Σάββατο, 11 Μαΐ
17oC Αθήνα

ΚΚΕ σε PEGA: Προσπάθεια συγκάλυψης των πολιτικών ευθυνών για τις παρακολουθήσεις στον Περισσό

ΚΚΕ σε PEGA: Προσπάθεια συγκάλυψης των πολιτικών ευθυνών για τις παρακολουθήσεις στον Περισσό

Για προσπάθεια συγκάλυψης των παρακολουθήσεων στην έδρα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ στον Περισσό έκανε λόγο ο βουλευτής Νίκος Καραθανασόπουλος, ενημερώνοντας την αντιπροσωπεία της PEGA που βρίσκεται στην χώρα μας και διερευνά το θέμα των υποκλοπών.

Μετά την συνάντηση που είχε ο κ. Καραθανασόπουλος δήλωσε πως «ενημερώσαμε την αντιπροσωπεία για τα βασικά συμπεράσματα του πορίσματος του ΚΚΕ για τις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής, δηλαδή, για την προσπάθεια συγκάλυψης των υποθέσεων για τις τουλάχιστον πολιτικές ευθύνες για τις υποκλοπές στο ΚΚΕ, για την προσπάθεια συσκότισης του αντιδραστικού θεσμικού πλαισίου που έχει διαμορφωθεί στη βάση των κατευθύνσεων και κανονισμών της ΕΕ καθώς και τη δράση των μυστικών υπηρεσιών εγχώριων και αλλοδαπών αλλά και των επιχειρηματικών ομίλων».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ σημειώνει επίσης πως «στις ερωτήσεις που μας υποβλήθηκαν από τα μέλη  της αντιπροσωπείας φωτίσαμε πτυχές των υποθέσεων, της λειτουργίας της εξεταστικής επιτροπής, του πλαισίου δράσης των μηχανισμών» ενώ επεσήμανε πως «δε μπορεί να υπάρξουν μέτρα εκδημοκρατισμού και διαφάνειας στη δράση τους. Η υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων να είναι υπόθεση πάλης του λαού».

Υπενθυμίζεται πως το ΚΚΕ καταγγέλλει παρακολουθήσεις στην έδρα του στον Περισσό, οι οποίες ξεκίνησαν το 2016 και τελευταίο κρούσμα ήταν το 2022.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις