Πολιτική

Γεννηματά: «Στο ΠΑΣΟΚ δεν αισθανθήκαμε ποτέ ενοχικά»

«Το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα που έχει κάνει σκληρή αυτοκριτική. Όμως δεν αισθανθήκαμε ποτέ ενοχικά, αισθανθήκαμε και αισθανόμαστε ότι πράξαμε το εθνικό μας καθήκον απέναντι στη χώρα και τον ελληνικό λαό». Αυτό τονίζει η Φώφη Γεννηματά σε σημερινή συνέντευξή της.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, σε συνέντευξή της στα «Νέα» τονίζει ακόμη πως «ενοχικά πρέπει να αισθάνονται όσοι έσπειραν τον διχασμό, οι κάθε λογής λαθρέμποροι ιδεών και οι “πραματευτάδες της ψεύτικης ελπίδας”».

Η Φώφη Γεννηματά σημειώνει ακόμη ότι ο κίνδυνος για ένα τέταρτο μνημόνιο είναι ορατός, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι βρίσκεται «στα πρόθυρα μιας επαχθούς νέας συνθηκολόγησης ηττημένου», ενώ «δεν έχει την νομιμοποίηση να υποθηκεύσει το μέλλον του ελληνικού λαού».

Για την πορεία της αξιολόγησης, υπογραμμίζει ότι «δεν πρέπει να τρέφει κανείς αυταπάτες», καθώς για να κλείσει, στο «και πέντε, θα υπάρξουν υποχωρήσεις σε όλα τα μέτωπα».

Σχετικά με την πρόσφατη επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, η κα Γεννηματά δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένη από τον τρόπο που η κυβέρνηση χειρίστηκε την υπόθεση και εκτιμά ότι «γενικότερα υπάρχει ένα διάχυτο αίσθημα ανασφάλειας στη χώρα».

Τέλος, για τη σημερινή συνάντηση με πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, η κα Γεννηματά επισημαίνει ότι «δεν είναι μια εκδήλωση αναμνήσεων και νοσταλγίας», αλλά «μια αρθρωμένη κίνηση ενότητας και δράσης».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης από Λαμία: «Δεν έγινα υπουργός για να είναι ευχαριστημένοι οι συνδικαλιστές της Αριστεράς αλλά οι ασθενείς»
Αναφερόμενος σε προηγούμενη επίσκεψή του στο νοσοκομείο Λαμίας, έκανε λόγο για «τη μέρα που η γνωστή συμμορία της μιζέριας, έκανε τόσο μεγάλα επεισόδια ώστε στο τέλος επενέβη η ΕΛΑΣ»
Άδωνις Γεωργιάδης από Λαμία: «Δεν έγινα υπουργός για να είναι ευχαριστημένοι οι συνδικαλιστές της Αριστεράς αλλά οι ασθενείς»
9
Παρέμβαση Σαμαρά για το κλείσιμο 204 υποκαταστημάτων του ΕΛΤΑ - «Αποδυναμώνει την παρουσία του κράτους, η απόφαση να επανεξεταστεί»
«Να καταλάβουν λοιπόν οι υπεύθυνοι, ότι μια τέτοια απόφαση αποδυναμώνει σε όλη τη χώρα την αίσθηση της αναγκαίας παρουσίας του κράτους, πολύ περισσότερο ανάμεσα στους πιο αδύναμους»
Ο Αντώνης Σαμαράς 52