Πολιτική

Το ξεκόβει η Λαγκάρντ! Καμία νέα περίοδος χάριτος για την Ελλάδα! – Αν δεν πληρώσει θα χρεοκοπήσει

"Δεν θα υπάρξει περίοδος χάριτος" για την αποπληρωμή του ΔΝΤ από την Ελλάδα, δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ
- «Η Ελλάδα οφείλει να καταβάλει οπωσδήποτε τη δόση της 30ής Ιουνίου στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, διαφορετικά θα βρεθεί σε στάση πληρωμών», είπε χαρακτηριστικά
- Οι δηλώσεις έγιναν από το Λουξεμβούργο λίγο πριν ξεκινήσει το Eurogroup

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τα σενάρια για νεα παράταση στην αποπληρωμή των δόσεων της Ελλάδας προς το ΔΝΤ διέψευσε μια και καλή η επικεφαλής του ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.

«Η Ελλάδα οφείλει να καταβάλει οπωσδήποτε τη δόση της 30ής Ιουνίου στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, διαφορετικά θα βρεθεί σε στάση πληρωμών, διότι δεν υπάρχει “περίοδος χάριτος”», δήλωσε χαρακτηρισρικά η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

“Εχω μία προθεσμία για τις 30 Ιουνίου. Δεν υπάρχει περίοδος χάριτος. Εάν την 1η Ιουλίου, δεν έχει γίνει η πληρωμή, δεν έχει γίνει η πληρωμή”, δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Λουξεμβούργο, πριν από την συνεδρίαση του Eurogroup η οποία θα είναι αφιερωμένη στην Ελλάδα.

Η Λαγκάρντ είπε ακόμα ότι το ΔΝΤ θέλει η Ελλάδα να μεταρρυθμίσει το ασφαλιστικό της γιατί πρέπει αν προστατευθούν οι συνταξιούχοι και ότι το ταμείο επιθυμεί να συμεμτάσχει εκ νέου σε συνομιλίες με την Ελλάδα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το πόθεν έσχες του Αλέξη Τσίπρα: Τα δύο νέα ακίνητα στον Διόνυσο με γονική παροχή και το οικόπεδο στην Άρτα
Στα λοιπά περιουσιακά στοιχεία περιλαμβάνεται μοτοσυκλέτα 650 κυβικών εκατοστών, η οποία εξακολουθεί να δηλώνεται από προηγούμενα έτη ενώ διατηρεί το 90% των μετοχών του Ινστιτούτου
Ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση του βιβλίου του, «Ιθάκη» στο Ηράκλειο