Πολιτική

Ισοπαλία Μητσοτάκη – Λοβέρδου – Απλά μετέφεραν την κόντρα για τον Ιούλιο

Με αναβολή περίπου ενός μήνα προσπαθούν στην κυβέρνηση να εκτονώσουν την πρώτη ενδοκυβερνητική κόντρα μετά τον ανασχηματισμό ανάμεσα στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδο για τους διοικητικούς υπαλλήλους.

Αφού λοιπόν ούτε οι παρεμβάσεις του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου κατάφεραν να εκτονώσουν την κόντρα στο θέμα των απολύσεων των διοικητικών υπαλλήλων, έτσι προκρίθηκε η λύση της πίστωσης χρόνου.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο θα έθετε σε κίνδυνο τουλάχιστον 341 υπαλλήλους, αφού χωρίς συμφωνία μέχρι την Παρασκευή το πρωί θα απολύονταν, χωρίς καν να τους έχει δοθεί η δυνατότητα να αιτηθούν την επαναπρόσληψή τους. 

Για αυτό το λόγο αναμένεται από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σχετική τροπολογία στο Α θερινό τμήμα της Βουλής που ξεκινά την Τρίτη έτσι ώστε να μην θεωρείται η 30η Ιουνίου η καταληκτική ημερομηνία για την εξάμηνη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων. 

Είχε προηγηθεί έντονο παρασκήνιο, αφού το απόγευμα ο Αντώνης Σαμαράς είχε συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και μάλιστα η συνάντηση που είχε σήμερα με τον Ανδρέα Λοβέρδο μετατέθηκε για την Παρασκευή. 

Η διαφορά, η οποία έχει προκαλέσει εμπλοκή στο θέμα, είναι περίπου 300 υπάλληλοι. Συγκεκριμένα, ο κ. Λοβέρδος ζητά να διατεθούν 883 θέσεις για την κινητικότητα, εν αντιθέσει με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης που ζητά να διατεθούν 500-550 θέσεις, κάτι που αποτελεί και μνημονιακή δέσμευση.

Σημειώνεται δε ότι ο κ. Λοβέρδος συμφωνεί με τη θέση του πρώην υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου, ο οποίος είχε ζητήσει την επανατοποθέτηση 781 υπαλλήλων στα ίδια Ιδρύματα που υπηρετούσαν και 102 υπαλλήλων σε άλλα ΑΕΙ και ΤΕΙ, που έχουν ανάγκες προσωπικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τριήμερη απεργία των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων

Πυροσβέστης ο Σαμαράς στην κόντρα Μητσοτάκη – Λοβέρδου

Κόντρα Μητσοτάκη – Λοβέρδου για τη διαθεσιμότητα στα ΑΕΙ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Θεόφιλος Λεονταρίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ζητώ την άρση ασυλίας μου, ώστε να αποδειχθεί χωρίς καμία αμφιβολία η αθωότητά μου
Ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ υποστηρίζει ότι η παρέμβασή του αφορούσε αποκλειστικά την επίσπευση πληρωμής νόμιμων δικαιωμάτων αγρότισσας και δηλώνει ότι θέτει εαυτόν στη διάθεση της Δικαιοσύνης
Θεόφιλος Λεονταρίδης
Μαρινάκης κατά Τσίπρα για διάγγελμα Μητσοτάκη: «Όσο πέφτει στις δημοσκοπήσεις, τόσο περνάει πάνω από τον πήχη του θράσους»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστηρίζει ότι οι πολίτες έχουν ανάγκη από λύσεις και όχι από πολιτικούς που, όπως αναφέρει, επιλέγουν «φτηνά κόλπα» και αναπαράγουν «ξεπερασμένα συνθήματα»
Παύλος Μαρινάκης
Δημοσκόπηση Alco: Στο 11,8% «ψαλιδίστηκε» το προβάδισμα της ΝΔ λόγω ΟΠΕΠΕΚΕ, 18,6% αναποφάσιστοι, το 15% βλέπει θετικά το κόμμα Καρυστιανού
Δυσαρεστημένοι εμφανίζονται οι πολίτες αναφορικά με την απόδοση και την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης, στον απόηχο των εξελίξεων στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ
Εκλογές 188
Αιχμηρή ανάρτηση Τσίπρα για το διάγγελμα Μητσοτάκη: «Το μόνο ασυμβίβαστο είναι του πρωθυπουργού και του πολιτικού απατεώνα»
Ο πρώην πρωθυπουργός κατηγορεί τον Κυρ. Μητσοτάκη ότι, υπό την πίεση των αποκαλύψεων για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, αναδιπλώθηκε στο ζήτημα του ασυμβίβαστου υπουργού και βουλευτή
Αλέξης Τσίπρας 18