Πολιτική

Κασσελάκης σε μειονοτικό σχολείο της Αλβανίας: Κρατάτε την καρδιά του ελληνισμού δυνατή

Στις Βουλιαράτες της Αλβανίας βρέθηκε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, όπου είχε την ευκαιρία, σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, «να συνομιλήσει σε εγκάρδιο κλίμα με τις τοπικές αρχές, τους δασκάλους και τους μαθητές του ελληνικού μειονοτικού σχολείου».  

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση για την επίσκεψη που πραγματοποιεί ο Στέφανος Κασσελάκης στην Αλβανία, «στη συνάντηση με τους δασκάλους του σχολείου και τον διευθυντή της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής, Ζήσο Λούτσιο, κύριο αντικείμενο συζήτησης ήταν οι δυσκολίες στη λειτουργία των μειονοτικών σχολείων, η ανάγκη στήριξης από την ελληνική Πολιτεία, αλλά και η φυγή των νέων από τα χωριά της περιοχής».

«Ενώ διδάσκουμε ελληνική γεωγραφία, δεν έχουμε χάρτη γεωγραφίας» ήταν η χαρακτηριστική φράση του κ. Λούτσιου, που ενημέρωσε παράλληλα ότι στο μειονοτικό σχολείο έχει πλέον εισαχθεί και η διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών, ενώ τόνισε ότι δεν πρέπει να είναι ξεκομμένη η ελληνική μειονοτική παιδεία», αναφέρει η ανακοίνωση.  

Περιοδεία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Στέφανου Κασσελάκη στο Καλπάκι Ιωαννίνων και τα μειονοτικά χωριά της Βορείου Ηπείρου, Βουλιαράτες, Γεωργουτσάτι, Βάνιστα και Βρυσερά, Πέμπτη 9 Μαΐου 2024. 
(ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

«Βασικό ζήτημα για μας, γιατί κι εγώ είμαι παιδί της ομογένειας και καταλαβαίνω τη σημασία του ελληνισμού απανταχού της υφηλίου, είναι να στηρίξουμε την παιδεία στην ελληνική εθνική μειονότητα, για να μπορέσει να διατηρηθεί το υψηλότερο δυνατό επίπεδο και να έχετε κι εσείς ανταπόκριση από την ελληνική Πολιτεία όσον αφορά τις διμερείς σχέσεις», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Επισήμανε πως η αξιωματική αντιπολίτευση στηρίζει τη μειονότητα, ενώ συνεχάρη ιδιαίτερα τους δασκάλους για το λειτούργημα που επιτελούν, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «κρατάτε την καρδιά του ελληνισμού δυνατή».  

«Ο Στέφανος Κασσελάκης συζήτησε επί ώρα σε εγκάρδιο κλίμα και με τους μαθητές του σχολείου, ρωτώντας τους για τα όνειρά τους και τον επαγγελματικό τους προσανατολισμό, ενώ τους κάλεσε να τον επισκεφτούν στην Αθήνα», συνεχίζει η ανακοίνωση και καταλήγει:

Περιοδεία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Στέφανου Κασσελάκη στο Καλπάκι Ιωαννίνων και τα μειονοτικά χωριά της Βορείου Ηπείρου, Βουλιαράτες, Γεωργουτσάτι, Βάνιστα και Βρυσερά, Πέμπτη 9 Μαΐου 2024. 
(ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

«Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ενημερώθηκε αργότερα σε εκκλησία της περιοχής για τις διαδικασίες αναζήτησης, εκταφής και ταυτοποίησης των Ελλήνων πεσόντων κατά τη διάρκεια του ελληνοϊταλικού πολέμου. Με την ευκαιρία της παρουσίασης ανακτηθέντων οστών πεσόντα του ’40, ο Στ. Κασσελάκης τόνισε την ανάγκη για ειρήνη, αναφερόμενος και στις δραματικές εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως “εκτός από πόσο υπερήφανος είμαι για τη χώρα μας, πρέπει να θυμόμαστε όλοι την ανάγκη για ειρήνη στην περιοχή μας και ειρήνη στην Παλαιστίνη”».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σακελλαροπούλου: Δεν παρέλαβα ποτέ ηχητικό των πρακτικών του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών – Παυλόπουλος: Διαβιβάσθηκαν γραπτώς
«Τα συγκεκριμένα πρακτικά δεν συνοδεύονταν από ηχητικό αρχείο, είναι μόνο το γραπτό, ανυπόγραφο κείμενο», αναφέρει η πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας
Η πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου 6
Τζορτζ Τσούνης: «Η Γκιλφόϊλ θα είναι η καλύτερη πρέσβης που πέρασε ποτέ από την Ελλάδα»
«Έχει πολλά χαρίσματα, έχει θάρρος και πιστεύει στο κράτος δικαίου και νομίζω πως τα 3,5 χρόνια που θα είναι στην Ελλάδα, θα είναι από τα καλύτερα χρόνια στις σχέσεις ΗΠΑ – Ελλάδας»
Ο Τζορτζ Τσούνης
2
Μαρινάκης: Ο Τσακαλώτος ομολόγησε στους Financial Times την εξαπάτηση των πολιτών με το δημοψήφισμα του 2015 
Ο κ. Τσίπρας εξαπάτησε τον ελληνικό λαό επιτρέποντας στη μισή του κυβέρνηση να μεθοδεύει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και στην άλλη μισή να προωθεί ένα ψευδεπίγραφο δημοψήφισμα
Ο Παύλος Μαρινάκης 2
Θάνος Πλεύρης για μεταναστευτικό: Τέλος στο παραμύθι με τις μωρομάνες, μην ανησυχείτε εμείς δεν θα φτιάξουμε ξανά Μόριες
«Η Αριστερά ζητά να καταγράφεται και να χορηγείται άσυλο σε όλους. Αυτή τη στιγμή, 3 εκατ. άνθρωποι περιμένουν στις ακτές της Λιβύης. Καταλαβαίνετε τι ζητάτε;» είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Θάνος Πλεύρης στη Βουλή 9
Ευάγγελος Βενιζέλος σε Γιώργο Γεραπετρίτη για το μεταναστευτικό: Γιατί η κυβέρνηση έπρεπε τώρα να προκαλέσει τη συζήτηση για το άρθρο 15 της ΕΣΔΑ;
«Ο ίδιος όμως προσυπέγραψε και υποστήριξε την επίσημη κυβερνητική δήλωση ότι λαμβάνονται μέτρα «κατά παράβαση των υποχρεώσεων που προβλέπονται στη Σύμβαση»
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος 14