Πολιτική

Αμερικανός ΥΠΟΙΚ προς Ελλάδα: Προχωρήστε γρήγορα σε διαπραγματεύσεις

Στην περίπτωση που αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και δανειστών για μια συμφωνία για το χρέος, θα υπάρξει αβεβαιότητα όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά σε όλο τον κόσμο, όπως ανέφερε ο Τζακ Λιου, σύμφωνα με το Reuters.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Επιπλέον, ο Λιου προέτρεψε την Ελλάδα να προχωρήσει γρήγορα σε διαπραγματεύσεις τεχνικού επιπέδου με τους δανειστές.

Παράλληλα σημείωσε ότι οι ανεπτυγμένες και οι αναπτυσσόμενες αγορές θα πρέπει να διπλασιάσουν την προσπάθεια ώστε να ενισχύσουν την εγχώρια κατανάλωση, επισημαίνοντας ότι οι χώρες που έχουν πλεόνασμα είναι σε καλύτερη θέση.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου, είχε ζητήσει από την ελληνική κυβέρνηση και τους θεσμούς να κατεβάσουν και οι δύο πλευρές τους τόνους και να προχωρήσουν στον καθορισμό των πολιτικών που πρέπει να εφαρμόσει η Ελλάδα για να βγει από την κρίση.

Είχε τονίσει πως η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να παρουσιάσει ένα αξιόπιστο σχέδιο, αλλά και οι θεσμοί να είναι πιο λογικοί. Παράλληλα, σημείωσε πως ένα Grexit θα προκαλούσε τεράστια προβλήματα στην Ελλάδα, τονίζοντας πως οι επιπτώσεις δεν είναι προβλέψιμες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αλέξης Τσίπρας στους τομεάρχες της ΕΛΑΣ: Οφείλουμε να μην πατάμε τις πεπονόφλουδες που μας στήνουν
«Ο πολιτικός κύκλος του κυρίου Μητσοτάκη είναι εμφανές ότι έχει κλείσει. Ο κόσμος περιμένει από εμάς να δει και να ακούσει το όραμα και το σχέδιο εναλλακτικής διακυβέρνησης»
Ο Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση των τομεαρχών της ΕΛΑΣ
51