Πολιτική

Η απάντηση της Ελλάδας στις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν

Οι προκλητικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν έμειναν αναπάντητες από την ελληνική κυβέρνηση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σχολιάζοντας τις αναφορές του Ερντογάν για τον Έλληνα πρωθυπουργό είπε: Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υπερασπίζεται σθεναρά και αποτελεσματικά τόσο τα εθνικά μας δίκαια όσο και τη διεθνή νομιμότητα. Η ελληνική εξωτερική πολιτική είναι ισχυρά βασισμένη στην ιστορία, το διεθνές δίκαιο και τις συμμαχίες μας, όσο κι αν αυτό ενοχλεί κάποιους. Δεν θα μπούμε σε αντιπαράθεση δηλώσεων με την ηγεσία της Τουρκίας. Η πολιτική μας είναι πολιτική αρχών.

Οι δηλώσεις του Γιάννη Οικονόμου έρχονται ως απάντηση στην άνευ προηγουμένου επίθεση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ακραία επίθεση Ερντογάν σε Μητσοτάκη

Συγκεκριμένα ο Ερντογάν μετά το τέλος του υπουργικού συμβουλίου και αναφερόμενος στην Ελλάδα είπε χαρακτηριστικά πως «δεν αναγνωρίζω πλέον τον Μητσοτάκη. Δεν θα του μιλήσω άλλο. Συμφωνήσαμε να μην συμπεριλάβουμε τρίτες χώρες στη διαμάχη μας μαζί του. Αλλά πήγε στις ΗΠΑ και επέκρινε την Τουρκία (στο Κογκρέσο). Μπορεί να δημιουργήσει τόσες στρατιωτικές βάσεις με άλλους. Η Τουρκία είναι αυτάρκης».

Παράλληλα ο Τούρκος πρόεδρος είπε πως η συνεδρίαση του συμβουλίου εταιρικής σχέσης Τουρκίας – Ελλάδας δεν θα πραγματοποιείται πλέον.

«Δεν νομίζω ότι οι ΗΠΑ θα πάρουν την απόφασή τους για τα F-16 κοιτάζοντας τι θα έλεγε ο Μητσοτάκης», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Η Τουρκία έκανε λάθος να δεχτεί ξανά την Ελλάδα στο ΝΑΤΟ» πρόσθεσε ο Ερντογάν και κατηγόρησε την Ελλάδα ότι προστατεύει τους Γκιουλενιστές. «Η Αθήνα έχει δημιουργήσει 10 στρατιωτικές βάσεις, εναντίον ποιών; Συνεργαζόμαστε μόνο με αξιότιμους πολιτικούς που κρατούν τον λόγο τους».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Ανδρουλάκης και ΠΑΣΟΚ ετοιμάζονται για εξόρμηση πόρτα – πόρτα: Σε εγρήγορση ακόμα και τις γιορτές
Την ίδια ώρα, αναμένεται να ανασκουμπωθούν και τα συνεδριακά όργανα, καθώς σύμφωνα με τον Νίκο Ανδρουλάκη, το Συνέδριο του κόμματος θα γίνει τον ερχόμενο Μάρτιο
Τα κάλαντα στον Νίκο Ανδρουλάκη
Έρχεται πρωτοχρονιά με μπλόκα: Τα νέα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση και το «blame game» με τους αγρότες για το χάος στους δρόμους
Στο παρασκήνιο είναι διαρκείς οι επαφές κυβερνητικών και κομματικών παραγόντων με αγρότες ανά την Ελλάδα, με στόχο να υπάρξει συνεννόηση το συντομότερο δυνατόν
Αγρότες με τρακτέρ
«Αποχαιρετώ μία ασυμβίβαστη αγωνίστρια της δημοκρατίας» το συλλυπητήριο μήνυμα Ανδρουλάκη για την απώλεια της Σύλβας Ακρίτα
»Παρούσα στην ιδρυτική διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη και πρώτη γυναίκα βουλευτής του ΠΑΣΟΚ» τονίζει για τη Σύλβα Ακρίτα ο Νίκος Ανδρουλάκης
Σύλβα Ακρίτα: Τα συλλυπητήρια του Νίκου Ανδρουλάκη – «Αποχαιρετώ μία ασυμβίβαστη αγωνίστρια της δημοκρατίας»