Πολιτική

Καλογήρου για Novartis – ΝΔ – ΠΑΣΟΚ: Στοχοποιούν και εκφοβίζουν τους δικαστές!

Για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη με στόχο να στοχοποιήσουν και να εκφοβίσουν τους δικαστές της υπόθεσης Novartis καταγγέλλει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ.

Με αφορμή τη διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή για την Novartis προκειμένου να αρθεί η ασυλία του Ανδρέα Λοβέρδου και τις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ο κ. Καλογήρου τονίζει “το πολιτικό μπλοκ της Νέας Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής επιτίθεται κατά της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης.

Υποκριτικά, τα δυο κόμματα της αντιπολίτευσης φαίνεται ότι επιφυλάσσουν στον εαυτό τους την ευχέρεια να παρεμβαίνουν στη Δικαιοσύνη, επιχειρώντας να στοχοποιήσουν και να εκφοβίσουν τους δικαστές που στο πλαίσιο των καθηκόντων τους προβαίνουν σε δικονομικές ενέργειες, ενώ ταυτόχρονα προσπαθούν να εμφανιστούν ως θύματα, διαμαρτυρόμενα για δήθεν παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη από την πλευρά της Κυβέρνησης.

[read4more]

Κάθε τοποθέτηση επάνω στα πολιτικά ζητήματα που αναδεικνύουν οι υποθέσεις των σκανδάλων που έλαβαν χώρα επί της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ είναι εύλογη και αναμενόμενη, όσο και αν ο τρόπος και το ύφος που επιλέγεται από μέρους τους χαρακτηρίζει ηθικά απαξιωμένους πολιτικούς σχηματισμούς, αποκομμένους από την κοινωνία.

Σε σχέση με αυτό, ο ελληνικός λαός έχει ήδη γνώση περί του τι συνέβαινε στη χώρα και συνεπώς δεν μπορεί σήμερα να παραπλανηθεί από κανέναν. Είναι βέβαιο ότι οι πολίτες μπορούν να κρίνουν και να βρίσκουν την πολιτική διέξοδο στις ελπίδες του για την κάθαρση του πολιτικού συστήματος.

Click4more: ΝΔ για Novartis: Η μεγαλύτερη σκευωρία που έχει στήσει ελληνική κυβέρνηση – Αιχμές κατά δικαστικών

Όμως, τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν έχουν κανένα δικαίωμα να εμπλέκουν στην απεγνωσμένη προσπάθειά τους να διασωθούν από τις συνεχιζόμενες αποκαλύψεις ποινικών υποθέσεων (Novartis, θαλασσοδάνεια κ.ά.) τους θεσμούς της Δικαιοσύνης, διασπείροντας ηθικούς πανικούς και προκαλώντας μια κατευθυνόμενη, γενικευμένη αίσθηση απαξίωσής τους τέτοια, που να καθίσταται επικίνδυνη για την ίδια τη Δημοκρατία.

Κάθε τέτοια στάση είναι αποκρουστική και αποδοκιμαστέα”, καταλήγει ο κ. Καλογήρου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυβερνητικές πηγές για Νίκο Ανδρουλάκη: Για ακόμη μία φορά επέλεξε την οδό της στείρας αντιπολίτευσης, χωρίς επιχειρήματα
Οι επικείμενες εκλογές το 2027 παραμένουν η επίσημη απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου στις συχνές αναφορές για άμεση αλλαγή κυβέρνησης, τονίζουν οι κυβερνητικές πηγές
Μέγαρο Μαξίμου 2
Κώστας Τσουκαλάς: Η Ελλάδα δεν πρέπει να βρίσκεται στην ουρά των εξελίξεων που επιβάλλει η εξωτερική πολιτική της ΝΔ
Ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι οι δράσεις της Ελλάδας σε κρίσιμα ζητήματα διεθνούς διπλωματίας μοιάζουν να περιορίζονται, ενώ η Τουρκία προβάλλει ενισχυμένη
Κώστας Τσουκαλάς