Πολιτική

Η Βουλή τίμησε τους ήρωες των Ιμίων: «Ο Τάκης καμαρώνει από ψηλά» – Να ανοίξει ο φάκελος ζητά η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Στη Βουλή βρέθηκε και ο αδελφός του πεσόντα στα Ίμια Παναγιώτη Βλαχάκου, βουλευτής της ΝΔ Νίκος Βλαχάκος, ο οποίος ήταν συναισθηματικά φορτισμένος
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τριάντα χρόνια μετά, από εκείνη τη νύχτα του 1996 που κατέπεσε το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού πάνω από την βραχονησίδα των Ιμίων και έφερε την χώρα στα πρόθυρα της πολεμικής σύγκρουσης, η Βουλή των Ελλήνων σε Ειδική Ημερήσια Διάταξης συνεδρίαση σε επίπεδο κοινοβουλευτικών εκπροσώπων τίμησε την μνήμη των Καραναστάση, Βλαχάκου και Γιαλοψού υπογραμμίζοντας την ανάγκη εγρήγορσης και αποφασιστικής στάσης, απέναντι στα αναθεωρητικά σχέδια της Τουρκίας.

Ο αδελφός του πεσόντα στα Ίμια Παναγιώτη Βλαχάκου, βουλευτής της ΝΔ Νίκος Βλαχάκος, συναισθηματικά φορτισμένος και σε προσωπικό τόνο είπε στη Βουλή πως: «Ο Τάκης ήταν ο αδελφός μου, το άλλο μου μισό, ευχαριστώ τον Θεό για τα χρόνια που ζήσαμε μαζί. Θέλω να πιστεύω ότι καμαρώνει από ψηλά όχι μόνο για τις τελετές μνήμης αλλά και για το τελευταίο απόκτημα του ΠΝ τον Κίμωνα που συνεχίζει την αποστολή για την οποία έδωσε την ζωή του» και πρόσθεσε «θα νιώθω πάντα περήφανος για εκείνον».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Παπαναστάσης, που εκείνες τις ημέρες ήταν Υποδιοικητής της Σχολής Αλεξιπτωτιστών, ανέφερε πως «είδα τους νέους αυτούς να βαδίζουν σε μια θυσία, με χαμόγελο, θάρρος και θράσος».

Από τις αναφορές πάντως δεν απουσιάσαν και εκείνες που μίλησαν για «θάψιμο της αλήθειας», ενώ κάποιοι ζήτησαν να ανοιχτεί στην Βουλή ο φάκελος των Ιμίων για την διερεύνηση των αιτίων της πτώσης ή της κατάρριψης του ελικοπτέρου, όπως η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο βουλευτής της Νίκης, Κωνσταντίνος Ρούντας, και ο ανεξάρτητος βουλευτής, προερχόμενος από τους Σπαρτιάτες, Γιάννης Δημητροκάλλης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σενάρια για εκλογές τον Σεπτέμβριο: Οι πέντε προϋποθέσεις και ο παράγοντας των δικογραφιών
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Χριστίνας Κοράη, μια αναμέτρηση το φθινόπωρο θα μπορούσε να αιφνιδιάσει την αντιπολίτευση ενώ τα νέα πολιτικά σχήματα δεν θα έχουν ακόμη προλάβει να οργανωθούν
Εκλογές
Σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μαξίμου: Στο επίκεντρο οι αγροτικές ενισχύσεις και η αντιμετώπιση των επιζωοτιών
Εξετάστηκαν οι νέες καταβολές, η επιδότηση τιμολογίων λιπασμάτων και τα μέτρα βιοασφάλειας για ευλογιά αιγοπροβάτων και αφθώδη πυρετό στη Λέσβο
Μητσοτάκης, σύσκεψη στο Μαξίμου