Πολιτική

Γαβρόγλου: Έρχεται νόμος για τα αδέρφια που σπουδάζουν στο πανεπιστήμιο

Σε άμεση νομοθετική ρύθμιση για τα αδέλφια που σπουδάζουν στα πανεπιστήμια προχωρά το υπουργείο Παιδείας, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να παραμένουν στον τόπο διαμονής τους.

«Είναι απαράδεκτο μία οικογένεια να συντηρεί δύο και τρία σπίτια. Μία αριστερή κυβέρνηση με ευαισθησίες πρέπει να το λύσει αυτό. Θα νομοθετήσουμε άμεσα, ώστε καμία οικογένεια δεν θα συντηρεί πάνω από ένα σπίτι εκτός από αυτό που μένουν» ανέφερε ο υπουργός Παιδείας, διευκρινίζοντας ότι αυτό θα ισχύσει από το δεύτερο εξάμηνο, μετά τον Φεβρουάριο.

Αναπτύσσοντας τους άξονες του υπουργείου του για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του κρατικού προϋπολογισμού στην Ολομέλεια της Βουλής, ο κ. Γαβρόγλου μίλησε για ένα ρεαλιστικό σχέδιο με συγκεκριμένη προοπτική που γίνεται μετά από πολλά χρόνια, με αυξημένα κονδύλια για την Παιδεία κατά 3,6% φέτος.

«Πρώτη φορά μετά το 2011 και για δύο συνεχόμενες χρονιές, πέρυσι και φέτος, αυξήσαμε τις δαπάνες και αυτό δίνει τη βεβαιότητα ότι αυτά που προγραμματίζουμε θα μπορέσουμε να τα υλοποιήσουμε» τόνισε ο κ. Γαβρόγλου.

Παράλληλα, ο υπουργός Παιδείας έδωσε έμφαση στο μεταρρυθμιστικό σχέδιο για την υποχρεωτική 14χρονη εκπαίδευση που θα υλοποιηθεί σε βάρος τριετίας, στην αναβάθμιση και ενίσχυση των ολοήμερων σχολείων, αλλά και στη νέα φιλοσοφία «η τσάντα να μένει στο σχολείο ένα Σαββατοκύριακο». «Δεν έχει μόνο συμβολικό χαρακτήρα, αλλά πρέπει να δώσουμε το μήνυμα στις οικογένειες ότι τα παιδιά μπορούν να κάνουν πολύ περισσότερα και καλύτερα πράγματα τον ελεύθερο τους χρόνο από το να διαβάζουν» πρόσθεσε.

Επίσης, αναφέρθηκε στο μεγάλο μεταρρυθμιστικό σχέδιο για το λύκειο, ειδικότερα για τη Γ’ λυκείου, με τη δραματική μείωση των μαθημάτων και την αύξηση των ωρών διδασκαλίας, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην ενίσχυση και βελτίωση των δομών για την εκπαίδευση των παιδιών με ειδικές ανάγκες.

Κλείνοντας, ο κ. Γαβρόγλου σημείωσε ότι σήμερα ξεκινά η δημόσια διαβούλευση του νομοσχεδίου για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής με νέα τμήματα υψηλού επιπέδου και προγράμματα σπουδών, το οποίο, όπως είπε, θα παίξει πρωτοποριακό ρόλο στη λειτουργία των δομών των ΤΕΙ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Βόμβα» από Φάμελλο και κόντρα με Παππά: «Ο Κασσελάκης με καθαίρεσε από την προεδρία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με πραξικόπημα»
Η κόντρα Φάμελλου - Παππά, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε από τη συζήτηση στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση των τάσεων
Σωκράτης Φάμελλος και Νίκος Παππάς
Σωκράτης Φάμελλος: «Δεν υπάρχει περιθώριο για καμία αναβολή του Συνεδρίου της αναγέννησης και επανεκκίνησης»
«Από αύριο ξεκινά ο προσυνεδριακός διάλογος και πρέπει να είναι ουσιαστικός και εξωστρεφής, θα γίνουν εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα με τη ενεργή συμμετοχή και της κοινωνίας» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Σωκράτης Φάμελλος 1
Ζωή Κωνσταντοπούλου για Στέφανο Κασσελάκη: Δεν ισχύει αυτό που ειπώθηκε, όπως ειπώθηκε, για συνεργασία για τα Τέμπη
«Ο κ. Κασσελάκης μου έχει πει ότι οι βουλευτές που πρόσκεινται στο κόμμα του θα στηρίξουν την πρόταση της Πλεύσης Ελευθερίας για προανακριτική για τα Τέμπη»
Στέφανος Κασσελάκης και Ζωή Κωνσταντοπούλο 4
Κυριάκος Μητσοτάκης – Τζόρτζια Μελόνι: Συνάντηση στη Ρώμη τη Δευτέρα – Στο επίκεντρο μεταναστευτικό και διμερείς σχέσεις
Κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι στο πλαίσιο του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας η ατζέντα είναι ευρεία και πολλές οι προοπτικές συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη Τζόρτζια Μελόνι
Κυριάκος Μητσοτάκης: Το «επαναστατικό αυτονόητο» για αξιολόγηση και διαφάνεια στο Δημόσιο και η Εθνική Στρατηγική για τη βία των ανηλίκων
«Είμαστε δίπλα στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς και κυρίως, είμαστε δίπλα στα παιδιά, για να μεγαλώσουν σε ένα περιβάλλον που τα προστατεύει» αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης