Πολιτική

Γιούνκερ: Δεν πάλεψα κατά του Grexit για να επιτρέψω την αποβολή από Σένγκεν

Η Κομισιόν δεν θέλει την απομόνωση της Ελλάδας λόγω των ελλείψεων στην καταγραφή προσφύγων και μεταναστών, αλλά θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα να τηρήσει τις υποχρεώσεις της εντός Σένγκεν, δήλωσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ που υπεθύμισε τους αγώνες του κατά του Grexit.

Δεν πολέμησα για να αποφύγω τo Grexit για να επιτρέψω την έξοδο της Ελλάδας από τη Ζώνη Σένγκεν, δήλωσε πριν από λίγο στην Ευρωβουλή ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Ο επικεφαλής της Κομισιόν πρόσθεσε επίσης πως ”η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει πρόθεση να απομονώσει την Ελλάδα με αφορμή τις ελλείψεις και τα προβλήματα στην καταγραφή προσφύγων και μεταναστών, και θέλει να βοηθήσει τη χώρα μας να τηρήσει τις υποχρεώσεις της στο σύστημα Σένγκεν”.
Μάλιστα υπενθύμισε εμφατικά τις αναρίθμητες πράξεις ανθρωπιάς για τους πρόσφυγες από έλληνες πολίτες αλλά και τις ζωές που έχουν σωθεί από το ελληνικό Λιμενικό.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πρόταση για ασυμβίβαστο υπουργού και βουλευτή: Τι ισχύει στην Κύπρο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες
«Θα εισηγηθώ προς συζήτηση στον δημόσιο διάλογο το ασυμβίβαστο Υπουργού και Βουλευτή, με αντικατάσταση του Υπουργού στη Βουλή από τον πρώτο επιλαχόντα για όσο συμμετέχει στο Υπουργικό Συμβούλιο, και με ταυτόχρονη αναβάθμιση του ρόλου του Βουλευτή», δήλωσε ο πρωθυπουργός
υπουργικό συμβούλιο
Άρση ασυλίας για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ ζητά ο βουλευτής της ΝΔ Λάκης Βασιλειάδης - «Προκύπτει έμμεσα το όνομά μου»
«Από τη δικογραφία του ΟΠΕΚΕΠΕ προκύπτει με σαφήνεια ότι δεν υφίσταται καμία ένδειξη τέλεσης οποιασδήποτε παράνομης πράξης εκ μέρους μου», αναφέρει σε δήλωσή του
Ο βουλευτής της ΝΔ Λάκης Βασιλειάδης
Τηλεοπτικό μήνυμα Μητσοτάκη: Οι 3 αποφάσεις για τα «γαλάζια» στελέχη που εμπλέκονται στο σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ
«Ζωηρές» παραμένουν και οι εισηγήσεις για κάλπες μέσα στο καλοκαίρι, ωστόσο η εισήγηση που αυτή τη στιγμή φέρεται να «κερδίζει» περισσότερο «έδαφος» είναι οι κάλπες να στηθούν αμέσως μετά τη ΔΕΘ, το φθινόπωρο
ΝΑΣΟΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ 35