Συμβαίνει τώρα:
Καραμπόλα 5 οχημάτων στη Συγγρού στο ρεύμα προς Πειραιά
Πολιτική

Καύσωνας Cleon: Ανακοινώνονται μέτρα για εργαζόμενους και επιχειρήσεις

Ο καύσωνας βρίσκεται προ των πυλών και στη χώρα έχει σημάνει συναγερμός προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι υψηλές θερμοκρασίες. 

Όπως μάλιστα ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης θα εκδοθούν αναλυτικές οδηγίες μέσα στις επόμενες ώρες, για την αντιμετώπιση του επερχόμενου κύματος καύσωνα όσον αφορά τους εργασιακούς χώρους και την ασφάλεια των εργαζομένων. Γι’ αυτό τον λόγο μάλιστα πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης μεταξύ του υπουργού, του αρμόδιου υφυπουργού, Βασίλη Σπανάκη, της Εθνική Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, υπηρεσιακών παραγόντων και της Ανεξάρτητης Αρχής Επιθεώρησης Εργασίας. Επισημαίνεται ότι για το ίδιο θέμα θα πραγματοποιηθεί και διυπουργική σύσκεψη. 

Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, οι οδηγίες θα είναι πάρα πολύ αναλυτικές και όλες οι επιχειρήσεις θα ξέρουν ακριβώς τι πρέπει να κάνουν αναλόγως του θερμικού φορτίου που θα έχει η κάθε περιοχή. «Είμαστε από πάνω, θέλουμε οι εργαζόμενοι μας να είναι ασφαλείς, αλλά και οι επιχειρήσεις να μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς προβλήματα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας.

Από την πλευρά του, ο κ. Σπανάκης υπογράμμισε: «Με πρωτοβουλία του υπουργού, ‘Αδωνι Γεωργιάδη, έγινε μία ευρεία σύσκεψη για τον συντονισμό όλων των συναρμόδιων υπηρεσιών και, σε λίγες ώρες, θα εκδοθούν αναλυτικές οδηγίες για την προστασία των εργαζομένων, λόγω του καύσωνα, που αναμένεται τις επόμενες ημέρες».

Σημειώνεται ότι στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Γενικός Διευθυντής του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Κωνσταντίνος Αγραπιδάς, ο Γενικός Διευθυντής Επιθεώρησης Εργασίας, Χαράλαμπος Βούρτσης, η πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε.), Ρένα Μπαρδάνη, εκπρόσωποι της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Όλα όσα συνέβησαν στη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Τουρκία: Το «πηγαδάκι», τα κομπολόγια, οι δηλώσεις και το «αυτοκρατορικό» μενού
Το ευχάριστο κλίμα στην συνάντηση των ηγετών Ελλάδας και Τουρκίας στο πλαίσιο του 6ου ΑΣΣ και τα 7 κείμενα που υπογράφτηκαν - Το παρασκήνιο
Μητσοτάκης και Ερντογάν στην Άγκυρα 7
Η γεύση που άφησε η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν: Το casus belli, ο πολύτιμος φίλος και τα μηνύματα στο εσωτερικό Ελλάδας και Τουρκίας
Ναι, Ελλάδα και Τουρκία δεν μπορούν ακόμα να συζητήσουν εκείνα που τους χωρίζουν αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να μην αναδείξουν θέματα έστω και χαμηλής πολιτικής που τους ενώνουν
Μητσοτάκης και Ερντογάν στην Άγκυρα 67
Μάντζος μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη και Ερντογάν: Διάλογος με την Τουρκία «χωρίς αυταπάτες» και με επίγνωση των κόκκινων γραμμών
Ο υπεύθυνος Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ εκτιμά ότι όσο η Αγκυρα επιμένει σε αναθεωρητικές διεκδικήσεις και απειλή πολέμου -Αιχμές για NAVTEX και αναφορές σε «τουρκική μειονότητα»
Μητσοτάκης και Ερντογάν