Πολιτική

Κικίλιας στη Βουλή: Έρχονται υπερπολλαπλάσια εμβόλια από τον Απρίλιο

Στην πορεία των εμβολιασμών αναφέρθηκε ο Βασίλης Κικίλιας κατά την ενημέρωση των μελών της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τη διαχείριση της πανδημίας.

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στο πρόγραμμα “Ελευθερία”, σημειώνοντας ότι θα δώσει τη δυνατότητα να εμβολιαστούν μέχρι και 2 εκατομμύρια πολίτες το μήνα. Ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε ότι η κοινή προμήθεια εμβολίων είναι ευρωπαϊκή υπόθεση και ο χρόνος παραδόσεων εμβολίων είναι ο ίδιος για όλες τις χώρες μέλη. Διαβεβαίωσε επίσης ότι η στρατηγική είναι άρτια και “εξασφαλίζεται μαζί με την πρώτη δόση του εμβολίου, και η δεύτερη δόση”.

Αναφορικά με την πορεία έλευσης των εμβολίων, ο υπουργός Υγείας είπε πως Απρίλιο, Μάιο, Ιούνιο “έρχονται υπερπολλαπλάσια εμβόλια”, σύμφωνα με τις παραδόσεις που λένε οι εταιρείες ότι θα κάνουν. Ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι οι προμήθειες των εμβολίων, όπως έχει δηλώσει και η πρόεδρος της ΕΕ, θα φτάσουν έως τις αρχές καλοκαιριού το 70% των αναγκών του γενικού πληθυσμού. Όμως, όπως και να είναι η ροή, “το δικό μας πρόγραμμα είναι έτσι ώστε να προσαρμόζεται σε όλες τις συνθήκες. Όπως θα έρχονται τα εμβόλια, έτσι θα ανοίγουν και άλλα εμβολιαστικά κέντρα και γραμμές”. Αν χρειαστεί θα υπάρξει και συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, ώστε να εμβολιάζονται στα σπίτια τους όσοι είναι κατάκοιτοι.

“Κατά τη γνώμη μου πρέπει να εμβολιαστούν όλοι οι συνάδελφοί μου. Ο εμβολιασμός όμως είναι προαιρετικός. Αν κύριοι αλλάξει το Σύνταγμα – και αυτό είναι δικαίωμα και υποχρέωση μόνο της αναθεωρητικής Βουλής – αν αλλάξει αυτό, τότε θα μιλάμε με άλλους όρους, για τον τρόπο με τον οποίο εμβολιάζονται συνάδελφοί μου υγειονομικοί, νοσηλευτές κλπ”, είπε επίσης ο Βασίλης Κικίλιας και, σε αυτό το κλίμα, δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι “υπάρχει η προσωπική ευθύνη του καθενός και η αίσθηση του καθήκοντος” και προφανώς “όταν πρέπει να φροντίζεις και να περιθάλπεις ασθενείς, τότε αυτή η ευθύνη είναι ακόμα πιο μεγάλη”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης: Δεν θα επιτρέψω η χώρα μου να περάσει κρίση σαν αυτή που μας γονάτισε το 2015 – Μερτς: Έχουμε τεράστιο σεβασμό για την Ελλάδα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πρώτος ευρωπαίος ηγέτης που επισκέφθηκε την Καγκελαρία μετά την εκλογή Μερτς
Κυριάκος Μητσοτάκης και Φρίντριχ Μερτς 22
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες
Μαρινάκης για την έκθεση Καρώνη για τα Τέμπη: «Σήμερα το αφήγημα της συγκάλυψης σύσσωμης της αντιπολίτευσης κατέρρευσε με κρότο»
«Σήμερα ως προς την πραγματογνωμοσύνη μπαίνει ένα επίσημο με στοιχεία με τεκμηρίωση και επιστημονικά δεδομένα τέλος στην πιο χυδαία προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης»
Ο Παύλος Μαρινάκης 8
Η γκρίνια στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, τα «αγκάθια» στον δρόμο για το συνέδριο και οι «παιδικές αρρώστιες της αριστεράς»
Η εσωκομματική αντιπολίτευση ασκεί κριτική στην ηγεσία του κόμματος, παρά το γεγονός ότι όλοι αντιλαμβάνονται ότι δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για διαφωνίες. 
Ο Παύλος Πολάκης, ο Σωκράτης Φάμελλος και ο Νίκος Παππάς
Δημοσκόπηση Interview: Στις 15,9 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΠΑΣΟΚ – Στην τέταρτη θέση έπεσε η Πλεύση Ελευθερίας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη θέση στο ερώτημα «ποιον πολιτικό αρχηγό εμπιστεύεστε περισσότερο για τη διακυβέρνηση της χώρας», ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο «κανένας»
Κάλπη με ψηφοδέλτια στις εκλογές 7