Πολιτική

Η κρίσιμη συνεδρίαση των “58” και το προοδευτικό φόρουμ

Κρίσιμη για το μέλλον του εγχειρήματος της κεντροαριστεράς χαρακτηρίζεται η σημερινή συνάντηση-συνεδρίαση της ομάδας των "58", καθώς τα χρονικά περιθώρια στενεύουν ενόψει τω εκλογικών αναμετρήσεων σε δημοτικό, περιφερειακό, ευρωπαϊκό, ενδεχομένως και εθνικό επίπεδο μέσα στο 2014.

Η συνάντηση είναι κρίσιμη γιατί οι “58” καλούνται να αποφασίσουν αν θα συνεχιστεί το εγχείρημα ή όχι, και εφόσον συνεχιστεί με σκοπό τη δημιουργία της ελληνικής “Ελιας” πως αυτό θα επιτευχθεί και υπό ποιες προϋποθέσεις και συμμαχίες.

Ήδη λίγες εβδομάδες μετά τη επιτυχημένη εκδήλωση στο θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ που καλλιέργησε υψηλές προσδοκίες οι “58” δεν είναι ενωμένοι.

Και αυτό γιατί από τη μια πλευρά βρίσκεται ο Νίκος Μπίστης και οι συν αυτώ που κινούνται στη γραμμή Βενιζέλου-Σημίτη και από την άλλη οι “δυσαρεστημένοι” από την επιχείρηση Σημίτη να “καπελώσει” το εγχείρημα, θεωρώντας ότι κάτι τέτοιο ακυρώνει την επιχείρηση ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς.

Να σημειωθεί ότι μέσα στους “58” υπάρχουν στελέχη που θεωρούν ότι ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ πρέπει να αυτοδιαλυθούν και να υπάρξει ένα νέο ιδρυτικό συνέδριο από μηδενική βάση με σκοπό τη δημιουργία ενός νέου κεντροαριστερού κόμματος, μια διαδικασία ωστόσο που απαιτεί βούληση των ηγεσιών και χρόνο γι’ αυτό ίσως αυτή η άποψη να τεθεί υπό εφαρμογή μετά τις ευρωεκλογές αναλόγως το αποτέλεσμα που θα έχει καταφέρει η “Ελιά”.

Πάντως παράλληλα με τους “58” βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι πρωτοβουλίες της ΔΗΜΑΡ γα τον “τρίτο πόλο”, αν και μετά τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής το κόμμα είναι κυριολεκτικά χωρισμένο στα δύο, ενώ παράλληλα οι κινήσεις Π80, Μπροστά, Δυναμική Ελλάδα και ThinkΠ οργανώνουν το δικό τους Προοδευτικό Φόρουμ στις 18 και 19 Ιανουαρίου.

Το ενδιαφέρον είναι ότι το Προοδευτικό Φόρουμ έστειλε προσκλήσεις σε δεκάδες στελέχη του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ και των κινήσεων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της κεντροαριστεράς και θετικά απάντησαν ο Γιώργος Φλωρίδης, ο Γιάννης Ραγκούσης, οι “58”, η ΔΗΜΑΡ αλλά και το ΠΑΣΟΚ δια του γραμματέα Νίκου Ανδρουλάκη μόλις πληροφορήθηκε την συμμετοχή των “58” στο Φόρουμ!

Διαβάστε

ΠΑΣΟΚ: Κίνηση ανατροπής Βενιζέλου; Αναβρασμός! Μετά τους 11 ήρθαν οι 75!

Πάγκαλος για Σημίτη: Δεν μπορεί ο πρωθυπουργός να είναι 80 ετών, αλλά ξέρετε τι ψώνια υπάρχουν;

Στα δυο η ΔΗΜΑΡ ενόψει Συνεδρίου λόγω των 58

Πρεμιέρα απόψε στο ΑΚΡΟΠΟΛ της κίνησης των 58 της κεντροαριστεράς

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τριάντα χρόνια μετά την κρίση των Ιμίων: «Ένα τέτοιο ελικόπτερο δεν πέφτει από τον κακό καιρό, υπάρχουν ντοκουμέντα» λέει ο Νίκος Βλαχάκος
Αν και παραδέχεται ότι είναι δύσκολο να αποδειχθεί αν υπήρξε τουρκική κατάρριψη, επιμένει ότι η πλήρης αλήθεια καλύπτεται από πέπλο σιωπής
Νίκος Βλαχάκος
Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Έτοιμες οι ΗΠΑ να προμηθεύσουν φυσικό αέριο την ΕΕ μέσω του Κάθετου Διαδρόμου
Η υιοθέτηση από τις Βρυξέλλες της νομοθεσίας RePowerEU, που προβλέπει τον τερματισμό όλων των εισαγωγών από τη Ρωσία έως το φθινόπωρο του 2027, συνιστά -όπως αναφέρει η Αμερικανίδα πρέσβειρα- ένα ακόμη βήμα προς την επίτευξη αυτού του στόχου
Η πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Κίμπερλι Γκιλφόιλ