Πολιτική

Η ψαρωτική πράκτορας του FBI, “σκιά” του Πομπέο στο Μαξίμου [Pics]

Στις 10.30 το πρωί του Σαββάτου (05.10.2019), ο Μάικ Πομπέο έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια, ενώ κατά την άφιξη του Πομπέο στο Μέγαρο Μαξίμου, τα βλέμματα τράβηξε μία πράκτορας του FBI, η οποία ήταν η… σκιά του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών.

praktorasFBI

praktoras

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε τον Μάικ Πομπέο στην είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου, και στη συνέχεια είχαν μια χαλαρή συζήτηση στον προθάλαμο, όπου βρίσκονταν μεταξύ άλλων οι υπουργοί Εξωτερικών, ‘Αμυνας, μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας, ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ, και μέλη της αμερικανικής αντιπροσωπείας.

Τι σημαίνει η αναθεωρημένη συμφωνία αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ

Από την κυβέρνηση υποστηρίζουν ότι η υπογραφή της νέας αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ σηματοδοτεί τη διεύρυνση κι ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών, δημιουργώντας μια ομπρέλα ασφαλείας πάνω από την Ελλάδα κι ενώ το ενδιαφέρον των ΗΠΑ στρέφεται τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή ευρύτερα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, αλλά με διάθεση – φαινομενικά τουλάχιστον – να στηρίξουν συμμάχους απέναντι στην Τουρκία, που παρουσιάζει μια αλλοπρόσαλλη εξωτερική πολιτική κι έχει ήδη απομακρυνθεί από την Ουάσιγκτον.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γιώργος Γεραπετρίτης στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: Καλούμε τη Ρωσία να σταματήσει άμεσα την επιθετικότητά της
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας καταδίκασε έντονα την παραβίαση του εναέριου χώρου της Εσθονίας από τρία ρωσικά μαχητικά, τονίζοντας ότι «η τρίτη φορά είναι μοτίβο» και όχι σύμπτωση
Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης στο Σ.Α. του ΟΗΕ 2