Πολιτική

Η Ντέλια Βελκουλέσκου “πάτησε”… ΥΠΟΙΚ – Τι συζήτησε με τον Τσακαλώτο

Μπορεί κατά παράδοση από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι σήμερα οι συναντήσεις των μελών της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των Θεσμών να γίνονται στο Χίλτον αλλά σήμερα (19.09.2016) το... ταμπού "έσπασε". Η Ντέλια Βελκουλέσκου, η εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα, βρέθηκε στο υπουργείο Οικονομικών.

Η επικεφαλής του κλιμακίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείο στην Αθήνα επισκέφτηκε το ΥΠΟΙΚ και είχε συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, η συνάντηση, που διήρκεσε περίπου 1,5 ώρα, ήταν «εισαγωγική» και αφορούσε στα στοιχεία που συλλέγει το Ταμείο για την έκθεσή του για την ελληνική οικονομία. Ενδέχεται δε, να υπάρξει μια ακόμη συνάντηση κατά το κλείσιμο της διαδικασίας αυτής.

Το κλιμάκιο του ΔΝΤ έχει παραμείνει στην Αθήνα (οι εκπρόσωποι της ευρωπαϊκής πλευράς των θεσμών έχουν αποχωρήσει από την περασμένη Παρασκευή), προκειμένου να συλλέξει στοιχεία για την ελληνική οικονομία, στο πλαίσιο της ετήσιας έκθεσης του Ταμείου για όλα τα κράτη εκτός προγράμματος (έκθεση Άρθρου 4).

Για την Ελλάδα, το ΔΝΤ συνέτασσε τη συγκεκριμένη έκθεση έως το 2010 και εν συνεχεία για μια ακόμη φορά, το 2013. Η δημοσίευση της έκθεσης αναμένεται τον προσεχή Νοέμβριο και κατά πάσα πιθανότητα θα αποτελέσει και τη βάση για την Έκθεση Βιωσιμότητας (DSA) που θα συντάξει το ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δημήτρης Κουτσούμπας: Οι 200 ήταν κομμουνιστές διαπαιδαγωγημένοι να υπηρετούν τον λαό και εκτελέστηκαν γιατί δεν αποκήρυξαν το ΚΚΕ
Ο γγ του ΚΚΕ, αναφερόμενος στις 12 φωτογραφίες που παραλίγο να πωληθούν στο eBay, μίλησε για τα «συγκλονιστικά ντοκουμέντα» των εκτελεσμένων και κατήγγειλε βανδαλισμούς από «φασιστοειδή» 
Δημήτρης Κουτσούμπας
7
Νικήτας Κακλαμάνης: Η Βουλή προσλαμβάνει παιδί 12μελους οικογένειας που εργάζεται για να πληρώνει το μεταπτυχιακό του
Σε ημερίδα για το δημογραφικό στο πρώην Καπνεργοστάσιο ο Πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε το ζήτημα «υψίστης εθνικής σημασίας», προειδοποιώντας ότι αφορά την ίδια τη συνέχεια του ελληνικού έθνους
Νικήτας Κακλαμάνης
Μακάριος Λαζαρίδης για σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΑ: «Γνώριζε ο Ανδρουλάκης για τη στενή του συνεργάτιδα;»
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ συνέδεσε την υπόθεση των «μαϊμού» επιδομάτων με «πρωτοκλασάτο» στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και κάλεσε τη Χαριλάου Τρικούπη σε «λιγότερη υποκρισία και περισσότερη αυτοκριτική»
Μακάριος Λαζαρίδης 8
Βασίλης Κικίλιας για ναυάγιο στη Χίο: Η ΕΔΕ προχωρά από αυτούς που έχουν αρμοδιότητα και ευθύνη
Ο υπουργός Ναυτιλίας τονίζει ότι εξελίσσεται παράλληλα και η δικαστική διερεύνηση, δηλώνει στήριξη στο Λιμενικό και απορρίπτει λογικές «παρεμβάσεων» και «ανοιχτών συνόρων»
Βασίλης Κικίλιας
Θάνος Πλεύρης: Συνεργασία με τέσσερις χώρες για κέντρα επιστροφής μεταναστών εκτός ΕΕ
Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής ανέφερε ότι η Ελλάδα συντονίζεται με Γερμανία, Ολλανδία, Αυστρία και Δανία, με στόχο την ενίσχυση των επιστροφών απορριφθέντων αιτούντων άσυλο
Θάνος Πλεύρης
Αλεξάνδρα Σδούκου για υπόθεση ΟΠΕΚΑ: Αυτές τις αποκριές το ΠΑΣΟΚ ντύνει τις υποθέσεις των στελεχών του «γαλάζια σκάνδαλα»
Η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας μιλά για μηδενική ανοχή στη διαφθορά και αφήνει αιχμές για «έλλειψη αυτοκριτικής» στη Χαριλάου Τρικούπη
Αλεξάνδρα Σδούκου
ΣΥΡΙΖΑ κατά Γεωργιάδη για την on air κόντρα με Παπαχλιμίντζο: Αυταρχισμός και αλαζονεία από τους υπουργούς της ΝΔ απλά και μόνο στο άκουσμα ερωτήσεων
Η Κουμουνδούρου μιλά για «συστηματικό εκφοβισμό» του Τύπου και συνδέει το επεισόδιο με πρόσφατη αντιπαράθεση Μαρινάκη με τον δημοσιογράφο Χρήστο Αβραμίδη
Ο Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή