Πολιτική

ΚΙΝΑΛ: Η Ευρώπη και η Ελλάδα δεν μπορούν να αποδεχθούν εκβιασμούς από την Τουρκία

«Η Ευρώπη και η Ελλάδα δεν μπορούν να αποδεχθούν  εκβιασμούς και μονομερείς ενέργειες» από την Τουρκία τονίζει το Κίνημα Αλλαγής σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου, σημειώνοντας ότι η πρόσφατη απόφαση της Συνόδου Κορυφής «όχι μόνο δεν την συνέτισε, αλλά την αποθράσυνε» και καλεί την κυβέρνηση να πιέσει την ΕΕ να«να πάρει επιτέλους αποφάσεις για κυρώσεις»

«Η Τουρκία εξακολουθεί να λειτουργεί ως ταραξίας στην περιοχή. Κλιμακώνει τις παράνομες ενέργειες σε βάρος της χώρας μας και της Κύπρου.

click4more: Μητσοτάκης στα ΝΕΑ: Να μην ψάχνεται για καβγά η Τουρκία – Ανοικτός ο ανασχηματισμός

Η πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, για την οποία ο κ. Μητσοτάκης δήλωνε βαθιά ικανοποιημένος,  όχι μόνο δεν την συνέτισε, αλλά την αποθράσυνε» αναφέρει συγκεκριμένα το ΚΙΝΑΛ.

Τονίζει ότι «η Ευρώπη και η Ελλάδα δεν μπορούν να αποδεχθούν  εκβιασμούς και μονομερείς ενέργειες» σημειώνοντας ότι «έτσι τορπιλίζεται ο διάλογος» και καταλήγει:

«Το μόνο που καταλαβαίνει η Τουρκία είναι οι κυρώσεις. Είναι ώρα να πάρει επιτέλους αποφάσεις για κυρώσεις η Ε.Ε. και η Ελληνική Κυβέρνηση να πιέσει σε αυτή την κατεύθυνση.».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ανδρουλάκης εναντίον Μητσοτάκη για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ: Αγώνας δρόμου στο ΠΑΣΟΚ για να μην παραγραφούν οι ευθύνες στελεχών της ΝΔ
Ο Νίκος Ανδρουλάκης έθεσε «Τρία ερωτήματα προς τον κ. Μητσοτάκη για τον οποίο είπε ότι είναι απολύτως υπεύθυνος για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ»
Νίκος Ανδρουλάκης
Άλλο Βορίδης, άλλο Αυγενάκης: Σκέψεις στην κυβέρνηση για Προανακριτική μόνο για έναν εκ των δύο πρώην υπουργών
Για τον Βορίδη υπάρχουν δεύτερες σκέψεις, για τον Αυγενάκη τα πράγματα είναι διαφορετικά. Οι διάλογοι που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, με αναφορές στο όνομα του, φέρεται να επιβαρύνουν τη θέση του
Αυγενάκης και Βορίδης 4