Πολιτική

Γιώργος Γεραπετρίτης: Δεν υποκλίθηκα στον Ερντογάν αλλά στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Απάντηση έδωσε ο Γιώργος Γεραπετρίτης, στη «βροχή» σχολίων που έχει προκαλέσει η κίνησή του που μοιάζει με υπόκλιση, τη στιγμή που έμπαινε στο προεδρικό μέγαρο ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κύριος Γεραπετρίτης διευκρίνισε ότι την κίνηση αυτή δεν την έκανε για τον Τούρκο Πρόεδρο αλλά για την Κατερίνα Σακελλαροπούλου που ήταν μαζί του.

«Εγώ καταλαβαίνω ότι υπάρχουν φωνές που είναι αντίθετες στην προσέγγιση που επιχειρούμε με την Τουρκία» είπε ο Γιώργος Γεραπετρίτης, τονίζοντας:

«Εγώ θα αποδίδω πάντοτε τον δέοντα σεβασμό στην Αρχηγό τους κράτους» αναφερόμενος στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Εγώ δε μπορώ παρά να είμαι ειλικρινής στους συνομιλητές μου. Το ίδιο αισθάνομαι από την πλευρά του Τούρκου ΥΠΕΞ. Είχαμε πολλές περιπτώσεις έντασης που καταφέραμε να αποσυμπιέσουμε. Έχει αναπτυχθεί μία σχέση» είπε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Μόνη μας διαφορά με την Τουρκία είναι η οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας

Έχει φτάσει το πλήρωμα του χρόνου να υπάρχει μία κατανόηση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, είπε αρχικά ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, μετά την επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα. Χρέος μας να δίνουμε λύσεις και να μην παράγουμε κρίσεις, είπε.

Αισθάνομαι ότι υπάρχει γνήσια διάθεση των δύο χωρών να προχωρήσουμε στη σχέση μας, ανέφερε ακόμα και ξεκαθάρισε ότι «θα πάμε βήμα βήμα στην προσέγγιση με την Τουρκία».

Μόνη μας διαφορά με την Τουρκία είναι η οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας, τόνισε ο κύριος Γεραπετρίτης.

Όσο για τη σημερινή ημέρα, την χαρακτήρισε ιστορική. «Η διακήρυξη των Αθηνών σηματοδοτεί την επόμενη μέρα». Η ελληνική διπλωματία ήταν προετοιμασμένη για όλα τα ενδεχόμενα, τόνισε ακόμα.

«Αισθάνομαι πιο δυνατός για να διαχειριστώ την οποιαδήποτε ένταση» συμπλήρωσε ο κύριος Γεραπετρίτης.

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Δημήτρης Χρ. Αναστασόπουλος ανακοινώνει την υποψηφιότητα του για την Προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών
«Έχοντας και την εμπειρία και τη γνώση αλλά και την ίδια διάθεση ενασχόλησης όπως και στην αρχή, διεκδικώ και πάλι τη στήριξη των δικηγόρων» ανέφερε ο ίδιος
Ο Δημήτρης Αναστασόπουλος
Νίκος Ανδρουλάκης: «Το ολοκληρωμένο σχέδιο του ΠΑΣΟΚ στη ΔΕΘ θα κάνει τη χώρα μας πιο ανταγωνιστική οικονομικά, πιο ανθεκτική κοινωνικά, πιο ισχυρή γεωπολιτικά»
Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης συνήθως είναι ένα παζάρι δεσμεύσεων και παροχολογίας από την εκάστοτε κυβέρνηση»
Νίκος Ανδρουλάκης 2
Στη δικαιοσύνη προσφεύγει ο Γιώργος Γεραπετρίτης μετά από δημοσιεύματα για το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου
«Κυπριακό μέσο ενημέρωσης κυκλοφόρησε ψευδές και παραπειστικό δημοσίευμα που αφορά υποτιθέμενη εμπλοκή μέλους της οικογένειάς μου στο έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης»
Ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης 3
Ο Νίκος Ανδρούλακης από τη ΔΕΘ θα βάλει «ταφόπλακα» σε κάθε ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τη ΝΔ
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης γνωρίζει πολύ καλά ότι η παρουσία του στην ΔΕΘ θα είναι καθοριστική, αφού θα πρέπει να πείσει τους έλληνες ψηφοφόρους ότι το ΠΑΣΟΚ αποτελεί έτοιμη εναλλακτική πρόταση
Ο Νίκος Ανδρουλάκης 1
Το «ταμείο» της κυβέρνησης για την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Αύξηση των ποσοστών και νέα σχέση με τους πολίτες
Αν και «γαλάζια» στελέχη θεωρούν πως τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός θα αυξήσουν τα ποσοστά της ΝΔ στις δημοσκοπήσεις ταυτόχρονα εκτιμούν πως αυτό το κλίμα δεν θα «φτάσει» μέχρι τις εκλογές
Κυριάκος Μητσοτάκης 1
Οι επόμενες κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα: Η παραίτηση από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, το νέο βιβλίο και οι «σύντροφοι» που «καίει»
Ο Αλέξης Τσίπρας πέρα από την κεντρική παρουσίαση του βιβλίου που θα κάνει στην Αθήνα δεν αποκλείεται να πάει και σε άλλες δυο - τρεις μεγάλες πόλεις της επαρχίας
Ο Αλέξης Τσίπρας 24