Πολιτική

Η ΝΔ ρίχνει το “γάντι” στον Πρωθυπουργό για τον Φίλη

Το «γάντι» στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα έριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, καλώντας τον να έρθει στην «Ωρα του Πρωθυπουργού» στην Βουλή, και να πάρει θέσει σχετικά με τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, για την Γενοκτονία των Ποντίων.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης, ύστερα από συνεννόηση με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με θέμα την αμφισβήτηση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από τον Υπουργό Παιδείας και θέτωντας ευθέως θέμα αποπομπής του κ. Νίκου Φίλη.
Η κατάθεση της επίκαιρης ερώτησης από τον βουλευτή της ΝΔ και όχι από τον ίδιο τον πρόεδρο της ΝΔ, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, όπως έγινε και την προηγούμενη εβδομάδα με τον Γ. Κουμουτσάκο για την αντιμετώπιση του προσφυγικού στα νησιά μας, φέρεται να εντάσσεται στις «αποστάσεις» που έχει επιλέξει να κρατά ο κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης ενόψει της εσωκομματικής εκλογικής διαδικασίας στη ΝΔ και για να μην υπάρχουν αντιδράσεις από τους συνυποψηφίους του για εκμετάλλευση της θέσης του.
Πάντως, το δικό του ενδιαφέρον έχει ότι για αυτή την κοινοβουλευτική μάχη – εάν δεχθεί ο κ. Αλέξης Τσίπρας να έρθει στην Βουλή για να απαντήσει- θα την δώσει ο Μάκης Βορίδης, όπως επέλεξε ο πρόεδρος της ΝΔ.

 

Ολόκληρη η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Μάκη Βορίδη

 

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Θέμα: «Δηλώσεις Υπουργού Παιδείας κ. Φίλη περί αμφισβήτησης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου»

Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ.Φίλης δήλωσε ότι η μαζική και συστηματική εξόντωση των Ποντίων «δεν αποτελεί γενοκτονία αλλά αιματηρή εθνοκάθαρση».
Πλην όμως η Βουλή έχει ήδη με τον ν.2193/1994 αναγνωρίσει την 19η Μαΐου ως ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, αυτή δε η θέση του ανωτέρω έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με όσα η Βουλή έχει ψηφίσει και εξακολουθούν να αποδέχονται η συντριπτική πλειοψηφία, αν όχι το σύνολο, των πολιτικών δυνάμεων της χώρας.
Η δήλωση αυτή του ανωτέρω Υπουργού, προφανώς ήδη αξιοποιείται από την τουρκική πολιτική για να αποδυναμώσει την επιχειρηματολογία περί γενοκτονιών που έχει διαπράξει το Τουρκικό Κράτος που αναπτύσσεται διεθνώς και επομένως έβλαψε ευθέως και αμέσως τους στόχους της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, η οποία πιέζει την Τουρκία να αναγνωρίσει την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας.
Περαιτέρω ο ανωτέρω Υπουργός, χειριζόμενος τα ευαίσθητα θέματα της Παιδείας οφείλει να μεριμνά, ώστε οι θέσεις της Ελληνικής Πολιτείας, ειδικώς στο θέμα αυτό, να αποτελούν μέρος της εθνικής διαπαιδαγώγησης που, κατά το Σύνταγμα, το Ελληνικό Κράτος υποχρεούται να παρέχει στους Έλληνες.

Ερωτάται ο κ. Πρωθυπουργός:

Θα αποπέμψετε τον ανωτέρω υπουργό από την Κυβέρνηση

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: Η Παναγιά οδηγεί το έθνος μας στους αγώνες για ελευθερία και προκοπή
«Να εκφράσω την ελπίδα μου, μια ελπίδα που πηγάζει εδώ από την Εκατονταπυλιανή της Πάρου, ώστε η αντιμετώπιση μιας ακόμη πύρινης δοκιμασίας, αυτού του Αυγούστου, να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στην θεία λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο, Παρασκευή 15 Αυγούστου 2025. 
(ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ 1
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μέρα του Δεκαπενταύγουστου είναι αφιερωμένη σε όσους μας κρατούν ασφαλείς
«Σήμερα δεν είναι μέρα για πολιτικές δηλώσεις - Εγώ αυτό το οποίο εύχομαι είναι να μπορούμε να βρίσκουμε πάντα την δύναμη εκείνη, να πορευόμαστε πρώτα και πάνω από όλα με ενότητα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι 39
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα μετά τις καταστροφικές φωτιές – «Αντιπολιτευτικό μένος» βλέπει το Μαξίμου
Η κυβέρνηση αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργούν Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες, αναζητούν τα αίτια εκδήλωσης πυρκαγιών
Καμένο σπίτι στην Αχαΐα
Παύλος Μαρινάκης για φωτιές: 10 ψέματα της αντιπολίτευσης – Απαντήσεις στους πολίτες
«Δυστυχώς, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης βλέπουν τις τραγικές στιγμές αγωνίας των πολιτών, ως ευκαιρία για να ξεδιπλώσουν το αντιπολιτευτικό τους μένος»
Ο Παύλος Μαρινάκης 7
Κεφαλογιάννης κατά Πελετίδη για τις φωτιές στην Πάτρα: Ζητούσε 112 και μετά προέτρεπε τους πολίτες να μην εφαρμόζουν τις εντολές
«Ο Δήμος Πατρέων στάθηκε κατώτερος των περιστάσεων σε όλα τα επίπεδα - Άκουσα τον Δήμαρχο κ. Πελετίδη να ενθαρρύνει τους πολίτες να μην εφαρμόσουν τις οδηγίες του 112»
Καμένα αυτοκίνητα στην Πάτρα 221