Πολιτική

Καραμανλής: Έτοιμο ένα πρώτο σχέδιο νόμου για προσωπικό ασφαλείας

“Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών είναι έτοιμο και έχει ήδη στείλει στον υπουργό Επικρατείας κ. Γεραπετρίτη ένα πρώτο σχέδιο για το θέμα του προσωπικού Ασφαλείας” δήλωσε ο Κώστας Καραμανλής.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 πρόσθεσε πως “το σκεπτικό -και θέλω να το ξεκαθαρίσω- είναι ότι εμείς δεν θα νομοθετήσουμε στο γόνατο. Διότι, ακούω διάφορους σήμερα να λένε “για ποιο λόγο δεν τo έχετε κάνει ακόμα;”. Είναι μία διαδικασία η οποία θέλει πολύ μεγάλη προσοχή. Να είμαστε συνεπείς με το Σύνταγμα. Να μην έχουμε προβλήματα αντισυνταγματικότητας. Και θέλουμε να πάρουμε πρακτικές που συμβαίνουν σε άλλες χώρες που έχουν ομοιότητες με την Ελλάδα, όπως η Ιταλία και η Γαλλία. Επομένως, όταν νομοθετήσουμε – που θα νομοθετήσουμε πολύ γρήγορα – θέλουμε ο νόμος αυτός να είναι εφαρμόσιμος και να μην έχουμε το κακό παράδειγμα να ψηφίζεται ένας νόμος που δεν εφαρμόζεται.

Επίσης να πω ότι ο νόμος αυτός δεν σημαίνει ότι θα λειτουργεί για παράδειγμα το Μετρό καθόλη την διάρκεια της ημέρας, όταν θα έχουμε απεργία. Θα γίνονται σε συγκεκριμένες διαδρομές, με συγκεκριμένους συρμούς, συγκεκριμένα δρομολόγια, όπως γίνεται και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο κ Καραμανλής ανακοίνωσε επίσης ότι «η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που είναι μία ιδιωτική εταιρεία και δεν έχει ευθύνη για αυτή την ιστορία, έπειτα από συνεννόηση με το υπουργείο, θα αποζημιώσει όσους έχουν πάρει εισιτήριο, το επιβατικό κοινό που ταλαιπωρήθηκε, δηλαδή, σήμερα. Διότι, πλέον, πρέπει να καταλάβουμε ότι δε μπορούν να ταλαιπωρούνται οι πολλοί για τα καπρίτσια και για τους τσαμπουκάδες κάποιων λίγων συνδικαλιστών».

Όπως είπε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών «αυτή η απεργία έγινε για το ασφαλιστικό. Αυτό σημαίνει πως έπρεπε να είχαν ειδοποιήσει, όπως είχαν ειδοποιήσει π.χ. οι εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ και στα λεωφορεία ότι θα απεργήσουν. Κι έτσι, ο κόσμος ήξερε ότι αυτά τα μέσα δεν θα λειτουργούσαν κι έκανε άλλον προγραμματισμό. Τι έγινε όμως στην περίπτωση του ΟΣΕ; Δεν ειδοποίησαν ότι θα κάνουν απεργία. Λυπάμαι που το λέω. Τα σωματεία που ξεσήκωσαν αυτή την ιστορία είναι οι κλειδούχοι και σταθμάρχες. Μια συγκεκριμένη ομάδα συνδικαλιστών, όχι όλοι οι εργαζόμενοι.

Δεν αληθεύει ότι είχαν ειδοποιήσει. Διότι έπρεπε 24 ώρες πριν να έχουν βγάλει ανακοίνωση και θα την είχαν όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, θα την είχαν και όλα τα Υπουργεία, θα την είχε και όλος ο κόσμος. Επομένως, τι έγινε; Έγινε και πάλι ένα παιχνίδι, το οποίο τελικά ταλαιπωρεί όλους μας και προσβάλλει την κοινή λογική. Τελευταία στιγμή, κι ενώ ο κόσμος περίμενε στις αποβάθρες, κι ενώ δεν είχαν ειδοποιηθεί, μια χούφτα εργαζομένων, μια χούφτα συνδικαλιστών αποφάσισε με το έτσι θέλω να πάει να κλειδώσει και να μπλοκάρει το αμαξοστάσιο.

Τώρα, τι κάναμε εμείς. Εμείς, από το πρωί συνεννοηθήκαμε με τον κ. πρωθυπουργό. Εγώ, αμέσως πήγα στο Μέγαρο Μαξίμου και βγήκαμε και είπαμε ότι δεν θα ανεχθούμε να παρακωλύεται η συγκοινωνία. Και θα εφαρμόσουμε το νόμο. Κι αν δεν αδειάσουν τις ράγες, κι αν δεν ξεμπλοκάρουν το αμαξοστάσιο, θα πάρουμε όλα τα μέτρα που μας δίνει ο νόμος όταν γίνεται παρακώλυση συγκοινωνίας, κι όταν γίνεται κατάληψη σε εργασιακό χώρο. Υπήρξε παρακώλυση συγκοινωνίας και κατάληψη. \

Γιατί κυκλοφορούν τρένα μετά το μεσημέρι; Μετά τις 15:15; Προφανώς, υπήρξε παρακώλυση. Δεν είχαμε ειδοποιηθεί ότι θα απεργήσουν. Εμείς δεν είμαστε εναντίον στο δικαίωμα της απεργίας. Αυτό είναι ένα συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των εργαζόμενων. Αυτό που ζητά η Πολιτεία, κι αυτό που επιτάσσει η κοινή λογική, είναι να δίνεται αρκετός χρόνος ειδοποίησης. Όταν λοιπόν τους είπαμε ότι θα κινήσουμε τις διαδικασίες του αυτοφώρου – γιατί αμέσως πήγε ο πρόεδρος του ΟΣΕ κάτω και τους είπε “ή ανοίγετε τον Σταθμό ή θα έχετε τις επιπτώσεις του νόμου” – αμέσως άνοιξε ο Σταθμός. Αυτά που ακούσαμε πριν από λίγο (από τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών) δυστυχώς προσβάλλουν και την κοινή λογική και τη νοημοσύνη των πολιτών».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης: Δεν θα επιτρέψω η χώρα μου να περάσει κρίση σαν αυτή που μας γονάτισε το 2015 – Μερτς: Έχουμε τεράστιο σεβασμό για την Ελλάδα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πρώτος ευρωπαίος ηγέτης που επισκέφθηκε την Καγκελαρία μετά την εκλογή Μερτς
Κυριάκος Μητσοτάκης και Φρίντριχ Μερτς 22
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες
Μαρινάκης για την έκθεση Καρώνη για τα Τέμπη: «Σήμερα το αφήγημα της συγκάλυψης σύσσωμης της αντιπολίτευσης κατέρρευσε με κρότο»
«Σήμερα ως προς την πραγματογνωμοσύνη μπαίνει ένα επίσημο με στοιχεία με τεκμηρίωση και επιστημονικά δεδομένα τέλος στην πιο χυδαία προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης»
Ο Παύλος Μαρινάκης 8
Η γκρίνια στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, τα «αγκάθια» στον δρόμο για το συνέδριο και οι «παιδικές αρρώστιες της αριστεράς»
Η εσωκομματική αντιπολίτευση ασκεί κριτική στην ηγεσία του κόμματος, παρά το γεγονός ότι όλοι αντιλαμβάνονται ότι δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για διαφωνίες. 
Ο Παύλος Πολάκης, ο Σωκράτης Φάμελλος και ο Νίκος Παππάς
Δημοσκόπηση Interview: Στις 15,9 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΠΑΣΟΚ – Στην τέταρτη θέση έπεσε η Πλεύση Ελευθερίας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη θέση στο ερώτημα «ποιον πολιτικό αρχηγό εμπιστεύεστε περισσότερο για τη διακυβέρνηση της χώρας», ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο «κανένας»
Κάλπη με ψηφοδέλτια στις εκλογές 6