Πολιτική

Γεραπετρίτης στο Live News: Αυτό είναι το σχέδιο επιστροφής στην κανονικότητα (video)

Το σχέδιο της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα της κρίσης του κορονοϊού παρουσίασε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης στην εκπομπή του MEGA “Live News” και στον Νίκο Ευαγγελάτο.

Ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε στην εκπομπή “Live News” πως η επιστροφή στην κανονικότητα θα γίνει χωρίς καμία έκπτωση για τη δημόσια υγεία.

“Δεν πρόκειται να γίνει έκπτωση στη δημόσια υγεία, είναι πάντως ολοφάνερο ότι θα υπάρξει μια επανεκκίνηση και της οικονομίας και της αγοράς”, διαβεβαίωσε.

Ο υπουργός Επικρατείας πρόσθεσε ότι θα υπάρξει μέριμνα προστασίας των ευάλωτων ομάδων, ενώ ζητήματα όπως η προσωπική υγιεινή και η απαγόρευση του συγχρωτισμού, θα παραμείνουν και την επόμενη μέρα του κοροναϊού.

“Θα παραμείνουν εκεί, ανεξαρτήτως της σταδιακής αποκλιμάκωσης των μέτρων. Η άρση των μέτρων δε θα είναι γραμμική, αλλά θα έχει έναν χαρακτήρα ο οποίος είναι δυναμικός”, σημείωσε.

Υπογράμμισε πως η κυβέρνηση θα ακολουθήσει πιστά τις συμβουλές των ειδικών, όπως γίνεται μέχρι τώρα, και αν χρειαστούν διορθωτικές παρεμβάσεις, θα γίνουν, προκειμένου η χώρα να έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Όσον αφορά τα sms και την κατάργησή τους, ο Γιώργος Γεραπετρίτης ανέφερε: “Είναι προφανές ότι οι περιορισμοί στην κίνηση συνδέονται με το γεγονός ότι υπάρχει μια κλειστή κοινωνία και μια κλειστή αγορά. Αυτονόητα αν πάμε σε ένα σταδιακό άνοιγμα, θα αρθούν και οι περιορισμοί κίνησης”.

Ο κ. Γεραπετρίτης ανέφερε ότι τα μέτρα της άρσης του περιορισμού της κίνησης θα αφορούν όλους τους πολίτες, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι “θα πρέπει να υπάρξει μια προσωπική αυτοπειθαρχία εκείνων που βρίσκονται σε ευάλωτη θέση”.

Τέλος, δήλωσε “περήφανος” για την πειθαρχία που έδειξαν οι πολίτες στα περιοριστικά μέτρα και προέβλεψε: “Έχω την αίσθηση ότι βγαίνοντας από αυτήν την υγειονομική κρίση θα βγούμε με μια νέα αυτοπεποίθηση”.

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη που έδωσε ο Γιώργος Γεραπετρίτης στον Νίκο Ευαγγελάτο:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πολάκης για εκλογή προέδρου ΣΥΡΙΖΑ: Πρέπει να έχει την κοινωνική αποδοχή – Πού διαφώνησε με Φάμελλο
«Ο αρχηγός πρέπει να συγκεντρώνει την κοινωνική αποδοχή, άρα δεν είναι καλό να γίνουν βήματα πίσω» είπε ο βουλευτής Χανίων για τη διαδικασία εκλογής Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Παύλος Πολάκης στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ
Σοφία Ζαχαράκη: Αναστολή φοιτητικής ιδιότητας για 24 μήνες σε όσους συλλαμβάνονται για επεισόδια μέσα στα Πανεπιστήμια
Η υπουργός Παιδείας είπε στους πρυτάνεις ότι το θέμα της βίας στα πανεπιστήμια «είναι ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης» και τους ζήτησε να ενεργούν σύμφωνα με τα «εργαλεία» που τους δίνει η νομοθεσία
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ 13