Πολιτική

Η πρώτη επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα το 2004 σε 10 φωτογραφίες – Τότε ήταν πρωθυπουργός της Τουρκίας

Ήταν Μάιος του 2004, όταν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επισκέφθηκε για πρώτη φορά την Αθήνα ως πρωθυπουργός της Τουρκίας. 

Στις 6 και 7 Μαΐου, ο -τότε πρωθυπουργός της Τουρκίας- Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα, συνοδευόμενος από την σύζυγο του, Εμινέ. Το πρωθυπουργικό ζεύγος βρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου συναντήθηκε με τον Κώστα Καραμανλή και την Νατάσα Παζαΐτη, στους οποίους δώρισε ένα χαλί. 

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε δηλώσει μεταξύ άλλων ότι “ένα σημείο που με καθιστά ιδιαιτέρως ευτυχή είναι, ότι πολλά από τα θέματα που αφορούν τις δύο χώρες μπορούν, πλέον, να συζητούνται στις διμερείς επαφές και όχι μέσων τρίτων…”.

erdogan karamanlis eurok erdogan karamanlis eurok erdogan karamanlis eurok

Μάλιστα, η Νατάσα Παζαΐτη ξενάγησε την Εμινέ Ερντογάν στην Ακρόπολη και στην Πλάκα.

natasa emine eurok natasa emine eurok natasa emine eurok

Το δείπνο στη Ραφήνα

Την παραμονή τη συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου, τα ζεύγη Καραμανλή και Ερντογάν πέρασαν το βράδυ στην πρωθυπουργική κατοικία της Ραφήνας. Όπως είχε δημοσιεύσει η εφημερίδα «Το Βήμα», «το μενού, που επιμελήθηκε η κυρία Νατάσα Καραμανλή, περιείχε αποκλειστικά ελληνικούς ψαρομεζέδες και εδέσματα από ολόκληρη τη χώρα, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια του δείπνου έπαιζε μουσική, που είχε επιλέξει επίσης η κυρία Καραμανλή, από έργα Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Μαρκόπουλου και ορχηστρικά κομμάτια από έργα των Άκη Πάνου και Απόστολου Καλδάρα».

ÊÁÑÁÌÁÍËÇÓ-ÅÑÍÔÏÃÁÍ

Η επίσκεψη Ερντογάν στη Θράκη

Το 2004, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έγινε ο πρώτος Τούρκος πρωθυπουργός που επισκέφθηκε επίσημα την Ελλάδα από το 1988 και ο πρώτος που είδε τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, από το 1952.

Σε δηλώσεις του από την Κομοτηνή, ο Ερντογάν ξεκαθάρισε ότι η παρουσία των μουσουλμάνων στη συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή δρα ως γέφυρα ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία και όχι ως παράγοντας αποσταθεροποίησης. Ζήτησε από τους πολίτες που συγκεντρώθηκαν κατά χιλιάδες για να τον υποδεχτούν, να μην απαρνηθούν την εθνική και πολιτιστική τους ταυτότητα, αλλά ταυτόχρονα να εργαστούν για την πρόοδο και την ευημερία της χώρας, όπου ζουν. 

erdogan thraki eurok erdogan thraki eurok erdogan thraki eurok

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ: Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι στις εκλογές για τη νέα Κεντρική Επιτροπή – Ποιοι εκλέχθηκαν
Θεαματική είναι η πρωτιά του Συντονιστή της Ομάδας Προγράμματος, Λευτέρη Καρχιμάκη αλλά και ο τερματισμός του πρώην εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Θανάση Γλαβίνα στη δεύτερη θέση
Το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ
Πρωτοφανής επίθεση Κωνσταντοπούλου σε Σεβαστίδη: «Είστε ψευδολόγος, υβριστής και συκοφάντης»
«Η επιλογή σας να στοχοποιείτε τους συνηγόρους των οικογενειών θυμάτων και εμένα προσωπικά ως συνήγορο που ενοχλεί, δεν είναι δικαστική, αλλά βαθιά καθεστωτική και βρόμικη», αναφέρει η Κωνσταντοπούλου
Ζωή Κωνσταντοπούλου 23
Πρωτιά για τον «προεδρικό» Λευτέρη Καρχιμάκη - Ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των ψήφων για τη νέα Κεντρική Επιτροπή στο ΠΑΣΟΚ
Η προεδρική πλευρά εξασφαλίζει ως φαίνεται εκ νέου τη μερίδα του λέοντος στην Κεντρική Επιτροπή, εκλέγοντας γύρω στα 160 μέλη και ποσοστό γύρω στο 60%
Τρίτη ημέρα εργασιών του 4ου τακτικού Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, στον χώρο του κλειστού γυμναστηρίου του taekwondo στο Παλαιό Φάληρο, Κυριακή 29 Μαρτίου 2026. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)