Πολιτική

Η Φώφη Γεννηματά λέει οριστικά “όχι” στον εκλογικό νόμο

Κλείνει οριστικά την πόρτα στην Κυβέρνηση για την πρόταση του νέου εκλογικού νόμου, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά. "Εμείς νοιαζόμαστε για την κυβερνησιμότητα και τη σταθερότητα", τονίζει χαρακτηριστικά.

“Αποσπασματικές ρυθμίσεις εμείς δεν θα ψηφίσουμε. Ο νέος νόμος καθιστά ρυθμιστή τη ΧΑ… Εμείς δεν θα βάλουμε πλάτη στους τακτικισμούς του ενός και του άλλου” διευκρίνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή Ακραίως, με τον Τάκη Χατζή στον skai.

Δεν παρέλειψε να σημειώσει πως δεν θα συνηγορήσει στον κίνδυνο ακυβερνησίας, ενώ ανακοίνωσε ότι το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα καταθέσουν σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή με την πρόταση τους για τον εκλογικό νόμο αναλυτικά.

“Θέλουμε κυβερνησιμότητα, σταθερότητα, συνεννόηση και συνεργασία” ανέφερε η Φώφη Γεννηματά που έκανε λόγο για ολοκληρωμένη παρέμβαση με μικρότερο και δικαιότερο μπόνους και σπάσιμο περιφερειών.

“Ο Σταύρος Θεοδωράκης υποστηρίζει μείωση του μπόνους και η μεταρρυθμιστική ΝΔ πέρυσι έλεγε για μείωση μπόνους των 50 εδρών” σημείωσε ακόμη και κάλεσε όλα τα κόμματα σε διάλογο.

“Πυρά” στον ΣΥΡΙΖΑ

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν παρέλειψε να κατηγορήσει τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για ανακολουθία: “Από τα πέντε θέματα που μου ανέπτυξε περιορίστηκε στα δύο, γιατί όχι δικαίωμα ψήφου στους ομογενείς αλλά και τους μετανάστες; γιατί δεν μπορούμε να σπάσουμε τις περιφέρειες;” διερωτήθηκε χαρακτηριστικά.

“Τη μια θέλει εκλογικό νόμο που απαντά σε βασικά ζητήματα, και μέσα σε μια εβδομάδα, χωρίς διάλογο εμφάνισε αποσπασματική μια ρύθμιση που προωθεί μόνο την κατάργηση του μπονους. Αποσπασματικές ρυθμίσεις δεν πρόκειται να ψηφίσουμε”, είπε ακόμη… συνεχίζοντας την επίθεση.

Για να καταλήξει: “Επιθυμούμε ευρύτατη εκλογική συνεννόηση για εκλογικό νόμο. Γιατί βιάζεται ο κ. Τσίπρας; Γιατί δεν τον ρύθμισε πέρυσι το νόμο; Γιατί επέλεξε το μπόνους των 50 εδρών όταν του προτείναμε να ψηφίσει την απλή εκλογική με 250 βουλευτές και επέλεξε να κυβερνήσει με την ακροδεξιά απόφυση”;

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ: Προτάσεις για διάλογο και το βλέμμα στραμμένο στο Συνέδριο – Κάλεσμα Ανδρουλάκη προς όλους τους προοδευτικούς πολίτες
Προεκλογική εκστρατεία «πόρτα - πόρτα», ζήτησε ο Παύλος Γερουλάνος, συνέδριο με πολιτικό διάλογο, ψηφοφορίες και αποφάσεις ζήτησε ο Χάρης Δούκας
ΠΑΣΟΚ
Κωνσταντίνος Τασούλας για την Άννα Ψαρούδα – Μπενάκη: Υπηρέτησε τη Δημοκρατία κατακτώντας τον σεβασμό όλων
«Συνδύασε την αγάπη για την Ελλάδα, την αφοσίωση στην ακαδημαϊκή διδασκαλία, την διακονία στην νομική επιστήμη και το πάθος για την προσφορά στα κοινά», είπε μεταξύ άλλων
ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΑΠΟ ΤΗΝ 3η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΕΠΙ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Η ΑΝΝΑ ΨΑΡΟΥΔΑ ΜΠΕΝΑΚΗ