Πολιτική

Η μυστική συμφωνία Τσίπρα – Μητσοτάκη για τις εκλογές

Την είδηση μεταδίδει ο Βηματοδότης και έχει την σημασία της. Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, στην πρόσφατη γνωστή συνάντηση που είχαν ο Αλ. Τσίπρας και ο Κυρ. Μητσοτάκης για το Κυπριακό, το θέμα που συζητήθηκε περισσότερο ήταν οι... εκλογές.

Όπως μάλιστα σημειώνει, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε ευθέως από τον Πρωθυπουργό να διεξάγει το συντομότερο εκλογές και όταν ο κ. Τσίπρας του είπε ότι γνωρίζει πως αυτό είναι το πάγιο αίτημα της ΝΔ αλλά δεν είναι στην ατζέντα του οι εκλογές, τότε επετεύχθη μια πρώτη συμφωνία ανάμεσα στον Πρωθυπουργό και στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τον κ. Τσίπρα να δεσμευθεί ότι οι εκλογές, όποτε αυτές και να διεξαχθούν, να γίνουν με σταυρό προτίμησης και ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκε γι’ αυτό.

Το ερώτημα, γράφει ο Βηματοδότης, είναι γιατί ο κ. Μητσοτάκης δεν επέμενε στον καθορισμό ημερομηνίας εκλογών αλλά στη διεξαγωγή τους με σταυρό προτίμησης. Η απάντηση είναι ότι με αυτόν τον τρόπο νομίζει ότι θα πετύχει ανανέωση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας και θα απαλλαγεί από ορισμένα βαρίδια του παρελθόντος.

πηγη: ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης για Πέτρο Μολυβιάτη: «Ένας άξιος Έλληνας περνά στην ιστορία»
«Υπηρέτησε και το δημόσιο ήθος με τη διακριτική παρουσία του, τους χαμηλούς τόνους και το ενωτικό του πνεύμα», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δήλωσή του για τον θάνατο του πρώην ΥΠΕΞ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πέτρο Μολυβιάτη