Πολιτική

“Φωτιές” άναψαν οι δηλώσεις Τσίπρα – Τι απαντούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες – Επίθεση Μαγκούφη κατά της οικογένειας Τσίπρα!

Από την μία ο Αλέξης Τσίπρας να προτείνει κυβέρνηση συνεργασίας με Αλέκα Παπαρήγα πρωθυπουργό και μαζί και το κόμμα του Π.Καμμένου. Από την άλλη οι “Ανεξάρτητοι Έλληνες να λένε πως έχουν μεγάλη διαφορά απόψεων με το ΣΥΡΙΖΑ. Και σε μια άλλη διάσταση ο υποψήφιο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ να κατηγορεί την οικογένεια Τσίπρα για χουντικούς δεσμούς!

Αν και δεν επανέλαβε ούτε το όνομα του κυρίου Καμμένου, ούτε και τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ο κ. Τσίπρας εμμέσως πλην σαφώς επανέλαβε σήμερα την πρόθεσή του για ευρύτερη συνεργασία, όχι απαραίτητα μεταξύ δυνάμεων της Αριστεράς.

«Είπα το αυτονόητο, όταν ο Πρόεδρος τη Δημοκρατίας δώσει διερευνητική εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ, θα απευθυνθούμε στα κόμματα της Αριστεράς για το σχηματισμό κυβέρνησης και ακόμα κι αν δεν συγκεντρώνουμε τη δεδηλωμένη, θα ασκήσουμε το συνταγματικό μας δικαίωμα να απευθυνθούμε στη Βουλή για να λάβουμε ψήφο εμπιστοσύνης. Και εκεί δεν θα αρνηθούμε την ψήφο κανενός, την ψήφο όμως σε μια κυβέρνηση της Αριστεράς», είπε ο κ. Τσίπρας, επιμένοντας σε μια θέση που φαίνεται πως προκαλεί αντιδράσεις και μεταξύ των μελών του ΣΥΡΙΖΑ που μάλλον αντέδρασαν με έκπληξη.

“Γιατί όχι να γίνει πρωθυπουργός και η Γ.Γ. του ΚΚΕ” είπε σε συνέντευξή του ο Αλέξης Τσίπρας ταράζοντας τα νερά, όμως η θύελλα αντιδράσεων ήρθε όταν ανέφερε πως στην περίπτωση που η Αριστερά χρειάζεται τις ψήφους των βουλευτών που πιθανώς εκλέξει ο Πάνος Καμμένος και αυτός τις δώσει ως ανοχή ή ως στήριξη “δεν θα τις πετάξουμε” προκειμένου να χτυπηθεί το Μνημόνιο…

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Έντονη ήταν και η αντίδραση του ίδιου του Πάνου Καμμένου, ο οποίος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, σημείωσε ότι οι Ανεξάρτητοι Ελληνες δεν είναι”πατερίτσες κανενός” και τόνισε ότι με το ΣΥΡΙΖΑ το κόμμα του διαφωνεί ιδεολογικά και προγραμματικά.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων εξήγησε ότι συμφωνεί με το ΣΥΡΙΖΑ στο οικονομικό πρόγραμμα όσον αφορά την ακύρωση του μνημονίου και το χρέος. “Από εκεί και πέρα”, πρόσθεσε, “μας χωρίζει χάος σε θέματα εθνικά και λαθρομετανάστευσης”.

“Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες εν κρυπτώ ή παρασκηνιακές συμφωνίες δεν κάνουμε” ξεκαθάρισε στο Newsit o Τέρενς Κουϊκ και πρόσθεσε “δεν είμαστε κωλοτούμπες, ούτε με τους μνημονιακούς θα συνεργαστούμε ούτε με όσους μας χωρίζει χάος στο μεταναστευτικό και τα εθνικά θέματα”.  

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ

Από την πλευρά της η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα απέκλεισε την συμμετοχή του κόμματος της σε οποιαδήποτε κυβέρνηση, δίνοντας έτσι ένα τέλος στην πρόταση του Αλέξη Τσίπρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ

Επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Μαγκούφης, με αφορμή το «φλερτ» που υπάρχει μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων του Πάνου Καμμένου.

Ο βουλευτής Τρικάλων μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Ζυγό» είπε χαρακτηριστικά πως «Όπως είναι γνωστό, η οικογένεια Τσίπρα είχε δεσμούς με τη χούντα».

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν άμεση και ήρθε από τον Αλέκο Καλύβη, εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος ο οποίος είπε πως «Καταγγέλλουμε με βδελυγμία την αήθη, αδιανόητη και εξαιρετικά επικίνδυνη ενέργεια, η οποία δυναμιτίζει τον προεκλογικό διάλογο και εισάγει μορφές μαύρης προπαγάνδας και την πολιτική αλητεία στην προεκλογική μάχη».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ

Ο Αντώνης Σαμαράς με αφορμή τη δήλωση Τσίπρα βρήκε την ευκαιρία για ανοιχτή επίθεση κατά των Ανεξάρτητων Ελλήνων και άλλων νέων κομμάτων από τα… δεξιά λέγοντας πως προσπαθούν να ροκανίσουν την αυτοδυναμία της Ν.Δ. δίνοντας ασυλία στο ΠΑΣΟΚ

Καυστικός ήταν ο Ε. Βενιζέλος που διερωτήθηκε πως αυτές οι δυνάμεις συνεργασίας θα μπορέσουν την επόμενη ημέρα να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ NEWSIT ΕΚΛΟΓΕΣ 2012

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επιμένει στις συνεργασίες ο Α. Τσίπρας – “Πόλεμος” ανακοινώσεων για τη συνεργασία με Καμμένο

Τι απαντά ο Τ.Κουϊκ στην πρόταση Τσίπρα για συνεργασία

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νέα πυρά Σαμαρά κατά κυβέρνησης: «Αν φύγουμε από την Κύπρο, θα πρόκειται για εθνικό ευτελισμό»
Ο πρώην πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι τυχόν αποχώρηση των ελληνικών δυνάμεων από τη Μεγαλόνησο μετά την κρίση στη Μέση Ανατολή θα συνιστούσε μήνυμα υποχώρησης απέναντι στην Τουρκία
Αντώνης Σαμαράς
23
Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Αυξάνουμε τις ροές LNG από τις ΗΠΑ, μέσω Ελλάδας, προς ΝΑ Ευρώπη και Ουκρανία
Η πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα συνδέει τις αυξημένες ροές υγροποιημένου φυσικού αερίου με την ενεργειακή και εθνική ασφάλεια, προαναγγέλλοντας επαφές σε Βουκουρέστι και Σόφια για τον «Κάθετο Διάδρομο»
Κίμπερλι Γκιλφόιλ
Κοντογεώργης: Κάθε εβδομάδα παράτασης του πολέμου, μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις σε ανάπτυξη και πληθωρισμό
Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ απέκλεισε εκ νέου το σενάριο πρόωρων εκλογών και συνέδεσε την πορεία της οικονομίας με τη διάρκεια της κρίσης στη Μέση Ανατολή
Θανάσης Κοντογεώργης
Κυριάκος Μητσοτάκης για Ανώτατη Σχολή Παραστατικών Τεχνών: «Απαντούμε με πράξεις σε ένα αίτημα δεκαετιών»
Σύσκεψη στο Μαξίμου για τα επόμενα βήματα μετά την ψήφιση του νόμου ίδρυσης της ΑΣΠΤ, του πρώτου δημόσιου ανώτατου ιδρύματος στη χώρα για τη δραματική, την ορχηστική και τη μουσική τέχνη
Κυριάκος Μητσοτάκης