weather-icon °C AΘΗΝΑ

Καμμένος reloaded για την παραίτηση: Δεν μπορώ να δεχτώ υποχώρηση στο όνομα της Μακεδονίας

Καμμένος reloaded για την παραίτηση: Δεν μπορώ να δεχτώ υποχώρηση στο όνομα της Μακεδονίας | Newsit.gr

Ο υπουργός Άμυνας συνέχισε την περιοδεία του σε φυλάκια της Θράκης για να ανταλλάξει ευχές με το προσωπικό. Ανάμεσα σε αυτά και το φυλάκιο της Νυμφαίας, όπου ο Πάνος Καμμένος έκανε δώρο στη μονάδα ένα playstation, ζήτησε συγγνώμη από τους Έλληνες Πομάκους και επανέλαβε τα περί παραίτησης για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

Ο Πάνος Καμμένος μίλησε ξανά για την απόφασή του να παραιτηθεί από υπουργός Άμυνας και να αποχωρήσει από την κυβέρνηση αν και όταν έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή. «Έτσι επιβάλλει η ιστορία μου και η θέση του υπουργού Άμυνας σε ένα εθνικό θέμα, που δεν μπορώ να δεχτώ μία υποχώρηση στο όνομα της Μακεδονίας», είπε.

Ο κ. Καμμένος έφτασε στο φυλάκιο με ελικόπτερο λίγο μετά τις 10:00 για να ευχηθεί χρόνια πολλά σε στελέχη του στρατού, στρατιώτες και το πολιτικό προσωπικό. Τον υπουργό Άμυνας υποδέχτηκαν ο αρχηγός του ΓΕΣ, Αλκιβιάδης Στεφανής και ο διοικητής του Δ’ ΣΣ Γεώργιος Καμπάς.

Αφού χαιρέτησε το σύνολο των παριστάμενων στελεχών και στρατευμένων, ο υπουργός Άμυνας άκουσε τα κάλαντα των Χριστουγέννων και τους ευχαρίστησε για την προσφορά τους στην πατρίδα και τις Ένοπλες Δυνάμεις. «Η Ελλάδα είναι ισχυρότερη» τόνισε ο Πάνος Καμμένος, που στάθηκε στις συμφωνίες με Ιορδανία, Αίγυπτο, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Βουλγαρία και Ρουμανία. Σε αυτές, είπε, έπαιξαν σημαντικό ρόλο οι ένοπλες δυνάμεις που όπως επεσήμανε «έδωσαν την δύναμη πια η χώρα μας να γίνει ενεργειακός κόμβος, καθώς από εδώ θα περνάνε όλα τα κοιτάσματα φυσικού αερίου, που παράγονται στο Ισραήλ, την Αίγυπτο, στην Κύπρο και θα πηγαίνουν προς την Ευρώπη».

Νέο μήνυμα στην Τουρκία

«Η Θράκη αποτελεί ένα πολύ σημαντικό σημείο για τον ελληνισμό. Ο άξονας του ελληνισμού είναι Πόντος, Θράκη, Αιγαίο  και Κύπρος. Αυτός είναι ο άξονας του ελληνισμού, ο άξονας τον οποίο ανεξάρτητα των απειλών, όπως διαμορφώνονται, πρέπει να είμαστε συνεχώς σε εγρήγορση. Να διατηρούμε την ιστορία και τις παραδόσεις, να θυμόμαστε τι έχει γίνει στο παρελθόν και να είμαστε έτοιμοι στο μέλλον να ζήσουμε ειρηνικά με όλους αλλά και παράλληλα να αποτρέψουμε εκείνους που πιθανόν να τολμήσουν να αμφισβητήσουν την εθνική μας κυριαρχία και την εδαφική μας ακεραιότητα» σημείωσε ο Πάνος Καμμένος, στέλνοντας ένα νέο μήνυμα την Τουρκία.

Ο υπουργός Άμυνας ζήτησε συγγνώμη από τους Έλληνες Πομάκους για τα λάθη της ελληνικής πολιτείας στο παρελθόν. «Οι Πομάκοι είναι Έλληνες πολίτες, με ελληνική ταυτότητα οι οποίοι υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις και έχουν εθνικό φρόνημα» επεσήμανε ο υπουργός Άμυνας κάνοντας λόγο για «λάθη του παρελθόντος που προσπάθησαν να τους οδηγήσουν σε κάποιους που περίμεναν να τους εκμεταλλευτούν, όχι να τους αγκαλιάσουν».

Ο Πάνος Καμμένος ευχαρίστησε το σύνολο των παρευρισκομένων για την εξαιρετική συνεργασία, καλώντας ειδικά τους νέους που υπηρετούν στην περιοχή «να κουβαλάτε πάντα μαζί σας την Θράκη, την πατρίδα και το τι γίνεται σε αυτές τις περιοχές, όπου οι εθνοφύλακες και το μόνιμο προσωπικό φυλάνε χρόνια Θερμοπύλες». «Δεν έχουμε φόβο από το Βορρά. Δεν υπάρχει πλέον ο εθνικός κίνδυνος, αλλά η προστασία των συνόρων, είτε είναι στο Βορρά, είτε στο Νότο, είτε στην Ανατολή, είτε στην Δύση, είναι δική μας ευθύνη και καθήκον», τόνισε.

Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε και στην επίθεση στον Ιερό Ναό Διονυσίου Αεροπαγίτου στο Κολωνάκι, καταδικάζοντάς την και ευχόμενος περαστικά στους τραυματίες καλώντας άπαντες «να διαφυλάξουμε την ηρεμία την ειρήνη και την ανάπτυξη στην πατρίδα μας». «Να είμαστε παρόντες παντού εκεί που υπάρχει απειλή αλλά και εκεί που πρέπει να κάνουμε παράσταση της σημαίας, επίδειξη και υποστήριξη της σημαίας μας» κατέληξε.

Πηγή: paratiritis-news.gr

#TAGS MM