας φορολογίας αλλά ένα εργαλείο για την φορολογική δικαιοσύνη.

Ο κ.Αλεξιάδης κάλεσε όσους ασκούν διαρκή κριτική για την φορολογική αλλά και γενικότερα την οικονομική πολιτική, να καταθέσουν επιτέλους τις εναλλακτικές προτάσεις τους.

Επισήμανε μεταξύ άλλων ότι πρέπει να σταματήσει η λογική της υπερφορολόγησης, επισημαίνοντας ότι η κατανομή των φόρων δεν είναι δίκαιη ούτε για τους πολίτες ούτε για τις επιχειρήσεις. “Χρειαζόμαστε μεγάλες αλλαγές στο φορολογικό σύστημα, ένα νέο φορολογικό πολιτισμό”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τρύφων Αλεξιάδης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης για την κάρτα εργασίας: «Στον τουρισμό μόνο τον Μάιο δηλώθηκαν 1000% περισσότερες υπερωρίες»
Ο πρωθυπουργός τόνισε πως τον Μάιο υπήρξε τεράστια αύξηση στις υπερωρίες και ξεκαθάρισε πως αλλάζουν και στην πράξη οι καταστάσεις λόγω της εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας εργασίας
Κυριάκος Μητσοτάκης
11
Σακελλαροπούλου: Δεν παρέλαβα ποτέ ηχητικό των πρακτικών του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών – Παυλόπουλος: Διαβιβάσθηκαν γραπτώς
«Τα συγκεκριμένα πρακτικά δεν συνοδεύονταν από ηχητικό αρχείο, είναι μόνο το γραπτό, ανυπόγραφο κείμενο», αναφέρει η πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας
Η πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου 6
Τζορτζ Τσούνης: «Η Γκιλφόϊλ θα είναι η καλύτερη πρέσβης που πέρασε ποτέ από την Ελλάδα»
«Έχει πολλά χαρίσματα, έχει θάρρος και πιστεύει στο κράτος δικαίου και νομίζω πως τα 3,5 χρόνια που θα είναι στην Ελλάδα, θα είναι από τα καλύτερα χρόνια στις σχέσεις ΗΠΑ – Ελλάδας»
Ο Τζορτζ Τσούνης
2
Μαρινάκης: Ο Τσακαλώτος ομολόγησε στους Financial Times την εξαπάτηση των πολιτών με το δημοψήφισμα του 2015 
Ο κ. Τσίπρας εξαπάτησε τον ελληνικό λαό επιτρέποντας στη μισή του κυβέρνηση να μεθοδεύει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και στην άλλη μισή να προωθεί ένα ψευδεπίγραφο δημοψήφισμα
Ο Παύλος Μαρινάκης 3