Πολιτική

Ιωάννης Παλαιοκρασσάς – Νέα Δημοκρατία: Μαχητικότητα ιδεολόγου και αποτελεσματικότητα τεχνοκράτη

Η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωσή της αποχαιρετά το ιστορικό στέλεχός της, Ιωάννη Παλαιοκρασσά που πέθανε σε ηλικία 85 ετών.

«Ο Γιάννης Παλαιοκρασσάς ήταν ένας πολιτικός που συνδύαζε τη μαχητικότητα του ιδεολόγου και την αποτελεσματικότητα του τεχνοκράτη» αναφέρει η Νέα Δημοκρατία.

«Σε όλη του την πλούσια πορεία προσφοράς υπηρέτησε με πίστη και αυταπάρνηση τις ιδέες του, την παράταξη και την πατρίδα χωρίς εκπτώσεις και χωρίς να λογαριάσει ποτέ το πολιτικό κόστος» τονίζει.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η Νέα Δημοκρατία αποχαιρετά σήμερα ένα ιστορικό της στέλεχος, τον Γιάννη Παλαιοκρασσά.

Ο Γιάννης Παλαιοκρασσάς έχει διατελέσει υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το 1990-1992 ενώ υπήρξε ο στόχος της τρομοκρατικής επίθεσης της 17Ν με ρουκέτα στην οποία σκοτώθηκε ο Θάνος Αξαρλιάν.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1934 και σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο LSE. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και γραμματέας του συλλόγου των Ελλήνων Φοιτητών στο LSE, εργάστηκε στο Υπουργείο Συντονισμού και διατέλεσε οικονομικός σύμβουλος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.

click4more: Ιωάννης Παλαιοκρασσάς: Το συγκινητικό μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον θάνατο του ιστορικού στελέχους της ΝΔ

Από το 1963 εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα ως στέλεχος επιχειρήσεων. Διετέλεσε Υφυπουργός, αναπληρωτής Υπουργός και Υπουργός Συντονισμού από το 1977 ως το 1981. Ορίστηκε Γενικός Γραμματέας της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας το 1982, ενώ το 1993 ανέλαβε Επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Γιάννης Παλαιοκρασσάς ήταν ένας πολιτικός που συνδύαζε τη μαχητικότητα του ιδεολόγου και την αποτελεσματικότητα του τεχνοκράτη. Σε όλη του την πλούσια πορεία προσφοράς υπηρέτησε με πίστη και αυταπάρνηση τις ιδέες του, την παράταξη και την πατρίδα χωρίς εκπτώσεις και χωρίς να λογαριάσει ποτέ το πολιτικό κόστος.

Στην οικογένεια και τους οικείους του εκφράζουμε τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ κατά Μαριάς Καρυστιανού: Όσο μιλάει για θέματα που δε γνωρίζει, εκτίθεται
«Προς ενημέρωση της, ο Νίκος Ανδρουλάκης ήταν εκείνος που με την προσφυγή του στη δικαιοσύνη αποκάλυψε το σκάνδαλο των παράνομων παρακολουθήσεων και οδήγησε σε όλες τις δικαστικές νίκες» αναφέρουν από τη Χαριλάου Τρικούπη
ΠΑΣΟΚ
Συνεδριάζει την Πέμπτη το Υπουργικό Συμβούλιο: Ενέργεια, Τεχνητή Νοημοσύνη και παράνομος στοιχηματισμός στην ατζέντα
Τη συνεδρίαση θα απασχολήσουν οι έρευνες υδρογονανθράκων, οι επιπτώσεις της ΑΙ στον πολιτισμό, ρυθμίσεις για παράνομα τυχερά παίγνια και συντάξεις του Δημοσίου, καθώς και παρεμβάσεις για Δικαιοσύνη και στεγαστική αρωγή
Μητσοτάκης σε Υπουργικό Συμβούλιο
Κυριάκος Μητσοτάκης στο προσυνέδριο της ΝΔ στην Αλεξανδρούπολη: Ο φράχτης θα καλύψει όλο τον Έβρο έναντι οποιασδήποτε απειλής
Το 16ο Τακτικό Συνέδριο του κόμματος έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, από τις 15 έως τις 17 Μαΐου 2026
Κυριάκος Μητσοτάκης
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
Αντιπαράθεση Φλωρίδη και Φάμελλου για τις εκταφές των Τεμπών: «Τα πράγματα εξελίσσονται όπως προβλέπει η νομοθεσία », «Πάρτε θέση»
Ο υπουργός Δικαιοσύνης περιέγραψε τη διαδικασία που προβλέπεται για εκταφές και εξετάσεις, επαναλαμβάνοντας ότι, αν υπάρξει αδυναμία από ελληνικά εργαστήρια, θα αναζητηθούν πιστοποιημένα του εξωτερικού, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε σαφή πολιτική τοποθέτηση της κυβέρνησης
Φλωρίδης και Φάμελλος
Ακρίτα για Καρανίκα: «Ας του δώσει κάποιος μια θεσούλα στην κυβέρνηση να ηρεμήσει ο λακές του Άδωνι»
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε σε υψηλούς τόνους στις αναφορές του πρώην συμβούλου του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είχε επικρίνει τη στάση της για τα επεισόδια εις βάρος του Αδωνι Γεωργιάδη και είχε ζητήσει τη διαγραφή της
Έλενα Ακρίτα και Νίκος Καρανίκας 10
Ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε από τον Έβρο έργα υποδομής ύψους 30 εκατ. ευρώ για τον ποταμό: «Συζητιούνται πολλές δεκαετίες, έχει έρθει η ώρα να τα κάνουμε»
Κατά την επίσκεψή του σε πλημμυρόπληκτες περιοχές και στον Συνοριακό Σταθμό Κήπων, ο πρωθυπουργός έθεσε ως προτεραιότητα τα έργα για τη διασφάλιση νερού στον πρωτογενή τομέα και ανέδειξε την αναβάθμιση της βασικής πύλης προς την Τουρκία
Κυριάκος Μητσοτάκης στον Έβρο
15
Ο Χριστοδουλάκης παρουσίασε την πολιτική πλατφόρμα «Αλλαγή+» ενόψει του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ
Ο βουλευτής προειδοποιεί ότι η εσωστρέφεια τροφοδοτείται όταν η προσυνεδριακή διαδικασία γίνεται «μηχανιστική» και όχι πολιτική, ενώ επαναλαμβάνει ότι το «όχι» σε συγκυβέρνηση με τη ΝΔ πρέπει να είναι «σαφές και καθαρό»
Πολιτική πλατφόρμα Χριστοδουλάκη