Πολιτική

Ικανοποιημένη η Λευκωσία από το προσχέδιο ψηφίσματος του Σ.Α

Κυπριακή ικανοποίηση για το προσχέδιο ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας για ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Πηγές του Προεδρικού τις οποίες επικαλείται το Ραδιοφωνικό Ιδρυμα Κύπρου, επισήμαναν τρία στοιχεία στο ψήφισμα, τα οποία θεωρούν σημαντικά στο προσχέδιο ψηφίσματος:

· Η αποφυγή αναφοράς σε χρονοδιάγραμμα για λύση και η χρησιμοποίηση φρασεολογίας με την οποία εκφράζεται απλώς η ευχή για λύση μέχρι το τέλος του χρόνου, εφόσον αυτό είναι δυνατό.

· Δεν υπάρχει καμιά αναφορά σε διεθνή διάσκεψη για το Κυπριακό.

· Η συμπερίληψη αναφοράς στο διατακτικό μέρος του ψηφίσματος, στις συμφωνίες της 23ης Μαΐου και 1ης Ιουλίου 2008 για τη βάση των συνομιλιών για το κυπριακό, με παράλληλη αναφορά στο ψήφισμα 1251 του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, στο ψήφισμα αυτό ρητά και κατά τρόπο συγκεκριμένο καταγράφεται το πλαίσιο λύσης του Κυπριακού, ξεκαθαρίζοντας έτσι και τη βάση διαπραγμάτευσης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αλέξης Τσίπρας στο Φόρουμ των Δελφών για το νέο κόμμα: Όλα στην ώρα τους, επιστρέφω τώρα για να υπάρξει κανονικότητα
Ο πρώην πρωθυπουργός εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και έδωσε το στίγμα της πολιτικής του επανόδου, συνδέοντάς την με την ανάγκη αλλαγής πορείας σε οικονομία, θεσμούς και εξωτερική πολιτική
Αλέξης Τσίπρας, 11ο Φόρουμ των Δελφών
Ανανεώθηκε πριν 60 λεπτά
56