Πολιτική

Ίμια: «Κρυφά μάτια» στο Αιγαίο αποκτούν οι Τούρκοι – Και θερμικές κάμερες στο νέο φυλάκιο

Πυρετώδεις είναι οι εργασίες των Τούρκων σε απόσταση αναπνοής από τα Ίμια.

Νέες εικόνες αποτυπώνουν την ταχύτητα με την οποία προχωρούν οι εργασίες  των Τούρκων απέναντι από τα Ίμια.

Συγκεκριμένα το CNN Turk δημοσιεύει φωτογραφίες από την παραλία Γκιουμουσλούκ που διακρίνεται η πρόοδος των εργασιών των Τούρκων για ναυτική υποδομή, λίγες ώρες μετά το χτύπημα της τουρκικής ακταιωρού στο πλοίο του ελληνικού λιμενικού.

platforma

 

platforma

Το έργο μέσα σε λίγες ώρες παρουσιάζει πολύ μεγάλη πρόοδο στις εργασίες και στο σημείο που φαινόταν αρχικά ένας εκσκαφέας πια ξεχωρίζει μια πλατφόρμα.

https://www.youtube.com/watch?v=GXj17WHKZT8&feature=share

Και θερμικές κάμερες στο φυλάκιο

Την ίδια ώρα το CNN Turk αναφέρει ότι το φυλάκιο από το οποίο οι Τούρκοι σκοπεύουν να παρακολουθούν τα Ίμια θα διαθέτει και θερμικές κάμερες που θα καταγράφουν κάθε κίνηση 24 ώρες το 24ωρο.

Το παρατηρητήριο θα χρησιμεύει όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ για να ελέγχονται οι κινήσεις των ελληνικών στρατιωτικών μονάδων καθώς και προσφύγων και παράτυπων μεταναστών.

Το φυλάκιο, όπου οι Τούρκοι κάνουν εργασίες για να βλέπουν τι γίνεται στα Ίμια, είναι πάνω στη νησίδα Τσαβούς ένα μίλι από τα Ίμια.

tsavus

Η Διοίκηση Ναυτικών Δυνάμεων της Τουρκίας επισκευάζει το φυλάκιο ηλικίας 350 ετών και από εκεί οι Τούρκοι στρατιώτες θα παρατηρούν κάθε κίνηση στην θαλάσσια περιοχή γύρω από τα Ίμια.

Πυρετώδεις εργασίες

Νωρίτερα η Μιλιέτ δημοσίευσε ένα βίντεο το οποίο τραβήχτηκε το απόγευμα και δείχνει το σημείο όπου πραγματοποιούν στρατιωτικές εργασίες οι Τούρκοι.

Οι τούρκοι μετέφεραν νωρίτερα από την Αλικαρνασσό δεξαμενή με νερό και γεννήτρια. Και αυτό που φαίνεται στις φωτογραφίες της τουρκικής εφημερίδας Τζουμχουριέτ είναι οι εργασίες για την κατασκευή μιας γλίστρας προκειμένου να γίνεται αποβίβαση στρατιωτικών δυνάμεων.

bod bod

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο

https://www.youtube.com/watch?v=AnW2wjpyQWs

«Τα έργα πραγματοποιούνται με γοργούς ρυθμούς στην παραλία» αναφέρει χαρακτηριστικά η τουρκική εφημερίδα, ενώ τονίζει ότι κατά τη διάρκεια των εργασιών, ένα στρατιωτικό πλοίο βρίσκεται απέναντι από την συγκεκριμένη παραλία όλη μέρα.

tourkia tourkia tourkia tourkia tourkia tourkia

Με πληροφορίες από cnnturk, milliyet, sozcu

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ: Έχω τεράστιο θαυμασμό για την Ελλάδα και θα ήθελα να την επισκεφτώ
Κατά την τελετή επίδοσης διαπιστευτηρίων από τον νέο πρέσβη της Ελλάδας στις ΗΠΑ, ο Τραμπ ζήτησε από τον Αντώνη Αλεξανδρίδη να μεταφέρει τους θερμούς χαιρετισμούς του προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
Ντόναλντ Τραμπ 5
Κωνσταντίνος Τασούλας για τις φωτογραφίες με τους 200 της Καισαριανής: «Καθοριστική συμβολή στην ιστορική μνήμη»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαιρετίζει την πρωτοβουλία του υπουργείο Πολιτισμού για την εξασφάλιση των ιστορικών ντοκουμέντων από τις εκτελέσεις αγωνιστών την περίοδο της κατοχής
Κωνσταντίνος Τασούλας
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου διαψεύδει τις καταγγελίες για απλήρωτη εργαζόμενη: «Δεν απασχολείται στην Πλεύση Ελευθερίας εδώ και ένα χρόνο»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας μιλά για «κακοστημένη σκηνοθεσία» στην υπόθεση «Βιολάντα», καταγγέλλει και «εντεταλμένες προσπάθειες εκβίασης» και δηλώνει ότι θα προσφύγει στην Δικαιοσύνη κατά Γεωργιάδη, Κουσουλό και Πολύζο
Ζωή Κωνσταντοπούλου 23
Κυριάκος Μητσοτάκης για ανεργία στους νέους: Στόχος να ζουν καλύτερα από τις προηγούμενες γενιές
Σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός αναφέρεται σε φοροελαφρύνσεις για νέους έως 25 ετών, στο «Σπίτι μου ΙΙ» και στη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, σημειώνοντας ότι «η ακρίβεια και το στεγαστικό πιέζουν»
Κυριάκος Μητσοτάκης
Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου: Κόντρα δίχως τέλος, νέα καταγγελία και αιχμές για την υπόθεση Γρηγορόπουλου
Η αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Υγείας και της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, εδώ και ημέρες, εκτείνεται από την Ολομέλεια έως τις επιτροπές και τα social media, με το πολιτικό θερμόμετρο να παραμένει σταθερά υψηλά
Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου
31