Πολιτική

Γεωργιάδης για εστίαση: Ανοικτό το ενδεχόμενο οικονομικής στήριξης μετά τα νέα μέτρα

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί στον χώρο της εστίασης και της διασκέδασης μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων για την αναχαίτιση της πανδημίας του κορονοϊού. Μετά την απόφαση για κατέβασμα των ρολών στις 12 και την απαγόρευση της μουσικής, οι επιχειρηματίες κάνουν λόγο για νέο «λουκέτο» στα μαγαζιά τους. 

Στους προβληματισμούς των επιχειρηματιών στην εστίαση αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης (30/12) στον ΣΚΑΪ. Ο υπουργός άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να στηριχθούν οικονομικά τα μαγαζιά της εστίασης για την ζημία που θα υποστούν λόγω των νέων μέτρων. «Όταν έχουμε όλα τα στοιχεία και τα δεδομένα θα δούμε πως θα στηριχτεί ο κλάδος», είπε χαρακτηριστικά. 

Υπενθυμίζεται ότι, όπως σας ενημέρωσε και νωρίτερα το newsit.gr, η κυβέρνηση μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων αναμένεται – πιθανότατα και σήμερα – να ανακοινώσει στοχευμένες παρεμβάσεις για να στηρίξει τις ήδη ταλαιπωρημένες επιχειρήσεις της διασκέδασης και τους εργαζόμενους σε αυτές. Επίσης, στις αρχές του 2022 και αφού υπάρξει καταγραφή των απωλειών σε εστίαση, διασκέδαση και ψυχαγωγία, το κυβερνητικό επιτελείο προγραμματίζει να επανεξετάσει αν υπάρχουν περιθώρια για μεγαλύτερες διευκολύνσεις. 

Με πληροφορίες και από ΣΚΑΪ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Θεόφιλος Λεονταρίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ζητώ την άρση ασυλίας μου, ώστε να αποδειχθεί χωρίς καμία αμφιβολία η αθωότητά μου
Ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ υποστηρίζει ότι η παρέμβασή του αφορούσε αποκλειστικά την επίσπευση πληρωμής νόμιμων δικαιωμάτων αγρότισσας και δηλώνει ότι θέτει εαυτόν στη διάθεση της Δικαιοσύνης
Θεόφιλος Λεονταρίδης
Μαρινάκης κατά Τσίπρα για διάγγελμα Μητσοτάκη: «Όσο πέφτει στις δημοσκοπήσεις, τόσο περνάει πάνω από τον πήχη του θράσους»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστηρίζει ότι οι πολίτες έχουν ανάγκη από λύσεις και όχι από πολιτικούς που, όπως αναφέρει, επιλέγουν «φτηνά κόλπα» και αναπαράγουν «ξεπερασμένα συνθήματα»
Παύλος Μαρινάκης