Συμβαίνει τώρα:
Πολιτική

Γερμανική Αριστερά: Υπεύθυνη η Μέρκελ για την αποτυχία της τρόικας

Την καγκελάριο Μέρκελ θεωρεί υπεύθυνη για την αποτυχία της τρόικας, ο επικεφαλής της ΚΟ του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) Γκρέγκορ Γκίζι, ενώ καταλογίζει την ευθύνη για την αντιπαράθεση με την Ελλάδα στην κυβέρνηση της χώρας του.

«Η πολιτική της τρόικας από την ΕΕ έχει αποτύχει. Και με αυτό έχει αποτύχει η Μέρκελ, διότι είναι η δική της πολιτική» δηλώνει ο Γκρ. Γκίζι στην εφημερίδα «Die Zeit» και προσθέτει ότι το ΔΝΤ, η ΕΚΤ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ακολούθησαν την αρχή της αποσύνθεσης αντί της ανοικοδόμησης των υπερχρεωμένων κρατών.

Ο νέος Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα προσπαθήσει να συνεργαστεί πιο στενά με την Ισπανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία, αλλά και τη Γαλλία, επισημαίνει ο κ. Γκίζι και τονίζει ότι οι άλλες υπερχρεωμένες χώρες θα μπορούσαν να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Ελλάδας και να πάρουν επίσης αποστάσεις από την Καγκελάριο. «Αυτό θα μπορούσε να στριμώξει την κυρία Μέρκελ» προσθέτει.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το ορόσημο της ΔΕΘ για τη δημοσκοπική ανάκαμψη της ΝΔ και οι χειρισμοί στην υπόθεση της παραπομπής Καραμανλή σε Προανακριτική
Στην πρόταση που θα καταθέσει η ΝΔ, θα αναφέρεται ξεκάθαρα ότι ζητείται η παραπομπή του κ. Καραμανλή σε προκαταρκτική εξέταση για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος
Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής