Πολιτική

Κάλλιο αργά παρά ποτέ – Η ΕΣΗΕΑ καταδίκασε την απαράδεκτη συμπεριφορά Μπαλάφα

Με καθυστέρηση 24 ωρών το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδίκασε την συμπεριφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μπαλάφα που έκανε συστάσεις στους δημοσιγράφους του Α Προγράμματος της ΕΡΤ για το πως θα αποκαλούν την κατά την κυβέρνηση "13η σύνταξη".

Με ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ τονίζει: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως καταδικάζει τη συμπεριφορά και το ύφος του πρώην υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μπαλάφα, ο οποίος επιχείρησε να «συνετίσει» τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ Μαρία Γεωργίου και Βαγγέλη Παπαδημητρίου, στους οποίους έδινε συνέντευξη. Ο κ. Μπαλάφας ενοχλήθηκε από τη διατύπωση μιας ερώτησης από τους συναδέλφους. Υπενθυμίζουμε ότι οι δημοσιογράφοι κατά την άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος οφείλουν να ακολουθούν τις Αρχές Δεοντολογίας του επαγγέλματος και μόνο. Η διατύπωση των ερωτήσεων είναι αρμοδιότητα που τους ανήκει, εάν, μάλιστα, οι ερωτήσεις ενοχλούν την εξουσία,  είναι σίγουρο ότι έχουν διατυπωθεί σωστά.
Τονίζουμε ότι η Δημόσια Τηλεόραση οφείλει να σέβεται όλους τους πολιτικούς αλλά και η εκάστοτε Κυβέρνηση δεν πρέπει να θεωρεί κτήμα της τις δημόσιες συχνότητες».

Το πρωί, ο Γιάννης Μπαλάφας επιχείρησε να κάνει το άσπρο – μαύρο. Ο Γιάννης Μπαλάφας φιλοξενήθηκε στον ΑΝΤ1 επιμένοντας πως το μέτρο που ψηφίστηκε δεν είναι επίδομα, αλλά 13η σύνταξη τονίζοντας ότι δεν έγινε σωστή χρήση της ελληνικής γλώσσας από τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ.
« Η ελληνική γλώσσα είναι ωραία και όταν αναφέρθηκε η λέξη επίδομα, είπα ότι είναι ένα μόνιμο μόνιμο μέτρο το οποίο καθιερώσαμε. Έχει τη δυνατότητα ο δημοσιογράφος να κρίνει και εγώ να σχολιάσω την μη καλή χρήση της ελληνικής γλώσσας. Άλλο είναι το επίδομα, άλλο η προσωρινή ενίσχυση και άλλο το ψηφισμένο μόνιμο μέτρο».

[read4more]

Στη συνέχεια ο Γιάννης Μπαλάφας προσπάθησε να υποβαθμίσει το γεγονός ότι επιχείρησε να κάνει υποδείξεις στους δημοσιογράφους της ΕΡΤ κάνοντας λόγο για μια απλή παρεξήγηση. «Είπα ότι σε μέρες που όλοι και όλες θα πρέπει να είναι ενημερωμένοι πρέπει να χρησιμοποιούμε την ελληνική γλώσσα με την σωστή της έννοια και τις σωστές λέξεις. Είπα, λοιπόν, ότι όλοι πρέπει να είμαστε αντικειμενικοί. Έκαναν μια κριτική στο επίδομα που αφορά ένα μέτρο, το οποίο είναι τόσο πολύ καλά ξεκαθαρισμένο. Δεν είπα στους δημοσιογράφους ότι »δεν πρέπει να λέτε». Δεν έχω καμιά διάθεση να πω σε κάποιον πως θα μιλήσει. Επισήμανα ότι δεν το »λέτε σωστά». Είπα ότι τον χαρακτηρισμό επίδομα για την 13η σύνταξη τον χρησιμοποιούν οι αντίπαλοί μας και οπουδήποτε να δουλεύει κανείς δεν πρέπει να το λέει έτσι. Πιστεύω ότι έγινε μια πλήρης παρεξήγηση αυτού που είπα. Σε καμιά περίπτωση δεν ήθελα να επιβάλω σε κάποιον τι θα πει».

Ο διάλογος με τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης: «Όποιος φοιτητής συμμετέχει σε επιθέσεις όπως αυτή στη Νομική να διαγράφεται»
Επιτέθηκε στην Αριστερά και Κεντροαριστερά υποστηρίζοντας ότι «στήριζαν ανοιχτά τις νοσηρές μειοψηφίες φοιτητών και μη φοιτητών που "μόλυναν" με παραβατικότητα τα ελληνικά πανεπιστήμια»
Ο Παύλος Μαρινάκης 13
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις ανακαινισμένες ολυμπιακές εγκαταστάσεις της Παιανίας: Το δώρο των μικρών αθλητών της ξιφασκίας και η συνάντηση με τον Νάσο Γκαβέλα
«Η υποστήριξη του αθλητισμού αποτελεί επένδυση σε αθλητικές υποδομές με μεθοδικότητα και με παρεμβάσεις σε όλη τη χώρα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιεργάζεται το ξίφος μικρού αθλητή 5
«Καμπανάκι» Χάρη Δούκα μετά το μπλακ άουτ στην Ισπανία: «Η κατανάλωση ενέργειας στην Αθήνα τριπλασιάζεται λόγω τουριστικής κίνησης»
Με μια επιστολή ο Χάρης Δούκας ζητά να ενημερωθεί σχετικά με τον προγραμματισμό σας για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών της φετινής θερινής περιόδου
Ο Χάρης Δούκας 1
Φόβοι στη ΝΔ πως η υπόθεση Καραμανλή μπορεί να «τορπιλίσει» την ανοδική πορεία στις δημοσκοπήσεις
Μέλη της «γαλάζιας» κοινοβουλευτικής ομάδας επισημαίνουν ότι οι πολιτικοί χειρισμοί για τον πρώην υπουργό Κώστα Καραμανλή, μετά τη δικογραφία που έφτασε στη Βουλή, απαιτείται να είναι προσεκτικοί
Τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας
Κικίλιας: Καμία αύξηση στα ακτοπλοϊκά το καλοκαίρι – Δείτε παραδείγματα με τιμές μετά τη μείωση των λιμενικών τελών
«Στηρίζουμε την ελληνική οικογένεια, για τη δυνατότητα που δεν είναι πολυτέλεια» γράφει ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε ανάρτησή του
Στιγμιότυπο από το λιμάνι του Πειραιά 4