Πολιτική

Γενοκτονία Ποντίων – Γεροβασίλη: Η άποψη του κ. Φίλη είναι προσωπική

Σαφέστατη ήταν η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη όσον αφορά στις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη που ξεσήκωσαν θύελλα διαμαρτυριών και όχι μόνο από έλληνες με ποντιακή καταγωγή.

Η κα Γεροβασίλη, μιλώντας στον Real Fm είπε: «Ο Υπουργός αναφέρθηκε, σε τηλεοπτική εκπομπή, στις δηλώσεις που είχε κάνει ο ίδιος στο παρελθόν, σε μια προσωπική του αξιολόγηση για το γεγονός της γενοκτονίας των Ποντίων. Από εκεί και μετά, ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και οι θεσμοί του κράτους, τα θεσμικά όργανα του κράτους, έχουν καταλήξει. Έχουν διατυπώσει – και ο ΣΥΡΙΖΑ και τα θεσμικά όργανα του κράτους – ότι πρόκειται για γενοκτονία. Επομένως, η άποψη της κυβέρνησης είναι σαφής και διατυπωμένη δημοσίως και στο παρελθόν. Δεν τίθεται λοιπόν ζήτημα για την άποψη της κυβέρνησης.

Η κα Γεροβασίλη επιχείρησε να ρίξει και την μπάλα στην εξέδρα κατηγορώντας τη ΝΔ ότι προσπαθεί να εκμεταλλευθεί πολιτικά το θέμα. Είπε χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει πολιτικά θέμα σε μία ελεύθερη έκφραση μιας προσωπικής προσέγγισης. Νομίζω ότι αυτό θα έπρεπε η κοινωνία να το αντιμετωπίζει, μάλλον η κοινωνία το αντιμετωπίζει διαφορετικά, αλλά, ωστόσο, ξέρετε γίνεται κάθε φορά μία προσπάθεια εκμετάλλευσης, πολιτικής εκμετάλλευσης γεγονότων που δεν θα έπρεπε».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζει το «πακέτο» της ΔΕΘ: Στο τραπέζι ρυθμίσεις για ενοίκια, φορολογία και «προσωπική διαφορά» συνταξιούχων
Ο Κ. Μητσοτάκης θα δώσει έμφαση και στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την ενίσχυση της θέσης της χώρας στη διεθνή «σκακιέρα», όπως και για την αμυντική θωράκιση της χώρας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 130
Άδωνις Γεωργιάδης για τις παράνομες συνταγογραφήσεις: Καμία τέτοια παράνομη συμπεριφορά δεν έχει θέση στο ΕΣΥ
«Έχουμε δώσει και δίνουμε διαρκώς οδηγίες στους ιατρούς του ΕΣΥ να προσέχουν την μυστικότητα των κωδικών τους, για το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης»
Ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης 4