Πολιτική

Καύσωνας Cleon: Ανακοινώνονται μέτρα για εργαζόμενους και επιχειρήσεις

Ο καύσωνας βρίσκεται προ των πυλών και στη χώρα έχει σημάνει συναγερμός προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι υψηλές θερμοκρασίες. 

Όπως μάλιστα ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης θα εκδοθούν αναλυτικές οδηγίες μέσα στις επόμενες ώρες, για την αντιμετώπιση του επερχόμενου κύματος καύσωνα όσον αφορά τους εργασιακούς χώρους και την ασφάλεια των εργαζομένων. Γι’ αυτό τον λόγο μάλιστα πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης μεταξύ του υπουργού, του αρμόδιου υφυπουργού, Βασίλη Σπανάκη, της Εθνική Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, υπηρεσιακών παραγόντων και της Ανεξάρτητης Αρχής Επιθεώρησης Εργασίας. Επισημαίνεται ότι για το ίδιο θέμα θα πραγματοποιηθεί και διυπουργική σύσκεψη. 

Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, οι οδηγίες θα είναι πάρα πολύ αναλυτικές και όλες οι επιχειρήσεις θα ξέρουν ακριβώς τι πρέπει να κάνουν αναλόγως του θερμικού φορτίου που θα έχει η κάθε περιοχή. «Είμαστε από πάνω, θέλουμε οι εργαζόμενοι μας να είναι ασφαλείς, αλλά και οι επιχειρήσεις να μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς προβλήματα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας.

Από την πλευρά του, ο κ. Σπανάκης υπογράμμισε: «Με πρωτοβουλία του υπουργού, ‘Αδωνι Γεωργιάδη, έγινε μία ευρεία σύσκεψη για τον συντονισμό όλων των συναρμόδιων υπηρεσιών και, σε λίγες ώρες, θα εκδοθούν αναλυτικές οδηγίες για την προστασία των εργαζομένων, λόγω του καύσωνα, που αναμένεται τις επόμενες ημέρες».

Σημειώνεται ότι στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Γενικός Διευθυντής του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Κωνσταντίνος Αγραπιδάς, ο Γενικός Διευθυντής Επιθεώρησης Εργασίας, Χαράλαμπος Βούρτσης, η πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε.), Ρένα Μπαρδάνη, εκπρόσωποι της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κόντρα κυβέρνησης – ΠΑΣΟΚ για την προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για το κράτος δικαίου – Μαρινάκης: «Ακραία και τοξική ρητορική»
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Παύλος Μαρινάκης «το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χρησιμοποιεί με όλο και μεγαλύτερη ένταση, ακραία και τοξική ρητορική»
Παύλος Μαρινάκης
Ανδρουλάκης για την προ ημερησίας συζήτηση: «Θέλουν να καταπατήσουν τον Κανονισμό της Βουλής – Εγώ την Παρασκευή θα είμαι εκεί»
«Βουτηγμένος στη διαφθορά και αμετανόητος, ο κ. Μητσοτάκης παραβιάζει τον Κανονισμό της Βουλής», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ
Νίκος Ανδρουλάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης στη σύσκεψη για την κατάσταση στην αγορά: Από αύριο η επιδότηση diesel, γίνονται εκατοντάδες έλεγχοι
Σε ισχύ θα τεθεί στις αμέσως επόμενες ημέρες και το μέτρο του fuel pass στην βενζίνη. Στο μικροσκόπιο βρίσκονται περισσότερες από 100 εταιρείες τροφίμων
Κυριάκος Μητσοτάκης