Πολιτική

Καλά κρατεί ο «πόλεμος» ΠΑΣΟΚ – Άδωνι Γεωργιάδη για τα σπιτάκια ανακύκλωσης

«Το μόνο που νοιάζει τον κ. Γεωργιάδη, είναι να κατέβει το βίντεο του Νίκου Ανδρουλάκη για το σκάνδαλο με τα σπιτάκια ανακύκλωσης»
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μπορεί ο Αύγουστος να έχει μπει για τα καλά, ο κόσμος να σκέφτεται τις διακοπές του, αν δεν τις κάνει αυτή την ώρα, το θερμόμετρο στην πολιτική ζωή του τόπου όμως, παραμένει στο κόκκινο. Για του λόγου το αληθές, καλά κρατεί εν μέσω θέρους, ο «πόλεμος» του ΠΑΣΟΚ με τον Άδωνι Γεωργιάδη για τα σπιτάκια ανακύκλωσης. Στην αρχή ήταν ο Νίκος Ανδρουλάκης που δημοσίευσε ένα βιντεάκι όπου αναφερόταν στη λειτουργία των σπιτιών ανακύκλωσης, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση και θέτοντας ερωτήματα για τη διαχείριση του συγκεκριμένου προγράμματος.

Για «προσπάθεια χειραγώγησης» της κοινής γνώμης, τον κατηγόρησε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, υποστηρίζοντας ότι κανένα σκάνδαλο δεν προκύπτει με τα «πράσινα σπιτάκια» και ρωτώντας δημοσίως τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ αν θα κατεβάσει το βίντεό του. Στην πραγματικότητα, ο υπουργός Υγείας προκάλεσε την Χαριλάου Τρικούπη να απαντήσει αν επιμένει στις καταγγελίες της, προσθέτοντας ότι θα δημοσιοποιήσει στοιχεία από τον φάκελο της υπόθεσης, προκειμένου να δείξει «πόσο εύκολα μπορεί να χειραγωγηθεί η κοινή γνώμη».

Παρέπεμψε, εξάλλου, στην έκθεση γνωμοδότησης, την παραγγελία της οποίας είχε κάνει ο ίδιος, σύμφωνα με την οποία η τιμή είναι απολύτως συμφέρουσα για το Δημόσιο. «Η έκθεση αυτή είναι μέσα στον φάκελο της υπηρεσίας ΕΣΠΑ και φαντάζομαι η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία που ψάχνει και εδώ το μέγα σκάνδαλο θα τη βρει ούτως ή άλλως οι διαγωνισμοί για την αγορά τους δεν έχουν γίνει από την κυβέρνηση, αλλά από Περιφέρειες και Δήμους και άρα εν γένει η εμπλοκή της κυβερνήσεων και εδώ γίνεται για τους γνωστούς αντιπολιτευτικούς λόγους», υποστήριξε μεταξύ άλλων.

Επαναλαμβάνοντας μάλιστα ότι η τιμή ελέγχθηκε πολλαπλώς και πως όσα ακούγονται περί σκανδάλου, δεν είναι παρά ένας συνδυασμός συγκρούσεως εμπορικών συμφερόντων και πολιτικής αντιπαράθεσης, απέδωσε στο ΠΑΣΟΚ προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης.

Το γάντι σήκωσε άμεσα ο Κώστας Τσουκαλάς, που έσπευσε να συμπεράνει από όσα υποστήριξε ο υπουργός της κυβέρνησης ότι «το μόνο που νοιάζει τον κ. Γεωργιάδη, είναι να κατέβει το βίντεο του Νίκου Ανδρουλάκη για το σκάνδαλο με τα σπιτάκια ανακύκλωσης» και έτσι να σταματήσει η δημόσια συζήτηση ώστε να «μην ταράζουμε την ευδαιμονία της κυβέρνησης της ΝΔ και των κολλητών της που εξυπηρετεί». Αποδίδοντας στον υπουργό υγείας πολύ άγχος μπροστά στη διαφάνεια και τη λογοδοσία, τον διαβεβαίωσε ότι δε θα του κάνουν το χατίρι να σταματήσουν. Πήγε δε, ένα βήμα παραπέρα, περιγράφοντας τον Άδωνι Γεωργιάδη ως «να λειτουργεί σαν αγγελιοφόρος μηνυμάτων οικονομικών συμφερόντων».

Επί της ουσίας όμως, τον κάλεσε να απαντήσει τι έχει να πει για τον έλεγχο που διενεργεί η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ή για την παύση υποστήριξης της λειτουργίας των σπιτιών ανακύκλωσης μετά τον έλεγχο. Και κάπως έτσι, αναμένονται και νέα επεισόδια στην κόντρα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τριπλό «χαστούκι» στην Τουρκία από Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ: Άκυρο το τουρκολιβυκό μνημόνιο, μήνυμα για το καλώδιο GSI
Κοινό μέτωπο των τριών χωρών στην Ανατολική Μεσόγειο - Απορρίπτουν τις μονομερείς διεκδικήσεις και προειδοποιούν κατά της παρεμπόδισης ενεργειακών έργων
Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ
Βίντεο Τσίπρα από το Παρίσι: «Η νίκη των Γάλλων διαδηλωτών θα είναι νίκη όλων των λαών της Ευρώπης»
Μήνυμα αλληλεγγύης στους νέους και στα συνδικάτα από τον πρόεδρο της ΕΛΑΣ, που καλεί την ευρωπαϊκή Αριστερά να ενισχύσει τη συνεργασία της απέναντι στις ανισότητες και την Ακροδεξιά
Αλέξης Τσίπρας
5
Πολάκης κατά Πατούλη: Πορίσματα «φωτιά» για την Περιφέρεια Αττικής – Ζητά διώξεις, συλλήψεις και επιστροφή χρημάτων
Αναφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στον οικονομικό εισαγγελέα για συμβάσεις εκατομμυρίων ευρώ και τη διαχείριση του ΕΔΣΝΑ - «21 μήνες στο συρτάρι είναι αρκετοί»
Παύλος Πολάκης και Γιώργος Πατούλης
Μητσοτάκης στην ΚΕΔΕ: Πακέτο 6+2 μέτρων για τους δήμους – 540 εκατ. ευρώ για ανακύκλωση και ενεργειακά χρέη
«Στόχος μας όχι το ιδανικό, αλλά να πετύχουμε το δυνατό» - Ειδικό τιμολόγιο ρεύματος, 200 εκατ. ευρώ ετησίως για την οδοποιία και διπλασιασμός της επιχορήγησης για τα σχολεία
Κυριάκος Μητσοτάκης, ομιλία ΚΕΔΕ
Τσίπρας στη Libération: Φόρος στον πλούτο και προοδευτικό μέτωπο απέναντι στην Ακροδεξιά
Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΕΛΑΣ μιλά για την επιστροφή της Αριστεράς στη διακυβέρνηση, υπερασπίζεται την επιλογή του 2015 και προειδοποιεί ότι οι ανισότητες τροφοδοτούν την άνοδο της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη
Αλέξης Τσίπρας