Πολιτική

Ιωάννης Μπούγας: Αυτός είναι ο υφυπουργός Δικαιοσύνης στη νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο Ιωάννης Μπούγας είναι ο υφυπουργός Δικαιοσύνης στη νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία ανακοινώθηκε νωρίτερα σήμερα Δευτέρα (26.6.2023), μια ημέρα μετά τη νίκη της ΝΔ στις εκλογές.

Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης στη νέα κυβέρνηση εξελέγη στις εκλογές από τον νομό Φωκίδας (μονοεδρική) και έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, στην οποία αναδείχθηκε ομόφωνα τον Ιανουάριο του 2021.

Ο 59χρονος Ιωάννης Μπούγας γεννήθηκε στην Άμφισσα. Αποφοίτησε το 1982 από το Λύκειο Άμφισσας και το ίδιο έτος εισήχθη στην Νομική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Είναι διδάκτωρ της Νομικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης (Master) στο Αστικό Δικονομικό Δίκαιο.

Ακόμη, είναι δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και το Συμβούλιο της Επικρατείας. Επίσης, είναι διαμεσολαβητής στο Κέντρο Διαμεσολάβησης του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, αλλά και διαπιστευμένος διαμεσολαβητής στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Παράλληλα, είναι ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Ελλήνων Αστικολόγων και μέλος της Ένωσης Ελλήνων Δικονομολόγων. Έχει συγγράψει βιβλίο με νομικό αντικείμενο, ενώ έχει συμμετάσχει σε συλλογικά εκδοτικά έργα με νομικές μελέτες.

Με τους Οργανισμού Τοπικής (Ο.Τ.Α.) ασχολήθηκε την τριετία 1995-1998 που αναδείχθηκε δημοτικός σύμβουλος Άμφισσας, ενώ την τριετία 1999-2002 διετέλεσε νομαρχιακός σύμβουλος Φωκίδας.

Βουλευτής Φωκίδος εξελέγη με τη Ν.Δ. το 2004 για την 5ετία 2004-2009 και το 2009 διετέλεσε υφυπουργός Ανάπτυξης. Επίσης, είναι μέλος της Ελληνικής αντιπροσωπείας του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Είναι παντρεμένος με την εκπαιδευτικό Αμαλία Παπαϊωάννου και έχουν τρία παιδιά, τον Δημήτρη, τον Βασίλη και τη Σταυρούλα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σε «αναμμένα κάρβουνα» η κυβέρνηση για τις «καραβιές» μεταναστών και τη δομή στην Κρήτη: Το διπλό πολιτικό κόστος και το «στοίχημα» Χαφτάρ
Η κλειστή δομή κράτησης παράνομων μεταναστών στην Κρήτη προγραμματίζεται να γίνει στο νομό Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο Καστέλι, σε ένα στρατόπεδο που είναι κλειστό
Mετανάστες στο Εκθεσιακό Κέντρο Αγυιάς Χανιών 14
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Δεν πρόκειται να κάνουμε συνομιλητή του σήμερα τον πρεσβευτή του χθες»
«Αντί ο Αλέξης Τσίπρας να ψελλίζει δικαιολογίες ας απευθυνθεί στους πρώην "συντρόφους" του που πριν 10 χρόνια έπαιζαν τη χώρα στα ζάρια» τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο ΠαύλοςΜαρινάκης 16