Πολιτική

Γιώργος Λάνθιμος: Συγχαρητήρια Μενδώνη για τον Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ Βενετίας με την ταινία «Poor Things»

Μήνυμα ελπίδας και ανάτασης για την Ελλάδα, χαρακτήρισε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, τη διάκριση του Γιώργου Λάνθιμου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, όπου κατέκτησε τον Χρυσό Λέοντα για την ταινία του “Poor Things”.

«Σε μια ώρα σκληρής δοκιμασίας για τη χώρα μας και των υπεράνθρωπων προσπαθειών των ανθρώπων της, ο Γιώργος Λάνθιμος, στο 80ό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, κατακτά τον Χρυσό Λέοντα, το ανώτατο βραβείο της Μόστρα, για την ταινία του “Poor Things”. Είναι ένα μήνυμα ελπίδας και ανάτασης για την Ελλάδα της προσπάθειας και της δημιουργίας», δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη με αφορμή την απονομή του «Χρυσού Λέοντα», του μεγάλου βραβείου του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, στον Γιώργο Λάνθιμο.

«Αυτή είναι η καλύτερη ταινία του Λάνθιμου, όπως ομολογούν όσοι είχαν την τύχη να τη δουν. Το βραβείο έρχεται να επιστέψει τη χορεία των διθυραμβικών κριτικών που συγκέντρωσε, αλλά και να επιβραβεύσει το πηγαίο ταλέντο του, την απόλυτα προσωπική αλλά ευρύτατα αναγνωρίσιμη, κινηματογραφική του γραφή και, προπάντων, μια μακρά, καρποφόρα, ανοδική πορεία δημιουργίας. Θερμά συγχαρητήρια στον Γιώργο Λάνθιμο, τους συνεργάτες του και τους συντελεστές των Poor Things», κατέληξε στο μήνυμά της η υπουργός Πολιτισμού.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης κατά Ανδρουλάκη: Να αποσύρει τη δήλωση «βεντέτα σημαίνει έγκλημα τιμής»
«Μπροστά στην πρωτοφανή οκταήμερη σιωπή του φιλελεύθερου Πρωθυπουργού για τα αιματηρά γεγονότα στα Βορίζια, ο κ. Μαρινάκης κατέφυγε στα ψέματα και τους γκεμπελισμούς», απαντά το ΠΑΣΟΚ
Παύλος Μαρινάκης
Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Η συνεργασία της Νέας Αριστεράς με τον ΣΥΡΙΖΑ και το κόμμα Τσίπρα δεν μπορεί να ανατρέψει την ηγεμονία της Δεξιάς
«Μπορεί ένα τέτοιο κοινό ψηφοδέλτιο να διαμορφώσει τους όρους για τη δημιουργία μίας νέας πλειοψηφίας; Μακάρι να ήταν εύκολο, ωραία θα ήταν»
Γαβριήλ Σακελλαρίδης
Κυριάκος Μητσοτάκης: Ανάρτηση στο TikTok για τις φοροελαφρύνσεις στη ΔΕΘ για τους νέους – «Για να δούμε τι απάντησαν»
Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι τα μέτρα εγκρίθηκαν ήδη από τη Βουλή στις 7 Νοεμβρίου και στάθηκε ιδιαίτερα στον μηδενισμό φόρου για νέους εργαζόμενους
Κυριάκος Μητσοτάκης
11