Πολιτική

«Κατηγορώ» Βούτση κατά Κασσελάκη για «διχαστικό» αφήγημα

Έντονη κριτική στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη άσκησε ο βουλευτής του κόμματος και πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, χαρακτηρίζοντας «διχαστικό» το αφήγημα που οδήγησε στην εκλογή του. «Στην ιστορία ποτέ δεν υπήρξε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης που να είναι εκτός Βουλής», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Με αφορμή τις δημόσιες εμφανίσεις του Στέφανου Κασσελάκη ο Νίκος Βούτσης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης (03.10.23), επεσήμανε ότι «ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βάζει το δικό του αποτύπωμα στον τρόπο επικοινωνίας και άσκησης πολιτικής και αυτό κρίνεται. Είναι σε μια σχολή που η επικοινωνία παίζει μεγάλο ρόλο και έχει ακροατήριο σε νέους ανθρώπους αυτού του τύπου η αδιαμεσολάβητη σχέση. Εγώ δεν είμαι της σχολής αυτής. Η πολιτική είναι κάτι πέραν αυτού. Όχι η επικοινωνία πάνω από την πολιτική».

Ο κ. Βούτσης υπογράμμισε ότι  ο κ. Κασσελάκης αντιμετωπίζει «δύο δυσκολίες» σε σχέση με το κατά πόσο θα είναι αποτελεσματική η αντιπολίτευση. «Το ένα και κυριότερο είναι ότι δεν είναι βουλευτής και αυτό δημιουργεί διχασμό στην άσκηση πολιτικής εκτός, στα κινήματα, την επαφή με την κοινωνία αλλά χάνει στο σκέλος στο πολύ σοβαρό της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης» ειδικά υπό το δίπολο που έχει σχηματιστεί για το ποιος θα αντικαταστήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Στην ιστορία ποτέ δεν υπήρξε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης που να είναι εκτός βουλής».

Η δεύτερη δυσκολία, σύμφωνα με τον κ. Βούτση, είναι «που χρειάζεται χρόνο, είναι η λειψή σχέση στις πολιτικές θέσεις που είναι ψηφισμένες. Εγώ εντοπίζω αδυναμία και διαφωνίες».

Μάλιστα, ο κ. Βούτσης εξαπέλυσε «κατηγορώ» κατά του κ. Κασσελάκη για το επίμαχο βίντεο μέσα από τη Βουλή και για τον «τρόπο με τον οποίο μίλησε για το κοινοβούλιο και πώς βγαίνουν οι νόμοι και πόσο δουλεύουν οι βουλευτές. Είναι μια πρωτόλεια προσέγγιση που μπορεί να έχει μεγαλύτερο ακροατήριο αλλά κρινόμαστε από τις πολιτικές μας».

 

Σχετικά με την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ υπό την προεδρία Κασσελάκη, ο κ. Βούτσης είπε ότι «υπήρξε από μια πλευρά που στήριξε τον Κασσελάκη σε έναν βαθμό από social media αλλά και από αρθρογραφία και επίσημες ομιλίες, υπήρξε μια προσπάθεια για ένα αφήγημα ότι για την εκλογική ήττα υπάρχουν ένοχοι, υπαίτιοι, υπονομευτές είτε της παλαιότερης γενιάς είτε – που με στεναχωρεί περισσότερο – τα παιδιά της νεότερης γενιάς. Υπήρξε ένα αφήγημα που λειτούργησε ως προς το αποτέλεσμα των εκλογών γιατί όταν κάποιος ακούει και χωρίς να υπάρχει απάντηση ότι για όλα φταίνε κάποιοι – εγώ το είπα κυνήγι μαγισσών – και ότι δεν άφησαν το κόμμα να προχωρήσει και η λύση είναι να έρθει ένα στέλεχος από πολύ χαμηλά στην επετηρίδα και να αναλάβει ώστε να τα καθαρίσει αυτό είναι μεταπολιτική και λειτουργεί διχαστικά».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέληξε στους Πλεύρη, Θεοχάρη, Ανδριανό και Δερμεντζόπουλο – Το ταξίδι στα Χανιά που δεν έγινε
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρέμεινε στην Αθήνα μέχρι να επιλέξει τα νέα πρόσωπα και να διευθετήσει όλες τις νέες αλλαγές - Το κρίσιμο νομοσχέδιο για το Μεταναστευτικό
Κυριάκος Μητσοτάκης και Θάνος Πλεύρης 51
Η πορεία του νέου υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Θάνου Πλεύρη - Η νομική, το ιατρικό δίκαιο και το χαρτοφυλάκιο επί κορονοϊού
 Τον Αύγουστο του 2021 ανέλαβε πρώτη φορά χαρτοφυλάκιο, αυτό του Υπουργείου Υγείας, αντικαθιστώντας τον Βασίλη Κικίλια που είχε μετακινηθεί σε αυτό του Τουρισμού
Ο Θάνος Πλεύρης 11
Ο Θάνος Πλεύρης νέος υπουργός Μετανάστευσης: Ποιοι είναι οι νέοι υφυπουργοί, τη Δευτέρα η ορκωμοσία
Υφυπουργός Εξωτερικών αναλαμβάνει ο Χάρης Θεοχάρης, Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο Γιάννης Ανδριανός και Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης ο Χρήστος Δερμεντζόπουλος
Ο Θάνος Πλεύρης 63