Πολιτική

Καψής: Σε δυο βδομάδες η ΝΕΡΙΤ στο Ραδιομέγαρο

Οι αρμόδιες επιτροπές θα κάνουν την απογραφή μετά την εκκένωση του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ. Σε δυο εβδομάδες, θα έχει παραδοθεί το κτίριο στη ΝΕΡΙΤ, είπε ο υφυπουργός Δημόσιας Τηλεόρασης, Παντελής Καψής.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

10-15 άτομα ήταν στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής τα ξημερώματα της Πέμπτης όταν έγινε η επιχείρηση των ΜΑΤ για την εκκένωση του κτιρίου, είπε στον Βήμα FM ο Παντελής Καψής και εκτίμησε ότι η ΝΕΡΙΤ θα έχει εγκατασταθεί στο Ραδιομέγαρο σε δυο εβδομάδες.

Όπως είπε ο κ. Καψής θα ακολουθήσει καταγραφή από αρμόδιες επιτροπές του υπουργείου Οικονομικών και ακολούθως θα εγκατασταθούν σταδιακά υπηρεσίες από τη Δημόσια Τηλεόραση. Η παραλαβή του κτιρίου θα γίνει από το ΔΣ της ΝΕΡΙΤ.

Η διαδικασία της καταβολής αποζημιώσεων είχε διακοπεί γιατί οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν είχαν στα χέρια τους τούς σχετικούς καταλόγους μισθοδοσίας, είπε ο κ. Καψής και όταν ρωτήθηκε αν επαρκούν οι 600 εργαζόμενοι για τη λειτουργία της ΔΤ, απάντησε ότι θα γίνονται σταδιακά προσλήψεις καθώς προβλέπεται η λειτουργία δύο τηλεοπτικών καναλιών αλλά είναι άγνωστο πόσοι θα είναι οι ραδιοφωνικοί σταθμοί.

Ο προγραμματισμός θα γίνει με βάση τον νόμο που ψηφίστηκε, δήλωσε ο κ. Καψής και επισήμανε ότι η ευθύνη του σχεδιασμού περνά στο ΔΣ της ΝΕΡΙΤ. «Ρόλος μου είναι να εποπτεύσω την πλήρη εφαρμογή του νόμου για την ανεξαρτησία της ΝΕΡΙΤ» κατέληξε ο υφυπουργός.

Προκοπάκης: Όλα ομαλά

«Είμαι πρακτικά σίγουρος ότι ο χειρισμός της υπόθεσης θα προχωρήσει ομαλά» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ, Γιώργος Προκοπάκης.

Ο κ. Προκοπάκης τόνισε πως είναι σημαντική η προστασία τόσο του δημοσίου συμφέροντος όσο και της αξιοπρέπειας των ανθρώπων, σημειώνοντας πως είναι εξαιρετικά σημαντικό να προστατευθεί η διαδικασία και να διασφαλιστεί η αξιοπιστία της απογραφής και να προστατευθούν και οι ίδιοι οι πρώην εργαζόμενοι που δεν μετείχαν στην απογραφή.

Τέλος, επισήμανε πως βρίσκεται σε επαφή με τον ειδικό διαχειριστή Γκίκα Μάναλη και, μέχρι να παραδοθούν οι εγκαταστάσεις και τα περιουσιακά στοιχεία στη ΝΕΡΙΤ, η αρμοδιότητα παραμένει στον μέτοχο δηλαδή στο υπουργείο Οικονομικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετά από συνεννόηση Σαμαρά – Βενιζέλου η έφοδος στην ΕΡΤ – Όλο το χρονικό της εκκένωσης του Ραδιομεγάρου

ΠΑΣΟΚ για ΕΡΤ: Αποκατάσταση της νομιμότητας

Πρόεδρος ΠΟΣΠΕΡΤ: Η κυβέρνηση αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη

Εργαζόμενοι στην ΕΡΤ μιλούν στο Νewsit: “Μας διώξαν απ’ το σπίτι μας”

Καταδικάζουν τα κόμματα την εισβολή στην ΕΡΤ

Η έφοδος στην ΕΡΤ στα διεθνή ΜΜΕ

Πέρασαν… χειροπέδες στην ΕΡΤ! (ΦΩΤΟ)

Κεδίκογλου:Η επέμβαση της αστυνομίας στην ΕΡΤ έγινε για ν’ αποκατασταθεί η νομιμότητα

Ελεύθεροι οι προσαχθέντες της ΕΡΤ

Καμμένος: Δυνάμεις κατοχής κατέλαβαν το Ραδιομέγαρο

Χουντική επέμβαση η έφοδος λένε ΕΣΗΕΑ και ΠΟΕΣΥ

Η στιγμή της εισβολής των ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ – ΒΙΝΤΕΟ

Μπήκαν τα ΜΑΤ στην ΕΡΤ – Εισαγγελέας στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η Μαρία Καρυστιανού, η Ελπίδα της Δημοκρατίας, η διακήρυξη 20 σημείων και το σόου από Αυγερινό και Μουτσάτσου
Η μητέρα της Μάρθης παρουσίασε στη Θεσσαλονίκη το πολιτικό εγχείρημά της, με αιχμές κατά του «κατεστημένου», αναφορές σε «παρακράτος» και κεντρικό αφήγημα τη Δικαιοσύνη, τα Τέμπη και την «αφύπνιση της κοινωνίας»
Παρουσίαση του νέου πολιτικού φορέα από την Μαρία Καρυστιανού, σε εκδήλωση στο "Ολύμπιον" στην Θεσσαλονίκη, Πέμπτη 21 Μαΐου 2026. (Πηγή φωτογραφίας: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ 79
Φωτεινή Αραμπατζή για ΟΠΕΚΕΠΕ: Είμαι παντελώς αθώα, θα συνεχίσω να σηκώνω τα τηλέφωνα για τους αγρότες
«Στοχοποιήθηκα, περίπου, ως συνεργός εγκληματικής οργάνωσης, μπήκα στο κάδρο ενός υποτιθέμενου σκανδάλου» λέει μεταξύ άλλων η πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης
Φωτεινή Αραμπατζή
Τηλεφώνημα Γεωργιάδη στη φτωχή αγρότισσα που δώρισε ασθενοφόρο στο ΕΣΥ - «Ένα μεγάλο ευχαριστώ»
Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε για την αγορά νέου αξονικού τομογράφου στο νοσοκομείο Βέροιας, ο οποίος θα φέρει το όνομα του εκλιπόντος βουλευτή Ημαθίας Απόστολου Βεσυρόπουλου
Άδωνις Γεωργιάδης
Φλωρίδης σε Κωνσταντοπούλου στη Βουλή: «Υπάρχει μία κωμωδία με τον Γιώργο Κωνσταντίνου που έχει ανεβεί σε παγκάκι, πλησιάζετε επικίνδυνα προς αυτό»
Οι τόνοι ανέβηκαν κατακόρυφα όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου παρενέβαινε συνεχώς όταν ο Γιώργος Φλωρίδης απαντούσε στον Νίκο Ανδρουλάκη
Γιώργος Φλωρίδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου 12