Πολιτική

Γαλάζιες «γκρίνιες» για φορολογικό νομοσχέδιο και τη δήλωση Τσακλόγλου για αύξηση ορίων συνταξιοδότησης

“Φωτιές” άναψε και στο εσωτερικό της κυβερνητικής παράταξης, δήλωση του υφυπουργού Εργασίας Πάνου Τσακλόγου, η οποία ερμηνεύτηκε από πολλούς ως προαναγγελία αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 68 έτη το 2026.

Η δήλωση του Πάνου Τσακλόγλου για τα όρια συνταξιοδότησης ανάγκασε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη να απαντήσει εμφατικά ότι δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση από την κυβέρνηση.

Στο “γαλάζιο” στρατόπεδο, όπου ήδη μεταξύ βουλευτών διατυπώνονται επιφυλάξεις για το νέο πλαίσιο στη φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών – καθώς εκτιμούν ότι η κυβέρνηση βάζει απέναντι της μία μεγάλη κατηγορία συμπολιτών μας – αυτή η δήλωση του κ. Τσακλόγλου προκάλεσε έντονη δυσαρέσκεια, και για το timing που ειπώθηκε αλλά και επί της ουσίας…

Η επίμαχη δήλωση Τσακλόγλου και η διάψευση Μαρινάκη

“Στην επόμενη τριετία δεν πρόκειται να δούμε αύξηση στα όρια συνταξιοδότησης αλλά ότι αυτό κάποια στιγμή θα γίνει, μην έχουμε καμία αμφιβολία” δήλωσε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Εργασίας (Ant1), και ξεσήκωσε “θύελλες”.

“Δεν υπάρχει θέμα αύξησης των ορίων ή οποιασδήποτε αλλαγής των ορίων συνταξιοδότησης. Και δεν είπε αυτό ο κ. Τσακλόγλου” δήλωσε ο Π. Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, σημειώνοντας ότι… έγινε μια γενικότερη συζήτηση από τον Υφυπουργό, “όπως συμβαίνει και σε όλες τις άλλες χώρες”.

“Και σε αυτό το οποίο αναφέρθηκε θα είναι μια συζήτηση που γίνεται όπως γίνεται σε όλες τις χώρες, ανά τρία χρόνια μέχρι το 2027, χωρίς να προαναγγέλλει το οτιδήποτε ο Υφυπουργός. Και μάλιστα έγινε και σαφές ότι οποιαδήποτε συζήτηση γίνει το 2027 δεν θα έχει τη λογική που είδαμε σε κάποια δημοσιεύματα κάποιων απότομων αλλαγών, όπως, τέλος πάντων, περιγράφηκε” πρόσθεσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

“Γαλάζιες” αντιδράσεις

“Γαλάζιοι” βουλευτές σε πηγαδάκια καταλόγιζαν στον κ. Τσακλόγλου ότι θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός, πόσο μάλλον, όπως έλεγαν, που “έχουμε μπροστά μας Ευρωεκλογές”.

“Θυμηθείτε τι έπαθε ο ΣΥΡΙΖΑ με τη δήλωση Κατρούγκαλου προεκλογικά για τις ασφαλιστικές εισφορές…” έλεγε χαρακτηριστικά βουλευτής της Ν.Δ..

Αλλαγές για τη φορολογία των ελεύθερων επαγγελματιών ζητούν βουλευτές της Ν.Δ.

Αυτό το θέμα ανέκυψε σε μία στιγμή που στο “γαλάζιο” στρατόπεδο υπάρχουν ήδη επιφυλάξεις για το φορολογικό νομοσχέδιο κι ενώ κάποιοι βουλευτές ζητούν να υπάρξουν αλλαγές και διορθώσεις.

Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του πρώην υπουργού και Αντιπροέδρου της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη: “Κάθε οριζόντιο μέτρο μέσα του έχει νησίδες αδικίας. Αυτές οι νησίδες πρέπει να διορθωθούν. Βεβαίως έχει νησίδες αδικίας το φορολογικό νομοσχέδιο…! Έχουν εντοπιστεί και ήδη ο καθένας μας, οι βουλευτές σε προσωπικό επίπεδο, σε επικοινωνία με τον αρμόδιο υπουργό (Κ. Χατζηδάκη) έχουμε κάνει τις παρατηρήσεις μας” δήλωσε ο κ. Κακλαμάνης.

Οι δύο βασικές αλλαγές που ζητούν βουλευτές της Ν.Δ. είναι:

-Να είναι αφορολόγητα τα πρώτα πέντε χρόνια για έναν νέο ελεύθερο επαγγελματία να είναι αφορολόγητα όσον αφορά το γενικό τεκμήριο, και

-Να γίνουν αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο θα ισχύσει το τεκμήριο των 10.920 ευρώ και να λαμβάνει υπόψη και πληθυσμιακά κριτήρια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Κυρανάκης για τις αλλαγές στα τρένα: Τα υλικά των καθισμάτων είναι πιο εύφλεκτα από ότι θα έπρεπε
«Ο ΟΣΕ αλλάζει στην πράξη», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, μιλώντας για τις κάμερες σε συρμούς και σήραγγες και τα καινούργια τρένα που θα παραλάβει η χώρα
Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης
Παύλος Μαρινάκης: Πλήθος κόσμου και γνωστοί πολιτικοί στα εγκαίνια του πολιτικού γραφείου του κυβερνητικού εκπροσώπου
Με σύνθημα «Ψηλότερα για όλους» ο Παύλος Μαρινάκης στις βασικές πολιτικές του προτεραιότητες τόνισε, μεταξύ άλλων, την στήριξη της οικογένειας, τη θωράκιση της ασφάλειας και τη συνεχή αναβάθμιση της δημόσιας υγείας
Εγκαίνια πολιτικού γραφείου Παύλου Μαρινάκη
Το συγκινητικό «αντίο» του Νικήτα Κακλαμάνη στην Άννα Ψαρούδα – Μπενάκη: «Σε αποχαιρετώ, αλλά δε σε ξεχνώ»
Στο Α’ Νεκροταφείο, ο πρόεδρος της Βουλής αποχαιρέτησε με προσωπικό λόγο την πρώτη γυναίκα που ανέλαβε το ύπατο κοινοβουλευτικό αξίωμα στην ιστορία της χώρας και έκανε λόγο για μια παρακαταθήκη που θα φωτίζει τη συνέχεια
Νικήτας Κακλαμάνης
Κυριάκος Μητσοτάκης από Νέο Δελχί: Το έργο του IMEC θα αποφέρει οφέλη σε Ινδία και Ελλάδα
Ο πρωθυπουργός μίλησε για τους κινδύνους της ΑΙ, προειδοποίησε για συγκέντρωση ισχύος σε λίγες εταιρείες και ανέδειξε IMEC, επενδύσεις, απευθείας πτήσεις και τουρισμό ως αιχμές συνεργασίας με το Νέο Δελχί
Κυριάκος Μητσοτάκης
31
Κόντρα Μάντζου και Λαζαρίδη με φόντο το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΑ: «Ποιος κυβερνά τον τόπο τα τελευταία επτά χρόνια;»
Αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ολομέλεια για την υπόθεση των φερόμενων «μαϊμού» επιδομάτων, με τον εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας να θέτει ερωτήματα για την Αναστασία Χατζηδάκη
Δημήτρης Μάντζος 6