Πολιτική

Με κόκκινο παντελόνι καμάρωνε στη Μόσχα η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Εκπροσώπησε την Ελλάδα στην Μόσχα για την 70η επέτειο από την αντιφασιστική Νίκη στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ως Τρίτη τη τάξη πολιτειακή παράγοντας, και όχι μόνο «καμαρώνει» αλλά το… δείχνει κιόλας.

Για την Πρόεδρο της Βουλής ο λόγος, η οποία μετέβη στη ρωσική πρωτεύουσα αντί του Προέδρου της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλου ή του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, που για ουσιαστικούς πολιτικούς και λόγους εθνικής στρατηγικής έκριναν πως θα ήταν προτιμότερο η χώρα σε αυτή την κρίσιμη στιγμή θα ήταν καλύτερο να εκπροσωπηθεί σε χαμηλότερο επίπεδο…

Και όπως συνηθίζει πια η κ. Κωνσταντοπούλου, δεν παρέλειψε να προβάλει αυτή της τη συμμετοχή μέσα από ειδική εκπομπή στο Κανάλι της Βουλής.

Περίπου 2 ώρες το Σάββατο το Κανάλι της Βουλής μετέδωσε τη μεγαλειώδη, επιβλητική και γεμάτη συμβολισμούς στρατιωτική παρέλαση στην «κόκκινη πλατεία» της Μόσχας στην οποία παρέστη και η Πρόεδρος της Βουλής, επιλέγοντας για αυτή της την παρουσία ένα ένδυμα που σημειολογικά ταίριαζε άριστα με την περίσταση, ένα κόκκινο παντελόνι.

Αίσθηση προκάλεσε όμως ένα ακόμη γεγονός. Την παρέλαση στο Κανάλι της Βουλής περιέγραφε και σχολίαζε ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στη Ρωσία, Δημήτρης Λιάτσος, κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο από βουλευτές στο περιστύλιο της Βουλής που σχολίαζαν δεικτικά την σχέση της κ. Κωνσταντοπούλου με τη δημόσια τηλεόραση και όχι μόνο.

‘Έχει χάσει το μέτρο”, δήλωνε βουλευτής κόμματος της αντιπολίτευσης επιμένοντα πως κάποια στιγμή η Πρόεδρος της Βουλής πρέπει να δώσει εξηγήσεις στην ελληνική Βουλή για το κόστος των ταξιδιών της και ό,τι σχετίζεται γύρω από τις αποστολές της.

Η Πρόεδρος της Βουλής, εκπροσωπώντας την Ελλάδα, κάθισε στην έδρα των επισήμων, μαζί με τους υπόλοιπους επίσημους προσκεκλημένους που έκαναν δεκτή την πρόσκληση του Βλαντιμίρ Πούτιν. Ανάμεσα σε αυτούς, ο Γ.Γ. του ΟΗΕ Παν Γκι Μουν, οι ηγέτες της Τσεχίας Μίλος Ζέμαν, της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο, της Κούβας Ραούλ Κάστρο, Αζερμπαϊτζάν Ιλχάν Αλίεφ, Αρμενίας Σερζ Σαργκισιάν κλπ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Η επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 απαιτεί τροποποίηση του νόμου», λέει η Αθήνα μετά τις δηλώσεις Τραμπ
Οι κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζουν ότι υπάρχουν δύο προβλέψεις στην αμερικανική νομοθεσία που απαγορεύουν την πώληση αμυντικού υλικού στην Τουρκία
F-35 των ΗΠΑ
Το plan b της κυβέρνησης για τους αγρότες με πρόστιμα – Σκέψεις για απάντηση με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «παράνομες πράξεις» από τους αγρότες με την κατάληψη των δρόμων και συμπλήρωσε «υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής του νόμου με μια σειρά διατάξεων
Τρακτέρ
33
Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους αγρότες: Η προειδοποίηση για άμεσο τερματισμό των μπλόκων και οι αιχμές περί «τραμπούκων»
Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να προσέλθουν σε διάλογο αγρότες που εκπροσωπούν όλα τα μπλόκα και ιδανικά εκπρόσωποι συνολικά του αγροτικού κόσμου
Κυριάκος Μητσοτάκης 27
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τραμπουκίζουν αγρότες που θέλουν τον διάλογο για να μη σπάσει το μέτωπο
«Αντιστροφή της πραγματικότητας ότι τους δρόμους κλείνει η Τροχαία» - «Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τους, πόσο μάλλον όταν αρνούνται να προσέλθουν σε έναν διάλογο»
Κυριάκος Μητσοτάκης
331
Άδωνις Γεωργιάδης: Η Ελλάδα ασφαλώς αναγνωρίζει το διεθνές ποινικό δικαστήριο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αφήσει τη χώρα να καταστραφεί
«Το tweet μου για την Eurovision ανέδειξε την αριστερή υποκρισία» είπε ο υπουργός Υγείας για τις αναρτήσεις του για τη Διεθνή Αμνηστία και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης
Ο Άδωνις Γεωργιαδης 21