Πολιτική

Γιατί έλειπε χτες η Μενδώνη από τη Βουλή;

«Ασπίδα προστασίας» σήκωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη Λίνα Μενδώνη στη Βουλή την Πέμπτη (25.02.2021).

Ο Πρωθυπουργός δεν περιορίστηκε μόνο στη λεκτική στήριξη προς την υπουργό Πολιτισμού αλλά την προστάτεψε από τη δοκιμασία να βρεθεί απέναντι στο πυρ ομαδόν της αντιπολίτευσης και δη του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο ευθέως κατηγόρησε ότι έχει… εμμονή μαζί της.

Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε τη θέση της στα υπουργικά έδρανα στην Ειδική Γραμματέα Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Ειρήνη Αγαπηδάκη, επιχειρώντας να μετατοπίσει έτσι το επίκεντρο της συζήτησης από τους χειρισμούς Μενδώνη στην υπόθεση Λιγνάδη, στα τρολ του διαδικτύου, με έμφαση στο hashtag #ΝΔ-παιδεραστές και στα… «επανδρωμένα πληκτρολόγια» της Κουμουνδούρου.

click4more: Μητσοτάκης για πιστοποιητικό εμβολιασμού: Αν δεν το κάνουμε εμείς θα το κάνει κάποιος άλλος για εμάς

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε δύο φορές την απουσία της υπουργού Πολιτισμού, με προφανή στόχο… «Δεν είναι τυχαίο ότι επιλέξατε σήμερα σε αυτή την κρίσιμη συζήτηση στα υπουργικά έδρανα να μην κάθεται η κυρία του Πολιτισμού. Το επιλέξατε, προφανώς δεν είναι τυχαίο» δήλωσε, υπονοώντας ότι η στήριξη Μητσοτάκη στην κ. Μενδώνη δεν είναι.. σθεναρή.

«Μου θύμισε το «Go back Madam Merkel»… Το κάνατε «Go away Madam Mendoni» απάντησε ο Πρωθυπουργός για τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. «Συστηματικά επαναλαμβάνετε το ίδιο τροπάρι» δήλωσε εμφατικά, τονίζοντας ότι η κ. Μενδώνη έχει τη στήριξη του , ενώ τη χαρακτήρισε «αποτελεσματική» και «καλή» υπουργό.

Κάπως έτσι η Λίνα Μενδώνη βγήκε χθες από το κάδρο και το Μέγαρο Μαξίμου επικέντρωσε στις πρωτοβουλίες που έχει πάρει για την προστασία των ασυνόδευτων και στην συμφωνία με την Ευρώπη για μετεγκατάσταση πολλών παιδιών σε χώρες της Ε.Ε.. Και κυρίως στις 10 θεσμικές και νομοθετικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των νοσηρών φαινομένων σεξουαλικής κακοποίησης και παρενόχλησης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πολάκης για εκλογή προέδρου ΣΥΡΙΖΑ: Πρέπει να έχει την κοινωνική αποδοχή – Πού διαφώνησε με Φάμελλο
«Ο αρχηγός πρέπει να συγκεντρώνει την κοινωνική αποδοχή, άρα δεν είναι καλό να γίνουν βήματα πίσω» είπε ο βουλευτής Χανίων για τη διαδικασία εκλογής Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Παύλος Πολάκης στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ
Σοφία Ζαχαράκη: Αναστολή φοιτητικής ιδιότητας για 24 μήνες σε όσους συλλαμβάνονται για επεισόδια μέσα στα Πανεπιστήμια
Η υπουργός Παιδείας είπε στους πρυτάνεις ότι το θέμα της βίας στα πανεπιστήμια «είναι ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης» και τους ζήτησε να ενεργούν σύμφωνα με τα «εργαλεία» που τους δίνει η νομοθεσία
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ 13