Πολιτική

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: «Ύψιστο ηθικό χρέος η προστασία των ανηλίκων»

Τη Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στο Χαλάνδρι επισκέφθηκε ο Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τόνισε χαρακτηριστικά πως «η Ελλάδα, σταυροδρόμι Ανατολής και Δύσης, πύλη εισόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, παρότι επωμίζεται δυσανάλογο βάρος από το μεταναστευτικό και προσφυγικό ρεύμα, έθεσε ως ύψιστο ηθικό χρέος την προστασία των ανηλίκων, της πιο ευάλωτης ομάδας ανάμεσα σε όσους αναζητούν προοπτική ζωής μακριά από τις πατρογονικές τους εστίες».

Η κυρία Σακελλαροπούλου, η οποία συνοδευόταν από την υφυπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη και τον νέο ειδικό γραμματέα Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Ηρακλή Μοσκώφ, ενημερώθηκε από τους συντονιστές για το έργο της δομής και συνομίλησε με τα παιδιά που φιλοξενούνται στον χώρο.

«H λειτουργία έξι δομών φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων, την οποία υλοποίησε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, και ειδικότερα η Δομή στο Χαλάνδρι για αγόρια ηλικίας 12-18 ετών, δίνει στα παιδιά που εγκατέλειψαν την πατρίδα τους τη δυνατότητα να επουλώσουν τις πληγές τους και να κάνουν μια νέα αρχή» σημείωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και προσέθεσε: «Είμαστε κοντά τους, για να τους προσφέρουμε ένα πιο φωτεινό αύριο».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Στη δημοσιότητα τα πλήρη πρακτικά του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών το 2015 - Οι διαβεβαιώσεις Τσίπρα και το «μάζεψε τους υπουργούς σου» του Μεϊμαράκη
Στις 110 σελίδες των πρακτικών αποτυπώνεται το κλίμα της αγωνίας, τα πολιτικά διλήμματα για τη δραματική διαπραγμάτευση, οι εντάσεις και οι αποφάσεις που τελικά καθόρισαν την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας
Το ιστορικό συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών το 2015 16
Παραδόθηκαν 164 νέα οχήματα στην Πυροσβεστική – Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ακολουθούμε έναν σχεδιασμό ο οποίος με προσήλωση και επιμονή αποδίδει»
Τα 164 οχήματα αξίας 15.550.000 ευρώ περιλαμβάνουν υδροφόρα εξοπλισμένα με δεξαμενές χωρητικότητας 12.000 λίτρων, και οχήματα μεταφοράς προσωπικού και εξοπλισμού
Κυριάκος Μητσοτάκης
20
Σε οριακό σημείο οι σχέσεις Ανδρουλάκη – Δούκα: Ποιες οι εισηγήσεις προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ
Στελέχη που βρίσκονται κοντά στο προεδρικό περιβάλλον  ανέφεραν, πάντως, ότι με όσα λέει ο Χάρης Δούκας υπονομεύει  τις προσπάθειες συσπείρωσης που γίνονται από τον Νίκο Ανδρουλάκη
Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας 11
Γιώργος Γεραπετρίτης: «Το Κυπριακό είναι στην κορυφή της ατζέντας του ΓΓ του ΟΗΕ – Στόχος μας η επανένωση της Μεγαλονήσου»
Ο υπουργός Εξωτερικών σχολίασε και την τοποθέτηση Προσωπικής Απεσταλμένης που παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο ζήτημα - «Το μήνυμα μιας ενιαίας Κύπρου είναι σήμερα αναγκαίο στον κόσμο»
Γιώργος Γεραπετρίτης 2