Πολιτική

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Επισκέφθηκε στη Ρώμη πρόσφυγες που προέρχονται από τη Λέσβο

Την Καθολική εθελοντική κοινότητα του Σαντ’ Ετζίντιο επισκέφθηκε η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου λίγο πριν αναχωρήσει σήμερα από την Ρώμη της Ιταλίας. 

Σε δομή φιλοξενίας προσφύγων της κοινότητας, στο κέντρο της Ρώμης, είχε την ευκαιρία να συναντήσει και να συνομιλήσει, μεταξύ των άλλων, με Αφγανούς, Σομαλούς, και Λιβανέζους πρόσφυγες, οι οποίοι μαθαίνουν ιταλικά και παρακολουθούν μαθήματα επαγγελματικής κατάρτισης. Πολλοί έφτασαν στη Ρώμη από την Λέσβο, χάρη σε ανθρωπιστικούς διαδρόμους.

Φέτος, αφίχθηκαν στην Αιώνια Πόλη από την Λέσβο 100 πρόσφυγες. Με τη βοήθεια των ανθρωπιστικών διαδρομών, πάντα, και την ουσιαστική συνεργασία του Σαντ Ετζίντιο, μέσα στους επόμενους 12 μήνες αναμένεται η άφιξη άλλων διακοσίων.

Στόχος είναι η πλήρης ένταξή τους στην ιταλική κοινωνία, με επαγγελματική αποκατάσταση και με την ενεργό συμμετοχή της Κοινωνίας των Πολιτών.

sakellaropouloy Romi

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνομίλησε με γονείς μικρών παιδιών, οι οποίοι, σε ορισμένες περιπτώσεις, λόγω των δύσκολων συνθηκών των ταξιδιών που αντιμετώπισαν, χρήζουν ακόμη ιατρικής παρακολούθησης.

sakellaropouloy Romi

«Με μεγάλη συγκίνηση περιηγήθηκα στο κέντρο προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων του Σαντ’ Ετζίντιο και συνομίλησα με τους ανθρώπους που ξεριζώθηκαν από τις πατρίδες τους αναζητώντας καταφύγιο σε χώρες όπου επικρατεί ειρήνη και ασφάλεια.

sakellaropouloy Romi

sakellaropouloy Romi

Το κέντρο αυτό ανοίγει πράγματι «διαδρόμους ανθρωπισμού». Προσφέρει στους κατατρεγμένους που αναγκάστηκαν να πάρουν το δύσκολο δρόμο του εκπατρισμού για να διαφύγουν από πολέμους και διώξεις, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή. Είναι μια εστία γενναιοδωρίας, αλληλεγγύης, προστασίας και ανθρωπιάς, μια υπόσχεση για ένα μέλλον απαλλαγμένο από το φόβο, ένα μέλλον που μπορεί να βιωθεί με ελευθερία, αξιοπρέπεια και ασφάλεια», δήλωσε η κυρία Σακελλαροπούλου.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σε οριακό σημείο οι σχέσεις Ανδρουλάκη – Δούκα: Ποιες οι εισηγήσεις προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ
Στελέχη που βρίσκονται κοντά στο προεδρικό περιβάλλον  ανέφεραν, πάντως, ότι με όσα λέει ο Χάρης Δούκας υπονομεύει  τις προσπάθειες συσπείρωσης που γίνονται από τον Νίκο Ανδρουλάκη
Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας
Γιώργος Γεραπετρίτης: «Το Κυπριακό είναι στην κορυφή της ατζέντας του ΓΓ του ΟΗΕ – Στόχος μας η επανένωση της Μεγαλονήσου»
Ο υπουργός Εξωτερικών σχολίασε και την τοποθέτηση Προσωπικής Απεσταλμένης που παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο ζήτημα - «Το μήνυμα μιας ενιαίας Κύπρου είναι σήμερα αναγκαίο στον κόσμο»
Γιώργος Γεραπετρίτης
Η Ελλάδα ετοιμάζει τη δική της απάντηση στον ΟΗΕ μετά τη Ρηματική Διακοίνωση και τον χάρτη – πρόκληση της Λιβύης
Ο νέος προκλητικός χάρτης που κατέθεσε στον ΟΗΕ η κυβέρνηση της Τρίπολης με τον οποίο οριοθετεί με συντεταγμένες την υφαλοκρηπίδα της Λιβύης έως τις ακτές της Κρήτης ουσιαστικά «φωτογραφίζει» ως… «εντολέα» την Τουρκία
Ο χάρτης που κατέθεσε η Λιβύη στον ΟΗΕ
Άγριος καυγάς Κυρανάκη – Κουτσούμπα για το ατύχημα με τον Προαστιακό στην Πάτρα: «Σου δώσαμε και αξία, θα παίξεις στα κανάλια»
Όπως είπε ο κ. Κυρανάκης, πέντε μέρες πριν, ο δήμαρχος της Πάτρας είχε λάβει μία επιστολή από το σωματείο μηχανοδηγών, που έλεγε ότι σε αρκετά σημεία χρειάζονται παρεμβάσεις του Δήμου
Κωνσταντίνος Κυρανάκης και Δημήτρης Κουτσούμπας 9