Πολιτική

Γεννηματά: Το Υπερταμείο δεν μπορεί να είναι Δούρειος Ίππος για το ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας

Συνάντηση με το Σωματείο Εργαζομένων στο Ελληνικά Πετρέλαια είχε το μεσημέρι της Τρίτης η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

Η κ. Γεννηματά τόνισε πως «το Υπερταμείο δεν μπορεί να είναι Δούρειος Ίππος για το ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας» και εξέφρασε την αντίθεσή της στην επιλογή της κυβέρνησης να πουλήσει το ποσοστό του Δημοσίου, ενώ την κατηγόρησε ότι υλοποιεί τις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

«Προχωρά στην πώληση της συμμετοχής του Δημοσίου σε αυτά και στην απώλεια σημαντικών πόρων και των καταστατικών δικαιωμάτων του στην εταιρεία, κατά σκανδαλώδη τρόπο, αφού είναι γνωστό ότι η πώληση έστω και μισής μονάδας κάτω από το ελάχιστον ποσοστό του δημοσίου παραδίδει άνευ οιουδήποτε ανταλλάγματος τον όμιλο σε άλλα χέρια», επεσήμανε η κ. Γεννηματά και ζήτησε να αλλάξει άμεσα ο ρόλος του Υπερταμείου.

Όπως τόνισε η κ. Γεννηματά, οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, με τη βοήθεια εκατοντάδων εργαζομένων, μετέτρεψαν τα ΕΛΠΕ, σε ένα όμιλο επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογικής στάθμης, υψηλής κερδοφορίας, με διεθνή δραστηριότητα, ενώ αναδεικνύονται ως κρίσιμος παράγοντας στην ενεργειακή πολιτική της χώρας και στο μείζον θέμα των υδρογονανθράκων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Μειώσαμε την ανεργία στο 8% και δημιουργήσαμε 500.000 νέες θέσεις εργασίας τα τελευταία έξι χρόνια
Ο Πρωθυπουργός έδωσε το παρών στην εκδήλωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με τίτλο «Χτίζοντας γέφυρες ανάμεσα στο ανθρώπινο δυναμικό και την αγορά εργασίας»
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση του Υπουργείου Εργασίας στο κέντρο «Ελληνικός Κόσμος»
2