Πολιτική

Γεννηματά για κορονοϊό: Χρειαζόμαστε οικονομία πολέμου

«Χρειαζόμαστε οικονομία πολέμου, γιατί οι επιπτώσεις θα παραμείνουν και μετά την κρίση από τον κορονοϊό», τόνισε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, στη Βουλή, χαρακτηρίζοντας «σημαντικό βήμα αλλά ανεπαρκή» τα μέτρα που εξήγγειλε χθες η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τη πανδημία του κορονοϊού.

Παράλληλα χαρακτήρισε μεν θετική τη χθεσινή απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την αγορά ελληνικών ομολόγων, ωστόσο κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιπόλαια έσπευσε να πανηγυρίσει για τα μέτρα που αποφασίστηκαν στο Eurogroup. Όπως είπε, δεν προσπάθησε να διεκδικήσει μεγαλύτερη ποσοτική χαλάρωση, και δεν μπορεί η χώρα μόνη της να βγει από τον Αρμαγεδδώνα.

Τέλος, η κ. Γεννηματά ζήτησε από όλα τα πολιτικά κόμματα να στηρίξουν την τροπολογία που κατέθεσε το ΚΙΝΑΛ, η οποία προβλέπει μεταξύ άλλων, την επέκταση του επαγγέλματος βαρέων και ανθυγιεινών και στους εργαζόμενους του ΕΣΥ όπως ισχύει και στον ιδιωτικό τομέα και καταβολή έκτακτου ειδικού επιδόματος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Δεν πρόκειται να κάνουμε συνομιλητή του σήμερα τον πρεσβευτή του χθες»
«Αντί ο Αλέξης Τσίπρας να ψελλίζει δικαιολογίες ας απευθυνθεί στους πρώην "συντρόφους" του που πριν 10 χρόνια έπαιζαν τη χώρα στα ζάρια» τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο ΠαύλοςΜαρινάκης 12
Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Να ξεπλυθεί ζητάει όποιος είναι λερωμένος, εγώ δεν είμαι σίγουρα»
«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατάφερε να μετατρέψει την χώρα σε μαύρο πρόβατο της Ευρώπης, που εισπράττει χλεύη ακόμη και από τους πολέμαρχους της Λιβύης» τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας
Ο Αλέξης Τσίπρας 17