Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Η ομιλία Τσίπρα για την πράσινη μετάβαση

Η ομιλία Τσίπρα για την πράσινη μετάβαση

Με την αισιοδοξία ότι “φαίνεται να αλλάζουν τα πράγματα στον κόσμο” όσον αφορά την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, έκλεισε την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, «Ελλάδα+Περιβάλλον» ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας.

Όπως υπογράμμισε, “το καλό νέο” είναι ότι η προστασία του περιβάλλοντος έχει γίνει “κτήμα” και το έχουν κατανόησει όλοι, “αριστεροί, δεξιοί, κυβερνήσεις, μικρομεσαίοι, καπιταλιστές” και έτσι οηγηθήκαμε να βάλουμε στόχους το 2015.

Ωστόσο, εξήγησε ότι δεν αρκούν οι στόχοι και πρέπει να συμφωνήσουμε και στον “δρόμο” που θα ακολούθησουμε. “Αν ο δρόμος αυτός αυξάνει τις ανισότητες διαρηγνύει την κοινωνική συνοχή, δημιουργεί εντάσεις, υπονομεύονται και οι ίδιοι οι στόχοι”, σημείωσε, τονίζοντας την ανάγκη να “επιλέξουμε ένα δρόμο συμπεριληπτικό”. Υποστήριξε δε, ότι παρ’ όλο που όλοι συμφωνούν στην αναγκαιότητα της πράσινης μετάβασης, υπάρχουν και εδώ, δύο οπτικές: η “προοδευτική” με “πυξίδα την κοινωνική δικαιοσύνη” και η “συντηρητική” που “την βλέπει μέσα από τα μάτια ενός business project” προκειμένου να συνεχιστεί ο “καπιταλισμός”.

Καταλήγοντας, ανέφερε ότι η πανδημία ήταν ένα “σοκ, που απέδειξε ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι και μας ανάγκασε να σκεφτούμε αλλιώς”, ενώ παρέπεμψε στον “αέρα αλλαγής” που πνέει και στις ΗΠΑ, αλλά και ενδεχομένως και στη Γερμανία με την άνοδο των Πρασίνων ενόψει των εκλογών. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που συντόνισε ο δημοσιογράφος, Κώστας Αργυρός, τοποθετήθηκαν με τη σειρά για το θέμα εκπρόσωποι από όλο το φάσμα της επιστήμης, της κοινωνίας και της πολιτικής.

Δείτε την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις