Πολιτική

Κουρουμπλής: Η χώρα κινδυνεύει να μείνει χωρίς ασθενοφόρα

Με τα πιο μελανά χρώματα περιέγραψε την κατάσταση στο χώρο της Υγείας ο υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής, τονίζοντας τον κίνδυνο να... στερέψουν τα ταμεία τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Εδώ και οκτώ χρόνια έχει ξεκινήσει διαγωνισμός για 180 ασθενοφόρα, ο οποίος ακυρώθηκε το 2012 είπε ο υπουργός Υγείας μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στα Παραπολτικά 90,1. Και σημείωσε πως αν αυτός ο διαγωνισμός αποτύχει, η χώρα θα μείνει χωρίς ασθενοφόρα.

Όπως επεσήμανε ο κ. Κουρουπλής, η αγορά των ασθενοφόρων θα γίνει από τα χρήματα του ΕΣΠΑ. Κι αν χαθεί ο διαγωνισμός, θα χαθούν και τα χρήματα.

Σχετικά με τη χρηματοδότηση της υγείας, είπε πως οι προϋπολογισμοί που ψηφίστηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση έχουν μεγαλύτερες περικοπές φέτος από ότι το 2014 και συμπλήρωσε ότι τα χρήματα που έχει η υγεία στον προϋπολογισμό φτάνουν έως το Σεπτέμβριο το πολύ Οκτώβριο και άρα «η κυβέρνηση θα πρέπει από το αποθεματικό να καλύψει ανάγκες».

«Η χώρα και οι πολίτες πληρώνουν το γεγονός ότι δεν υπάρχει σύστημα υγείας», είπε ο κ. Κουρμουμπλής. Αναφερόμενος στις προσλήψεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είπε πως από τις συνολικά 7.800 που θα γίνουν το 215, οι 4.500 θα αφορούν την Υγεία.

Με αφορμή και τα τελευταία περιστατικά, ο κ. Κουρουμπλής ρωτήθηκε και για τις διαφορετικές γνώμες που ακούγονται στον ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμώντας πως τα κόμματα είναι ζωντανοί οργανισμοί και γι’ αυτό υπάρχουν διαφωνίες και ότι η κυβέρνηση δεν έχει πρόβλημα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Καρυστιανού για την αποχώρηση του Κοκοτσάκη: «Η Ελπίδα για τη Δημοκρατία ανήκει σε κάθε πολίτη – Αναρτήθηκε η επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος»
«Οι αιτιάσεις είναι γενικές, ξεκάθαρα πρόωρες και άδικες, χωρίς ένα συγκεκριμένο γεγονός να τις στηρίζει, και διατυπώνονται τη στιγμή ακριβώς που καλούμε ολόκληρη την κοινωνία να συμμετέχει», ήταν το μήνυμα της Μαρίας Καρυστιανού
Μαρία Καρυστιανού
Ανδρουλάκης: Αν το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ισχυρό κόμμα στις εκλογές και έχουμε πολιτική εικόνα Μητσοτάκη – Τσίπρα, θα μπούμε στη μηχανή του χρόνου
«Αν είχα κάνει στη χώρα, στους θεσμούς, στην οικονομία και στην κοινωνία, ό,τι έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας, θα είχα εξαφανιστεί από το πολιτικό προσκήνιο»
Νίκος Ανδρουλάκης